Βατερλό Τοψίδη στη Νέα Βύσσα – Ακόμα και οι συγχωριανοί του γύρισαν την πλάτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Βατερλό Τοψίδη στη Νέα Βύσσα – Ακόμα και οι συγχωριανοί του γύρισαν την πλάτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Βατερλό για τον Χριστόδουλο Τοψίδη χθες στον τόπο που γεννήθηκε, τη Νέα Βύσσα Έβρου, όπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της παράταξης του “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Ακό μα και οι συγχωριανοί του, με τους οποίους μεγάλωσε μαζί, του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη και δεν ξεπερνούσαν τους 150 αυτοί που τον… τίμησαν με την παρουσία τους στην χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο “Καραθεοδωρή”. Κι όλα αυτά σε ένα χωριό με 2.5000 μόνιμους κατοίκους. Ο κόσμος που παρακολούθησε την κεντρική, επαναλαμβάνουμε κεντρική εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Τοψίδη, δεν ξεπερνούσε τα 350 άτομα και η πλειοψηφία ήταν από την Ορεστιάδα, τα άλλα χωριά της περριοχής αλλά και την Αλεξανδρούπολη.

Μίλησε δηλαδή μεταξύ συγγενών και φίλων του ή συγγενών και φίλων των 20 υποψήφιων Περιφερειακών του Συμβούλων, πολύ ελάχιστων (σε σχέση με τους 2.500 μόνιμους κατοίκους) συγχωριανών του και φυσικά μόνο ενός θεσμικού της Νέας Δημοκρατίας. Του κουμπάρου του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος… κουβαλήθηκε εκεί με όλους σχεδόν τους υποψήφιους του στον δήμο, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στηρίζει με… νύχια και δόντια τον “αντάρτη’ που πήγε απέναντι στη Ν.Δ. Οι άλλοι όλοι, που μάλιστα προσπάθησε να εντυοπωσιάσει προσφωνώντας τους, ήταν όλοι… πρώην. Ο πρώη ν(και αυτός έχει ξεχάσει πριν πόσα χρόνια διετέλεσε) βιουλευτής του κόμματος Γιάννης Καβαρατζής, επειδή ο γιος του Σταύρος είναι υποψήφιος με τον Τοψίδη και οι πρώην Πρόεδροι της ΝΟΔΕ Σταύρος Σταυράκογλου (που να ασχολούνταν κιόλας με την υποψηφιότητα Τοψίδη δηλαδή) και Μπάμπης Παναγόπουλος που είναι απ’ την πρώτη στιγμή είναι με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Gepostet von Marilou Malousoudi am Sonntag, 19. Mai 2019

Ενδεικτικό της απογοήτευσης ακόμα και των υποήφιων της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, είναι το γεγονός ότι από χθες το βράδυ ούτε φωτογραφίες ανέβασαν στα προσωπικά τους προφίλ στο facebook, ενώ άλλες φορές το έκαναν με… ενθουσιασμό, ούτε βίντεο με live μετάδοση της εκδήλωσης, ούτε τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νόρα Μοσχοφίδου για παράδειγμα, ανέβασε τρία βίντεο με την φιέστα του Ορέστη Ορεστιάδας για την άνοδο στην Γ’ εθνική και τίποτα από την εκδήλωση της παράταξης της. Γιατί προφανώς αυτή δεν ήταν φιέστα… άλλα χέστα με την απογοητευτική παρουσία του κόσμου.

Κατηγορούσε τον Χρήστο Μέτιο που έδωσε

στο  χωριό του, τη Νέα Βύσσα, 12 εκατ. ευρώ

Ο κ.Τοψίδης βλέποντας αυτή την απογοητευτική “εικόνα”, προσπάθησε κάνοντας επίθεση στον Χρήστο Μέτιο, να δημιουργήσει κλίμα… ενθουσιασμού. Μόνο που κατηγορώντας τον για μετριότητα και αναποτελεσματική διοίκηση, ξέχασε ότι ο νυν Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και εκ νέου υποψήφιος με τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, διέθεσε για το χωριό του, τη Νέα Βύσσα, ποσό κοντά στα 12 εκατ. ευρώ, συγκεκριμένα 11.690.062 ευρώ για το έργο  κατασκευής δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στη δημοτική κοινότητα Νέας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας. Είναι προϋπολογισμού 11.690.062 ευρώ και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Το έργο, που υπέβαλε η ΔΕΥΑ του Δήμου Ορεστιάδας, προβλέπει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 42,3 χιλιομέτρων, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες 3.700 κατοίκων για τα επόμενα 20 χρόνια, καθώς και έξι αντλιοστασίων.

Gepostet von Νίκος Πεντίδης am Sonntag, 19. Mai 2019

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων χρόνων στον δήμο Ορεστιάδας και το υλοποίησε ο Χρήστος Μέτιο, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν έχει αποτελεσματικότητα και έχει να παρουσιάσει μηδενικό έργο. Δικαιολογείται βέβαια, γιατί βλέποντας όσο πλησιάζουν οι εκλογές κιαι λίγο πριν οι πολίτες πάνε στην κάλπη… του Τοψίδη το μπαλόνι άρχισε να ξεφουσκώνει, τον πιάνει πανικός. Βλέπετε, είχε πιστέψει ακόμα και ο ίδιος ή έτσι τον είχαν “παραμυθιάσει” όσοι τον στηρίζουν, ότι θα έκανε… περίπατο.

Θα έπρεπε βέβαια να τα περιμένει όλα αυτά, αφού τα ανησυχητικά μηνύματα τα πήρε στα εγκαίνια των εκλογικών του κέντρων στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, όπου ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι παραβρέθηκαν. Όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα πλέον θα είναι ακόμα και… δεύτερος, αφού ο Κώστας Κατσιμίγας ανεβαίνει συνέχεια, ενώ η παρουσία του Τοψίδη στα debate έχουν αποτελέσει επίσης.. βατερλό του, μια και ο κ.Μέτιος κυριαρχεί με τον ουσιαστικό, συγκεκριμένο και ξεκάθαρο λόγο και πρόγραμμα του.

Υ.Γ: Υπήρξε και μια πολύ συγκινητική στιγμή και την αναφέρω με πολύ σεβασμό πραγματικά. Όταν ο Χριστόδουλος Τοψίδης αναφέρθηκε στους γονείς του (σπουδαίος άνθρωπος ο πατέρας του κυρ Θανάσης) που ήταν παρόντες, αλλά και τον αδερφό του Βαγγέλη, οι οποίοι και στηρίζουν την προσπάθεια του.