Το εκλογικό του κέντρο εγκαινιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Σκαρκάλας στο Τυχερό

Το εκλογικό του κέντρο εγκαινιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Σκαρκάλας στο Τυχερό

To εκλογικό του κέντρο εγκαινιάζει την Κυριακή 19 Μαίου στο Τυχερό, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Σκαρκάλας, επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”.

Θα πραγματοποιηθεί αγιασμός του εκλογικού κέντρου και επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών του συμβούλων, σε μια εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7.30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Τυχερού.

Στην λαϊκή αγορά του Τυχερού

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου βρέθηκε για μία ακόμη φορά στα καταστήματα και στη λαϊκή αγορά του Τυχερού το πρωί της 15-5-2019, συνοδευόμενος από Υποψήφιους Συμβούλους και συνεργάτες της παράταξης.

Συνομίλησε με τους καταναλωτές, με παραγωγούς και εμπόρους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν ένα κοινό κι έντονο παράπονο: την παντελή εγκατάλειψή τους από τη δημοτική αρχή, η οποία τους θυμήθηκε τώρα, 10 μέρες πριν τις εκλογές. Οι κακοσυντηρημένες υποδομές στην πόλη και τους οικισμούς του Τυχερού, η μη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου που δεν έχει θέρμανση, η απελπιστική κατάσταση της εισόδου στην πόλη, η πλήρης ερήμωση και καταστροφή της παραλίμνιας περιοχής, η απαράδεκτη κατάσταση της αγροτικής οδοποιΐας που καταστρέφει τα μηχανήματά τους και οι ανεξέλεγκτες χωματερές που εμφανίζονται και συντηρούνται λόγω της ανοχής και αδιαφορίας των διοικούντων σε διάφορα σημεία, ήταν τα κυριότερα προβλήματα για τα οποία διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι, ζητώντας να μην αποτελούν το “αποπαίδι” του Δήμου. 


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε: “Σήμερα που είναι η ώρα του απολογισμού της δημοτικής αρχής για τα 9 αυτά χαμένα χρόνια, η νοημοσύνη των δημοτών προσβάλλεται με την εξαγγελία των ίδιων υποσχέσεων. Είναι δεδομένο ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Με σκληρή δουλειά και κανόνα μας την ισότιμη μεταχείριση όλων των δημοτών η κατάσταση θα αλλάξει” και παρά το κλίμα απαισιοδοξίας τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να μην αφήσει άλλο χρόνο κι ευκαιρίες να χαθούν.

Επίσκεψη στην Λευκίμμη

Στο γραφικό οικισμό της Λευκίμης βρέθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουφλίου και επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”, Παναγιώτης Σκαρκάλας, την Κυριακή 12/5/2019, συνοδευόμενος από ομάδα συνεργατών και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Επισκέφθηκαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λευκίμης, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση του Συλλόγου με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά στις παρευρισκόμενες μανούλες και συνομίλησαν σε χαλαρό κλίμα με τα μέλη του Συλλόγου, ενημερώνοντάς τα για τις θέσεις της παράταξης.

Υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σκαρκάλας: “Οι σύλλογοι των οικισμών επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό ρόλο και είναι υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής να στηρίζει την προσπάθειά τους. Η παράδοση και η πολιτιστική ζωή κράτησαν ζωντανή την κοινωνία στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες να ανταμώνουμε ενωμένοι. Διατηρούμε τις ρίζες που μας συνδέουν με το παρελθόν για να έχει συνέχεια η τόσο ξεχωριστή και περήφανη θρακιώτικη κοινωνία”.

Κατά τη συζήτηση με τις φιλόξενες κυρίες του Συλλόγου, δέχθηκαν παράπονα ότι οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με την πλήρη αδιαφορία των διοικούντων, οι οποίοι μόνο τέτοιες εποχές προεκλογικής περιόδου τους θυμούνται. Ερωτήθηκαν, μάλιστα, για την απόφασή τους να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους ως εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στο Δήμο, απαντώντας: “Ο αγαπημένος μας τόπος βρίσκεται σε παρακμή: δουλειές δεν υπάρχουν, οι νέοι αναγκάζονται να καταφύγουν σε κοντινές πόλεις για την ανεύρεση εργασίας, υποδομές και δομές που θα εξασφάλιζαν κατάλληλες συνθήκες για την παραμονή των ανθρώπων στα χωριά τους δεν υπάρχουν κι αν υπήρχαν δεν συντηρούνται.

Η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια για την κατάσταση αυτή παρά τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα. Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει και να κινητοποιήσουμε όσους περισσότερους γίνεται από τους ανθρώπους της παραγωγικής γενιάς μας, ώστε να αναλάβουν δράση και να μην μένουν θεατές. Θέλουμε να δουλέψουμε, να δημιουργήσουμε, να ζήσουμε και όσοι φύγαμε να έχουμε λόγο να επιστρέψουμε στον τόπο μας”.

Οι γυναίκες τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον αγώνα τους, τα μέλη της παράταξης τις ευχαρίστησαν από καρδιάς για τα όμορφα λόγια στήριξης και χαιρέτισαν, με την υπόσχεση ότι αυτή η επίσκεψη ήταν μόνο η αρχή!