Κάλεσμα για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επαγγελµατικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επαγγελµατικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις

Δόθηκε στη δηµοσιότητα η Εγκύκλιος του ΟΑΕΔ, αναφορικά µε το Πρόγραμμα Επαγγελµατικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-49) έτους 2018.

Βάσει της Εγκυκλίου, τα δευτεροβάθμια τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των δικαιούχων φορέων (Οµοσπονδίες), τα οποία δεν επιθυµούν να υλοποιήσουν προγράµµατα κατάρτισης, αναλαµβάνουν τη δημοσιοποίηση του Προγράµµατος σε τοπικό επίπεδο και την «έκθεση υλοποίησης του προγράµµατος», λαµβάνοντας το 4% του συνολικού κόστους του προγράμματος το οποίο προσαυξάνεται αντίστοιχα.


Το Διοικητικό Συµβούλιο της Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 07.05.2019 αποφάσισε να μην υλοποιήσει προγράµματα επαγγελµατικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2018 και να συμµετάσχει μέσω Σωματείων-µελών της, προβαίνοντας σε ενέργειες δηµοσιότητας και σε σύνταξη της «έκθεσης υλοποίησης του προγράμματος».
Οι ενέργειες δημοσιότητας, στις οποίες θα προβεί η Οµοσπονδία για κάθε Σωματείο ξεχωριστά είναι η σύγκληση ενηµερωτικής ημερίδας καθώς και η δημοσιοποίηση ενημέρωσης στα έντυπα και ηλεκτρονικά µέσα.
Όσα Σωματεία πρόκειται να προβούν σε υλοποίηση προγραµµάτων ΛΑΕΚ 1-49, θα πρέπει να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τα γραφεία της Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για τη διαδικασία δημοσιοποίησης των προγραμμάτων µέσω της Ομοσπονδίας.