Διδυμότειχο: Ο Χρήστος Τοκαμάνης μεγάλος κερδισμένος της χθεσινοβραδινής συζήτησης 2,5 ωρών με τον κόσμο

Διδυμότειχο: Ο Χρήστος Τοκαμάνης μεγάλος κερδισμένος της χθεσινοβραδινής συζήτησης 2,5 ωρών με τον κόσμο

Το ‘πε και το έκανε τελικά ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, αφού πήγε κανονικά χθες βράδυ στη συνάντηση-συζήτηση με τους πολίτες, στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο του δήμου Διδυμοτείχου, όπως και ο συνυποψήφιος του Θόδωρος Σκίνδρης.

Ο μεγάλος κερδισμένος από την διάρκειας 2,5 περίπου ωρών κουβέντα εφ όλης της ύλης με τον κόσμο, ο οποίος όχι μόνο γέμισε την αίθουσα αλλά έκανε και ερωτήσεις, παρεμβάσεις, τοποθετήσεις επί παντός επιστητού δείχνοντας την αγωνία του για το μέλλον της πόλης και της περιοχής, ήταν αναμφίβολα ο κ.Τοκαμάνης. Αντίθετα, ο τεράστια χαμένος είναι ασφαλώς ο υποψήφιος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αφού ήταν “εξαφανισμένος” και δεν προσήλθε, με την δικαιολογία ότι θα απουσίαζε ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Αν και ο πιο νεαρός από τους πέντε υποψήφιους δημάρχους Διδυμοτείχου, ήταν αυτός που έκανε την πρόταση για διεξαγωγή 3 debate, τα δύο μάλιστα μπροστά στον κόσμο, αν και άτομα που τον στηρίζουν, όπως ο Δημήτρης Δεντσίδης, είχαν τώρα δυο χρόνια “ζαλίσει” τους πάντες για την ανάγκη συζήτησης στο δημοτικό θέατρο μπροστά στον κόσμο, τελικά ο κ.Χατζηγιάννογλου δεν… τόλμησε να το πράξει.

Η ηχηρή παρουσία του, θεωρήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πως κάπου μπορεί να… φοβήθηκε τα όσα θα ακούγονταν και θα τον ρωτούσαν, μια και ως γνωστόν είναι άπειρος σε τέτοιες διαδικασίες. Χρόνια τώρα εξάλλου δεν τον έβλεπαν να κυκλοφορεί μέσα στην πόλη και να συζητάει με τους συναδέρφους του επαγγελματίες, τους άλλους πολίτες και τώρα ξαφνικά που κάποιοι τον επέλεξαν ως επικεφαλής για υποψήφιο δήμαρχο, είναι φυσικό να… φοβηθεί τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Αντίθετα, ο Χρήστος Τοκαμάνης επειδή διετέλεσε δήμαρχος Διδυμοτείχου, ήταν εκείνος που θα έπρεπε κανονικά να είναι επιφυλακτικός και να σκεφθεί πως μπορεί και να δέχονταν έντονες ερωτήσεις για τα έργα και τις ημέρες του ή τις ευθύνες της δημοτικής του αρχής. Ακόμα και “επιθέσεις”, φραστικές φυσικά, οι οποίες μπορεί και να… ξέφευγαν κάποια στιγμή. Κι όμως, έδωσε κανονικά το παρόν όπως είχε υποσχεθεί, άκουσε τους πάντες, έκανε αυτοκριτική και επί πάνω από 2,5 ώρες, μαζί με τον Θόδωρο Σκίνδρη που εξέφρασε τις γνωστές, καταγγελτικές του απόψεις, συζήτησαν με τους πολίτες.

Ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης έτσι και αλλιώς είναι χαμένος, είτε βρισκόταν στην συγκεκριμένη διαδικασία, είτε όχι. Η ανυπαρξία του 9 χρόνια, η στασιμότητα και οπισθοδρόμηση της πόλης, τα “εγκληματικά” του λάθη, δεν θα μπορούσε να τα καλύψει ακόμα και αν ήταν ο καλύτερος… ρήτορας. Άλλωστε τα λόγια δεν είναι και το κύριο προσόν του. Έχει άλλους τρόπους, πολύ πιο… αποδοτικούς για να πείθει ο κ.Πατσουρίδης, αν και με την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τον δήμο, τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει την σκληρή πραγματικότητα. Για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ το γνωστό, προσποιητό ύφος του, κακομοίρικο θα το έλεγα, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε, αλλά δεν είχε συνεργάτες, τον κυνηγούσε η Πολιτεία, οι βουλευτές και όλος ο κόσμος.

Η συζήτηση ξεκίνησε φυσικά με τι άλλο; Το σοβαρό πρόβλημα στην ύδρευση και τις συνεχείς διακοπές νερού και αυτό κάλυψε ένα μεγάλο μέρος των ερωτοαπαντήσεων. Ο κ.Τοκαμάνης και ως πολιτικός μηχανικός που είναι, γνώριζε το θέμα άριστα και το ανέλυσε στους πολίτες, λύνοντας τις όποιες απορίες. Φυσικά ακολούθησαν ο βιολογικός, ο “πεζόδρομος” (ο Θεός να τον κάνει), η κατάσταση των δρόμων στην πόλη και τα χωριά και όλα τα υπόλοιπα. Ας ελπίσουμε να επαναληφθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, ο Χρήστος Τοκαμάνης ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος και για άλλες παρόμοιες, όσες χρειαστούν για την ενημέρωση του κόσμου, την επόμενη φορά όμως με την συμμετοχή και των πέντε υποψήφιων δημάρχων.