Κωνσταντίνος Δημητρίου: Αν εκλεγώ δήμαρχος, οι μισθοί της 1ης χρονιάς θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Κωνσταντίνος Δημητρίου: Αν εκλεγώ δήμαρχος, οι μισθοί της 1ης χρονιάς θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Την δέσμευση του πως αν εκλεγεί δήμαρχος οι μισθοί της 1ης χρονιάς θα διατεθούν σε συνεργασία με την Μητρόπολη για κοινωφελείς σκοπούς, αλλά και το πρόσγραμμα και τα σχέδια του για να βγει ο δήμος Διδυμοτείχου από την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου Κωνσταντίνος Δημητρίου, στην χθεσινή προεκλογική του ομιλία.

Μιλώντας στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία πολύ κόσμου, ο κ. Δημητρίου παρουσίασε και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους καθώς επίσης και τους κύριους άξονες του προγράμματός του.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου είπε:

Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη σημερινή σας παρουσία, με την  οποία δείχνετε ότι βρίσκεστε δίπλα μας, σε αυτή την προσπάθεια  που ξεκινήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου.Σας ζητώ:
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βάλουμε τέρμα στη στασιμότητα
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βάλουμε τέρμα στην οπισθοδρόμηση
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σταματήσουμε την απογοήτευση και τη μιζέρια
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βάλουμε τέρμα στην υποβάθμιση της πόλης αλλά και
όλης της περιοχής του Διδυμοτείχου


Ήρθε η ώρα να πάψει αυτή η καταθλιπτική εικόνα που δεν αξίζει  στην πόλη του Διδυμοτείχου και τα χωριά μας, αλλά ούτε σε μας και  τις οικογένειές μας. Δεν αξίζει όμως κυρίως στα παιδιά μας, που  αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν βλέπουν μέλλον.
Από αυτή εδώ την θέση, έχοντας πίσω μου το κατεστραμμένο  Τέμενος Βαγιαζήτ που κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν αποκατασταθεί και λειτουργήσει.
Βλέποντας αριστερά μου τα δίδυμα τείχη του Διδυμοτείχου,  αφημένα και παρατημένα στην τύχη τους, όπως είναι άλλωστε και  όλη η πόλη και ο δήμος μας.
Βλέποντας δεξιά μου την μαραζωμένη αγορά που στενάζει από την εγκατάλειψη! Την εικόνα των κλειστών καταστημάτων τον έρημο δρόμο-πεζόδρομο!!!
Μιλώντας σε ένα χώρο που θεωρείται πλατεία, αλλά δεν είναι, γιατί  δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοια. Όλες οι πόλεις έχουν μια  κεντρική πλατεία σημείο αναφοράς, το Διδυμότειχο δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια όχι.
Γι’ αυτό σας καλώ να φωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Σας ζητώ στις 26 Μαίου, με την ψήφο σας, να βάλετε τέρμα σε όλα  αυτά που μας πληγώνουν, που μας θυμώνουν και μας κάνουν να  θέλουμε να φωνάξουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας ΔΕΝ ΠΑΕΙ  ΑΛΛΟ.
Αυτή η πόλη που υπήρξε πρωτεύουσα του βυζαντινού κράτους.
Η πόλη που εδώ γεννήθηκαν οι αυτοκράτορες Iωάννης Bατάτζης και  ο Iωάννης Παλαιολόγος, που εδώ στέφθηκε αυτοκράτορας ο  Iωάννης Kαντακουζηνός, ΟΧΙ, δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.
Η πιο ιστορική πόλη της Θράκης να έχει αφεθεί κυριολεκτικά στο  έλεος του Θεού και αντί να είναι πρωταγωνίστρια, να στέκεται ουραγός.
Με τεράστια προβλήματα που συσσώρευσαν εδώ και χρόνια οι προηγούμενες και δοκιμασμένες δημοτικές αρχές που την διοίκησαν και τώρα ζητούν ξανά την ψήφο σας.
Για να κάνουν τι;

