Δήμος Σουφλίου: Καμιά πρόταση από B.Πουλιλιό για υπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου και Open Mall

Δήμος Σουφλίου: Καμιά πρόταση από B.Πουλιλιό για υπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου και Open Mall

Η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου και η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall), είναι δυο έργα που ανακοινώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα για διάφορους δήμους του Έβρου.

Τα αρδευτικά έργα για παράδειγμα για την κοιλάδα του Ερυθροποτάμου στο δήμο Διδυμοτείχου που πλησιάζουν τα 9 εκατ. ευρώ, ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, σε σύσκεψη που είχε με αγρότες στον δήμο Σουφλίου. Μόνο που ο δήμαρχος του συγκεκριμένου δήμου, ο Βαγγέλης Πουλιλιός, δεν υπέβαλλε καμιά πρόταση για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αν και υπάρχουν τεράστιες αγροτικές εκτάσεις από τα Λάβαρα ως το Τυχερό, στα οποία απαιτείται παρόμοια παρέμβαση στο αρδευτικό δίκτυο.

Τόσο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορούσε έργα χρηματοδοτούμενα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πάνω από 2.2 εκατ. ευρώ, αλλά και σε αυτό που ακολούθησε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμος Σουφλίου ήταν ηχηρά απών και ο κ.Πουλιλιός απλά άκουγε τον κ.Αραχωβίτη να εξαγγέλει το έργο για τον γειτονικό δήμο Διδυμοτείχου.

Σε ποια έργα να αναφέρονταν λοιπόν στην ομιλία κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Μίλησε γενικά και αόριστα και δεν ανέφερε τίποτα συγκεκριμένο, γιατί πολύ απλά δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το χειροπιαστό στα χρόνια της θητείας του. Υπάρχει κάτι που θα αφήσει αν χάσει τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής ο νυν δήμαρχος του Σουφλίου;

Του είχαν κάνει πρόταση για Open Mall

αλλά ο κ.Πουλιλιός δεν ασχολήθηκε

Πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσης από το υπουργείο Ανάπτυξης, η έγκριση των προτάσεων που υπέβαλλαν οι δήμοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου για την δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Open Mall) αντί ποσού 1,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παρεμβάσεις σε κεντρικό σημείο της αγοράς των δύο πόλεων, που θα γίνουν σε συνεργασία των δήμων και των αντίστοιχων Εμπορικών Συλλόγων. Η Αλεξανδρούπολη έχει εφαρμόσει ήδη το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το Σουφλί… δεν υπάρχει και πάλι πουθενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Σουφλίου, λόγω και της παρουσίας του επιχειρηματία Θανάση Μπέλλα στην θέση του Αντιπροέδρου του ΓΣΕΒΕΕ αλλά και των άλλων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, είχε υποβάλλει πρόταση στον δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό, να μετέχει στην συγκεκριμένη διαδικασία ο δήμος Σουφλίου. Αυτό θα γινόταν σε συνεργασία με την Ένωση τους, προκειμένου να υποβάλλουν σχετική πρόταση στο υπουργείο Ανάπτυξης, διεκδικώντας ένα πολύ σημαντικό ποσό που θα μπορούσε να φτάσει τα 1,8 εκατ. ευρώ. Αυτός όμως δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον και έτσι το θέμα δεν προχώρησε, μια και προϋπόθεση του προγράμματος είναι η από κοινού υποβολή πρότασης.

Έτσι ο δήμος Σουφλίου έχασε την ευκαιρία, λόγω αδράνειας, αδιαφορίας ή ανικανότητας του δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού και των συνεργατών του, με τους οποίους ζητούν και πάλι την ψήφο των δημοτών, αρκετά εκατομμύρια που θα έδιναν λύσεις στον αρδευτικό τομέα, αλλά και στο εμπορικό κομμάτι της πόλης.