Καταρρέει και στοιχηματικά ο Τοψίδης – Ξεκάθαρο φαβορί για Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο δίνουν οι εταιρείες

Καταρρέει και στοιχηματικά ο Τοψίδης – Ξεκάθαρο φαβορί για Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο δίνουν οι εταιρείες

Ξεκάθαρο φαβορί για την θέση του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τον Χρήστο Μέτιο, βλέπουν πλέον και οι στοιχηματικές εταιρείες που έχουν συμπεριλάβει μαζί με τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές στα στοιχήματα που προσφέρουν στους πελάτες τους για ποντάρισμα.

Την ίδια στιγμή, καταρρέει ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος αρχικά δινόταν… ελαφρώς μπροστά από τον κ.Μέτιο και μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, με πρώτο και καλύτερο τον γνωστό… κομματικοδίαιτο και κρατικοδίαιτο Κωστάκη Εξακουστό, είχαν κάνει “σημαία” τους τις αποδόσεις που τους έφερναν οριακά ως πρώτους. Τις δημοσίευσαν στις σελίδες τους στο facebook, ο κ.Τοψίδης τις είχε στο κινητό του και όποιον συναντούσε τις έδειχνε. Όμως πλέον το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην και εκτός από τον κόσμο σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με πρώτο και καλύτερο μάλιστα το νομό Έβρου, όπου η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου προηγείται ξεκάθαρα, παντού είναι πρώτη και έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Κι αυτό πρώτες το αντιλήφθηκαν οι διάφορες στοιχηματικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να… ρίξουν την απόδοση του κ.Μέτιου και να ανεβάσουν εκείνη του κ.Τοψίδη. Κι αυτό γιατί όσοι ποντάρουν για το νικητή Περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κατά μεγάλο ποσοστό επιλέγουν το νυν Περιφερειάρχη, που έχει τόσο την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας όσο και προσωπικά του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίου αποτελεί επιλογή.

Στον Stoiximan για παράδειγμα, την κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία, η εκλογή Μέτιου δίνει 1.70 και αυτή του Τοψίδη 2.08. Στην Goalbet η επικράτηση του σημερινού Περιφερειάρχη έχει απόδοση 1.71 και του Τοψίδη 2.10. Ακολουθεί ο Κώστας Κατσιμίγας, που όμως ανεβαίνει συνέχεια σε απήχηση και δεν αποκλείεται στο τέλος αυτός να είναι δεύτερος και να τεθεί αντίπαλος του Χρήστου Μέτιου στις 2 Ιουνίου που θα ξεκαθαρίσει ποιος θα εκλεγεί.

Βατερλό Τοψίδη στο χθεσινό debate

Τα επισημαίνουμε όλα, γιατί τα γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο Χριστόδουλος Τοψίδης, μια και είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που ξέρει από τζόγους και στοιχήματα. Άλλωστε είναι γνωστό-όσο και αν ο ίδιος προσπαθεί να το ξεχάσει-ότι ήταν ιδιοκτήτης με παράνομα καταστήματα τζόγου, τα γνωστά “φρουτάκια”, που τα είχε αναδείξει στις τηλεοπτικές εκπομπές του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Τότε που οικογένειες στον βόρειο Έβρο καταστρέφονταν οικονομικά από τα “φρουτάκια” αυτά, κάποια απ’ τα οποία είχε ο σημερινός υποψήφιος Περιφερειάρχης κ.Τοψίδης με συγγενικά του πρόσωπα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το χθεσινό τηλεοπτικό του… βατερλό στο debate των υποψήφιων Περιφερειαρχών στο κανάλι Center TV της Καβάλας. Όποιος το παρακολούθησε διαπίστωσε πως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ήταν… τραγικός. Μπέρδευε τα λόγια του, δεν καταλάβαιναν οι συνομιλητές του αλλά και οι τηλεθεατές τι ακριβώς ήθελε να πει, ήταν συχνά εκτός θέματος και έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου.

Έτσι συμβαίνει, όταν δεν βρίσκεσαι σε… προστατευόμενο περιβάλλον, με ερωτήσεις από δημοσιογράφους τους οποίους έχεις πληρώσει για να σε παρουσιάσουν, όπως έγινε με τους Θανάση Λάλα και Νίκο Υποφάντη ή δεν μπορούν να σε κατευθύνουν οι επικοινωνιολόγοι σου. Η Εύη Σκαρίπα που είναι στο προσκήνιο, αλλά και ο αφανής Σταύρος Σταυράκογλου, που όπως συνηθίζει χρόνια τώρα, βρίσκεται στο παρασκήνιο και καθοδηγεί επικοινωνιακά τον κ.Τοψίδη.

Για να καταλάβετε, αν και ο Χρήστος Μέτιος δεν ήταν κάτι εντυπωσιακό, απλά απαντούσε ουσιαστικά, συγκροτημένα, τεχνοκρατικά όταν έπρεπε και  κυρίως έβγαζε σιγουριά και γνώση των θεμάτων, κέρδισε κατά κράτος τις εντυπώσεις, ενώ πολύ καλύτεροι του Τοψίδη ήταν τόσο ο Κώστας Κατσιμίγας όσο και ο Κωστής Σιμιτσής.