Αμερικανικά ελικόπτερα αύριο στη Αλεξανδρούπολη – Θα “συσκευασθούν” και θα φορτωθούν σε αμερικανικό πλοίο

Αμερικανικά ελικόπτερα αύριο στη Αλεξανδρούπολη – Θα “συσκευασθούν” και θα φορτωθούν σε αμερικανικό πλοίο

Αμερικανικά ελικόπτερα προερχόμενα από άλλες βαλκανικές χώρες, έρχονυαι αύριο (ίσως και σήμερα αργά το απόγευμα κάποια) στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να “συσκευασθούν” και να έρθει αμερικανικό πλοίο να τα φορτώσει και να τα μεταφέρει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πρόκειται για την ίδια περίπτωση με αυτή τονΟκτώβριο του 2017 και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, όταν τότε τα πρώτα Αμερικανικά ελικόπτερα, Black hawk, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” στην Αλεξανδρούπολη. Από εκεί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και αφού “δίπλωσαν” και “συσκευάστθηκαν”, ήρθε αμερικανικό πλοίο και τα παρέλαβε μεταφέροντας τα στην Ισπανία. Κάτι αν΄λογο θα συμβεί και τώρα, ενώ έχουν φτάσει τις προηγούμενες ημέρες ήδη πολλά στελέχη των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι επιφορτισμένα με το συγκεκριμένο θέμα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, αφού ακόμα και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη φετινή διακήρυξη για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ενόψει του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας: “Η εναλλαγή των αεροσκαφών και του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ μέσω της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, οι πολύπλοκες διμερείς εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και η διαθεσιμότητα του κόλπου της Σούδας για τις ναυτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών αντανακλούν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία για τη διασφάλιση της αμοιβαίας ισχύς και ασφάλειας μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

-Αλεξανδρούπολη: Ήρθαν 9 Αμερικανικά ελικόπτερα για αποσυναρμολόγηση. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του Evros-news.gr

-Αμερικανός πρέσβης Πάιατ: Βάση στρατιωτικών ελικοπτέρων μας στην Αλεξανδρούπολη

-Αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη – Φωλιά ελικοπτέρων ή κάτι μεγαλύτερο;