Βασίλειος Γαλάνης: Ο γιατρός Χειρουργός, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου

Βασίλειος Γαλάνης: Ο γιατρός Χειρουργός, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος νομού Έβρου με την παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” και επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο, θα είναι στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής ο Ορθοπεδικός Χειρουργός Βασίλης Γαλάνης, Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Ο κ.Γαλάνης, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον βόρειο Έβρο αλλά και σε ολόκληρο το νομό, γεννήθηκε στη Λαμία στις 13-11-1966. Μετά από πανελλήνιες εξετάσεις πέτυχε την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1985 και αποφοίτησε το 1991.

Στη συνέχεια εκπλήρωσε τη στρατιωτική θητεία αρχικά στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης και μετά στο 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύτηκς στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ένα χρόνο. Εκπλήρωσε την υποχρεωτική θητεία ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Πυθίου Διδυμοτείχου.

Ακολούθησε η θητεία του ως Ειδικευόμενος Ορθοπαιδικός Ιατρός στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και μετά από επιτυχημένες εξετάσεις, απέκτησε τον τίτλο του Ορθοπαιδικού Χειρουργού το 2003.

Εργάστηκε ως Επικουρικός Ιατρός Ορθοπαιδικός για 2 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από το 2004 έως το 2006.

Από το Μάιο του 2006 έως και σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Σήμερα είναι Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Είναι διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με διδακτική εμπειρία στους φοιτητές Ιατρικής του ιδίου πανεπιστημίου. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Κλινική Ανατομία .

Όλα αυτά τα χρόνια εκπαίδευσης και εργασίας ως ειδικός έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ως ομιλητής, εκπαιδευτής ή εκπαιδευόμενος. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ορθοπαιδικά περιοδικά.

Έχει εκλεγεί ως τακτικό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου την πενταετία 2014-2019, ενώ σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για την επόμενη πενταετία (2019-2024).

Είναι επίσης Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 2014 έως σήμερα και μάλιστα εκλέχθηκε με πολλές χιλιάδες ψήφους.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Μπιμπούδη και έχουν μία κόρη, τη Στέλλα Γαλάνη.