Να φτιάξουν αυτά που δεν μπόρεσαν σε δυο θητείες;
Να γίνουν ξαφνικά αποτελεσματικοί όπως υποστηρίζουν ζητώντας να τους ξαναεμπιστευθείτε;
Δυστυχώς έχουν καταφέρει με την τεράστια ευθύνη που τους αναλογεί, να υψώσουν και ένα τρίτο τείχος, εκτός από τα ιστορικά  δίδυμα τείχη μας, που όλοι βλέπουμε πως εξακολουθούν να
παραμένουν αναξιοποίητα. Ένα τείχος που δεν αφήνει να υπάρξει  ανάπτυξη, προκοπή και ευημερία του κόσμου.Ένα τείχος παραλογισμού, αδράνειας, ανικανότητας, αναποτελεσματικότητας.
Εμείς λοιπόν αυτό το τείχος της μιζέριας, της οπισθοδρόμησης, της στασιμότητας θέλουμε να το γκρεμίσουμε.
Γι αυτό ζητάμε την στήριξη και βοήθεια σας, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αλλάξουμε την πορεία αυτής της πόλης και του δήμου Διδυμοτείχου. Να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία στους κατοίκους, το χαμόγελο στα χείλη όλων.

Ο συνδυασμός μας δημιουργήθηκε μέσα από την αγάπη μας για τον τόπο που γεννήθηκαμε και συνεχίζουμε να ζούμε και αποτελεί ένα κράμα νέων ανθρώπων, με πάθος καιδιάθεση για προσφορά στον τόπο, αλλά και έμπειρων που θα τους κατευθύνουν και θα δείξουν τον δρόμο. Είναι τιμή μου που περιβάλλομαι από νέα στελέχη που έχουν τη γνώση, αλλά κυρίως την όρεξη για δουλειά. Και αυτή ήταν η απαίτηση των συμπολιτών μας. Νέα στελέχη, καθαρά, χωρίς προσωπικές βλέψεις, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες, με τις ίδιες αγωνίες για τον τόπο και το ίδιο όραμα. Θα ήθελα λοιπόν να σας τους παρουσιάσω αλφαβητικά.
1. Αδαλή Αικατερίνη
2. Αλεξούδη Λαμπρινή
3. Απτιραμάν Αιντίν
4. Αραμπατζής Απόστολος
5. Βουλγαράκης Στυλιανός
6. Βουλγαρίδης Βασίλειος
7. Γατίδης Αθανάσιος
8. Γατίδου Χρυσή
9. Γιασάρ Μετήν
10. Γερασούδης Αθανάσιος
11. Ζηλιασκοπούλου Ευαγγελία
12. Καπτσίκας Αθανάσιος
13. Καραμπασίδου Συρμούλα
14. Κεκέ Άννα
15. Κεκές Αθανάσιος
16. Κελεσίδης Ευάγγελος
17. Κουρτούδη Σαραντούλα
18. Κυριακίδης Κωνσταντίνος
19. Μαλουλιάν Αρμενούι
20. Μπελαλή Ελισάβετ
21. Παπαδόπουλος Αθανάσιος
22. Παπαδοπούλου Σωτηρία
23. Πιτιακούδης Αθανάσιος
24. Πρεβεδούρου-Μανούσου Γεωργία
25. Σίμογλου Αθανάσιος
26. Σταμπουλής Δημήτριος
27. Τασμανάκη Δέσποινα

Οι εκλογές του Μαίου είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και είναι λογικό οι σκέψεις όσων νοιαζόμαστε για τον τόπο μας να είναι στραμμένες προς αυτές. Τα διογκωμένα κοινωνικά προβλήματα και
οι ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας Δήμος είναι πιο αυξημένες και πιο περίπλοκες. Με πλήρη υπευθυνότητα επεξεργάστηκα με τους συνεργάτες μου ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα.
Ένα πρόγραμμα που αγγίζει σημαντικά προβλήματα του δήμου καιτων δημοτών μας. Ένα πρόγραμμα χωρίς αριθμούς καισχεδιαγράμματα, που δεν «τάζει» αμέτρητα για να πετύχει ελάχισταέως και τίποτα. Εμείς προτιμήσαμε να υποσχεθούμε τόσα όσα μπορούν να υλοποιηθούν από την επόμενη κιόλας ημέρα και μέσα σε μια 4ετία και τα οποία άπτονται της ευθύνης ενός δημάρχου και του επιτελείου του.

