Χρίστος Καπετανίδης: Ποιος είναι ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Χρίστος Καπετανίδης: Ποιος είναι ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με την παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” που έχει επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο, , είναι ο δικηγόρος Χρίστος Καπετανίδης.

Ποιος είναι όμως ο Χρίστος Καπετανίδης; Για όσους δεν γνωρίζουν το νομικό και επί 16 χρόνια Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου, σας το παρουσιάζουμε:

Γεννήθηκε την 21-11-1953 στους Μεταξάδες Εβρου από γονείς αγρότες.

Ολοκλήρωσε τη Στοιχειώδη Εκπαίδευσή μου στους Μεταξάδες Εβρου και τη Μέση Εκπαίδευση στο Διδυμότειχο.

Εισήχθη με υποτροφία στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρουπόλεως, αλλά τον κέρδισε η νομική επιστήμη.

Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Υπηρέτησε ως Εφεδρος Αξιωματικός Στρατολογικού στην Αλεξανδρούπολη (XII ΜΠ).

Από το 1980 ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Εβρου μέχρι το 1985 και έκτοτε μέχρι σήμερα του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδος.

Είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω με έδρα το Διδυμότειχο.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας για δεκαέξη χρόνια ήτοι: την περίοδο 1996-1999 και την περίοδο 2005-2017, ενώ την περίοδο 1990-1993 υπήρξα μέλος (Ταμίας) του Διοικητικού του Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας.

Ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας συμμετείχε στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, αλλά και στα λοιπά πανελλήνια συνδικαλιστικά Οργανα των Δικηγόρων της Χώρας, αναπτύσσοντας έντονη δραστηριότητα, καθιστώντας σημαντικές και υπολογίσιμες πανελληνίως τις θέσεις και απόψεις του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας παρά το μικρό του μέγεθος.

Επί της άνω πολυετούς θητείας του πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και άρχισε η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Διδυμοτείχου (28-06-1997) και του νέου Δικαστικού Μεγάρου του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας (26-08-2010), που εν πολλοίς οφείλονται στις έντονες και άοκνες ενέργειές και προσωπικές παρεμβάσεις του.

Ως Δικηγόρος ασκεί από το 1980 μάχιμη δικηγορία και παράλληλα:

Είναι συνεργαζόμενος Νομικός Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας στο Διδυμότειχο από το 1992.

Επίσης στο παρελθόν παρείχε τις νομικές υπηρεσίες μου στο Δήμο Μεταξάδων, στο Δήμο Διδυμοτείχου, στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Διδυμοτείχου, στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εβρου, σε πολλές Κοινότητες (τότε) της Περιοχής μας, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και σε πολλά ν.π.δ.δ., ενώ πρωτοστάτησε και στην ίδρυση αλλά και στη λειτουργία πολλών αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας και βεβαίως του Εργατικού Κέντρου Διδυμοτείχου.

Ηδη παρέχει τις νομικές του υπηρεσίες στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου,

και βεβαίως εξακολουθεί να υπηρετεί την μάχιμη δικηγορία υποστηρίζοντας μέχρι τώρα πάμπολλες ποικιλώνυμες ποινικές και αστικές υποθέσεις.

Από φοιτητής ενδιαφέρεται και συμμετέχει ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Διετέλεσε Γραμματέας της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Διδυμοτείχου, της οποίας από το 1980 εξακολουθεί να είναι μέλος.

Υπήρξε υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 1994 στην περιφέρεια της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης Εβρου, αλλά δεν εκλέχτηκε εξ αιτίας του περίεργου τότε εκλογικού νόμου καίτοι εισέπραξε την εκτίμηση και προτίμηση 6.000 και πλέον συμπολιτών μας.

Στις Νομαρχιακές εκλογές του 1998 ήταν επικεφαλής (υποψήφιος ΥπερΝομάρχης) του συνδυασμού «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΡΑΚΗ» στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης Εβρου και υπηρέτησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με την παραπάνω ιδιότητα την τετραετία 1998-2002.

Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Νομαρχιακός Σύμβουλος ήταν μέλος της Ε.Ν.Α.Ε. την περίοδο 1998-2002 συμμετέχοντας σε όλα της τα συνέδρια.

Στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ του 1999 επιλέχτηκε πανελλαδικά και συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος ευρωβουλευτής στην 20ή θέση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ 25 υποψηφίων ευρωβουλευτών, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επιτυχή έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος οπότε για πέντε (5) χρόνια διατηρούσε τον τιμητικό τίτλο του αναπληρωτή ευρωβουλευτή.

Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και πολλές περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματός της Ν.Δ.

Συμμετείχε επίσης σε πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις πολλών άλλων Οργανώσεων (κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών, κ.λ.π.).

Ηδη δραστηριοποιούται πολιτικά, και ως εκ της ιδιότητός του και συνδικαλιστικά, σε όλες σχεδόν (πλην όσων δεν δικαιούμαι) τις πολιτικές-κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν τον Νομό μας, παρέχοντας την κατά δύναμη συνδρομή μου, ενδιαφερόμενος ιδιαίτερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υπήρξε πρώτος Πρόεδρος του επαναλειτουργούντος Παραρτήματος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Εβρου (Σ.Ε.Α. Ν. Εβρου) που εδρεύει στο Διδυμότειχο και ήδη είναι μέλος του.

Τώρα στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την 26-Μαίου-2019 συμμετέχει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Η ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα είναι σε όλους γνωστή

Αλλά γνωστή είναι και η μέχρι σήμερα προσωπική και πολιτική του συμπεριφορά έναντι όλων από όποιο πόστο και από όποια οπτική και αν το εξετάσει κανείς.

Νομίζει ότι όποιος θέλει να τον χαρακτηρίσει, οι λέξεις που θα πρέπει να του έρχονται στο μυαλό είναι σοβαρότητα, ειλικρίνεια, μετριοπάθεια, διαλλακτικότητα, και προ παντός απύθμενο πάθος για προσφορά στον τόπο μου και ακόμα ανυποχώρητη επιμονή και εμμονή στο στόχο μέχρι την ολοκληρωτική επιτυχία.

Η ανάπτυξη της περιοχής μας του Νομού μας είναι το ΟΡΑΜΑ του. Είναι πρωτεύον ζήτημα για αυτόν. Στόχος του η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας.

Χρέος του θεωρεί να διαφυλάξει και να αναδείξει τον ιστορικό και περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε.

Χρέος του είναι να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αλλάξει η «εικόνα» του Νομού μας, που μπορεί να γίνει τόπος ευκαιρίας , τόπος προορισμού και σύγχρονη γη της επαγγελίας.

ΖΗΤΑΕΙ λοιπόν τη δική Σας ψήφο που θα του επιτρέψει να κάνει αυτό που ξέρω καλά: Να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να πετυχαίνει τους στόχους του.

Πιστεύει ότι με τη βοήθεια του Θεού και με την ψήφο του λαού, το όραμα που έχει για τον τόπο μας θα γίνει πραγματικότητα.

Στον αγώνα αυτό του συμπαραστέκονται η σύζυγός του Λεμονιά Χατζοπούλου (τ. Διευθύντρια ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου) και οι κόρες του: Χριστίνα Καπετανίδου, Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, και η Τριανταφυλλιά Καπετανίδου, Τεχνολόγος Γεωπόνος/Σύμβουλος Διατροφής.