Τριτοκοσμικές καταστάσεις και εικόνες στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” Αλεξανδρούπολης (Video+φωτό)

Τριτοκοσμικές καταστάσεις και εικόνες στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” Αλεξανδρούπολης (Video+φωτό)

Αυτές τις εικόνες αντικρίζουν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, οι επιβάτες των πτήσεων για Αθήνα. Κουβάδες για τα νερά από την στέγη που στάζει και μουχλιασμένα σημεία στην οροφή, με τα χρώματα και μέρος των σοβάδων ξεκολλημένα.

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου, οι οποίοι προφανώς και δεν φταίνε για την έλλειψη συντήρησης ή έργων προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση, προσπαθούν είτε αποκλείονταςολόκληρο  το σημείο με κόκκινες κορδέλες, είτε βάζοντας κουβάδες, να μην επιτρέψουν κάποιο ατύχημα.

Χθες βράδυ που ταξιδέψαμε από την Αλεξανδρούπολη για το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας, αυτή η κατάσταση που θυμίζει αεροδρόμιο τριτοκοσμικής χώρας και όχι κάποιας που βρίσκεται πολλλά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα μπορούσαν να μην μας προξενήσουν αρνητική εντύπωση.

Να επισημάνουμε φυσικά, ότι το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης δεν είναι μεταξύ αυτών που παραχωρήθηκαν στην γερμναική Fraport (αντίθετα το “Αλέξανδρος” της Καβάλας έχει περάσει στα χέρια της και το διαχειρίζεται) και όλο ακούγεται πως θα δοθεί σε ιδιώτες για να αξιοποιηθεί και να βελτιωυθεί ως λειτουργία και εμφάνιση, αλλά τίποτε ακόμα δεν έχει γίνει.