Επιμονή Β.Λαμπάκη να δοθούν 600 μικροί Ι.Χ κάδοι στους μουσουλμάνους της Άβαντος – Αντίθετοι οι εργαζόμενοι

Επιμονή Β.Λαμπάκη να δοθούν 600 μικροί Ι.Χ κάδοι στους μουσουλμάνους της Άβαντος – Αντίθετοι οι εργαζόμενοι

Επιμένει στην τοποθέτηση περισσότερων των 600 μικρών κάδων στην περιοχή της οδού Άβαντος όπου μένουν οι μουσουλμάνοι πολίτες της Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις, με πρώτους και καλύτερους τους εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι μάλιστα χθες με μια επιτροπή από τον τομέα της καθαριότητας επισκέφθηκε στο γραφείο του τον κ.Λαμπάκη και του εξέφρασε την έντονη αντίρρηση του για την συγκεκριμένη απόφαση. Ζήτησαν λοιπόν να μην τοποθετηθούν οι σχεδόν 600 κάδοι μικρών διαστάσεων, όπως στοχεύει να κάνει την επόμενη εβδομάδα και λίγο πριν τις εκλογές(220 καινούριοι και 400 παλιοί).

Του ανέφεραν ότι υπάρχει λύση για εκείνη την περιοχή και την ανέπτυξαν λεπτομερώς. Συγκεκριμένα του επεσήμαναν:

  • Του ανέφεραν ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, αλλά δεν δέχθηκε κουβέντα.
  • Επέμενε πως θα μοιράσει ατομικά στα σπίτια των μουσουλμάνων τους κάδους, δίνοντας με χρέωση στον καθένα τον δικό του, αριθμημένο και θα τον ενημερώσει να τον μεταφέρει σε κεντρικά σημεία όπου θα γίνεται η αποκομιδή.
  • Η απάντηση ήταν πως όταν τον μεταφέρει ο πολίτης το βράδυ και πρέπει να τον πάρει το πρωί και ο κάδος χάνεται, τότε ποιος θα ευθύνεται; Που θα βρίσκει ο πολίτης ξανά κάδο;
  • Ποιος θα τον καθαρίζει; Ποιος θα τον μετακινεί; Ποιος θα τον επισκευάζει;
  • Οι αριθμοί στους κάδους εύκολα διαγράφονται. Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας και στους εργαζομένους.
  • Κι όλα αυτά γιατί; Για τους ψήφους;

Η θέση των εργαζομένων από την πλευρά τους για το συγκεκριμένο θέμα που το θεωρούν πολύ σοβαρό, ήταν:

  1. Στους κεντρικούς δρόμους να τοποθετηθούν πολλοί μεγάλοι κάδοι σε κοντινά σημεία και όχι όπως τώρα που σε ένα κεντρικό δρόμο της περιοχής Άβαντος υπάρχουν μόνο τρία σημεία με κάδους.
  2. Το απορριμματοφόρο περνάει από την περιοχή δύο φορές την εβδομάδα, ενώ θα έπρεπε να περνάει καθημερινά, γιατί οι κεντρικοί δρόμοι καλύπτουν πολλά στενά δηλαδή μεγάλο αριθμό πολιτών.
  3. Επεσήμαναν ότι δε διαφέρουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί, με τους υπόλοιπους πολίτες. Υπάρχουν όπως σε όλο το Δήμο καθαροί πολίτες και λιγότερο καθαροί και τυπικοί. Δε γίνεται να φερόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους διαφορετικά.
  4. Γιατί δε μοιράζονται μικροί κάδοι και στις άλλες περιοχές και χωριά; Σε τι διαφέρουν οι υπόλοιποι πολίτες; Γιατί δε μοιράζονται μικροί κάδοι και σε αυτούς;
  5. Τα απορρίμματα που πετάγονται έξω από τους μεγάλους κάδους(κοντέινερ) που υπάρχουν στην περιοχή της οδού Άβαντος σε μια αλάνα, τα πετάνε οι πολίτες απ’ έξω, γιατί είναι αδύνατον να αδειάσεις σε εκείνο το ύψος ένα καρότσι.
  6. Θα έπρεπε να υπάρχει ράμπα ώστε να είναι στο ίδιο ύψος με το έδαφος και να μπορούν να αδειάζουν μέσα καρότσια, τρέιλερ, κλπ.
  7. Επιπλέον πρέπει να αδειάζονται τα κοντέινερ σε συχνότερα διαστήματα και όχι μια φορά το μήνα. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι κάθετα αντίθετοι με αυτή την πρακτική και ζητούν την στήριξη όλων ώστε να μην εφαρμοστεί.