1 ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Πρώτος μας στόχος είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής πρέπει να πηγάζει και να ελέγχεται από τους καλά ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες του Δήμου Διδυμοτείχου.
Θα προβούμε στις εξής αλλαγές:
Στη νέα Δημοτική Αρχή «ΜΑΖΙ για το Διδυμότειχο», θα υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό-πολιτικό και επιστημονικό, αλλά και η τεχνογνωσία για να φέρουμε σε πέρας τους στόχους μας.
Θα δημιουργηθούν συνοικιακά συμβούλια στην πόλη και τα χωριά.
Θα καθιερωθούν ανοιχτές διαβουλεύσεις στο Δήμο, όπου θα ακούγονται τα προβλήματα, οι προτάσεις και η κριτική των πολιτών.
Οι υπηρεσίες του Δήμου θα επανδρωθούν με ανθρώπους που έχουν την πείρα και την τεχνογνωσία να λύνουν άμεσα τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Ειδικοί συνεργάτες του Δήμου θα αναλάβουν το βασικότερο πρόβλημα του Δήμου, την εισροή χρημάτων για την υλοποίηση του προγράμματος του Δήμου. Για το σκοπό αυτό απαιτείται η εκμετάλλευση επιχορηγήσεων από ευρωπαικά προγράμματα των αντίστοιχων υπουργείων.
Θα αξιοποιηθεί πιο σωστά ο προϋπολογισμός του Δήμου.
Επίσης θα δημιουργηθεί μια διαδυκτιακή πλατφόρμα επικοινωνίας των πολιτών με τα αντίστοιχα γραφεία του Δήμου.
Τέλος, θα αναφερθώ στη διαύγεια των λειτουργιών και της αποτελεσματικότητας των δημοτικών συμβουλίων. Η συμμετοχή και αποτελεσματικότητα των δημοτικών συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και η δράση τους θα είναι γνωστά στους συμπολίτες μας, γιατί η κάθε διαδικασία θα παρακολουθείται διαδικτυακά απ’όλους.

2 ) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε Γραφείο Επικοινωνίας με τους Πολίτες, το οποίο θα εδρεύει στο χώρο του Κτιρίου της Δημαρχείας και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους πρόεδρους των χωριών μας για την άμεση ενημέρωση των αρμοδίων και επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Στόχος μας είναι και η Δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας για τον ίδιο λόγο.

3 ) ΥΔΡΕΥΣΗ
Δεν είναι δυνατόν ένας Δήμος να ταλαιπωρεί τους πολίτες του χειμώνα και καλοκαίρι, αλλά και τις άλλες εποχές, με τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης,  με την έλλειψη του βασικού αγαθού για τη
ζωή του ανθρώπου, του νερού,λόγων των συνεχών διακοπών.
Δεν μπορεί να λέμε το νερό νεράκι το 2019, σε μια ευρωπαϊκή χώρα.
Ακούσαμε διαβεβαιώσεις για επίλυση του προβλήματος, ακούσαμε δεσμεύσεις για έλλειψη διακοπών του νερού, μετά τις έντονες καιδικαιολογημένες διαμαρτυρίες του κόσμου.
Αποτέλεσμα μηδέν.
Δεσμευόμαστε στην δημιουργία ενός masterplan που θα είναι ικανό να καταγράψει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων ύδρευσης της πόλης μας!
Να πραγματοποιήσει χαρτογράφηση του δικτύου, να εντοπίσει τις βλάβες και τα επίμαχα σημεία διαρροών και να εξασφαλίζει το συνεχή έλεγχο του δικτύου ώστε να γίνει δεδομένη η παροχή νερού στους πολίτες!
Υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης που είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν το σπουδαίο αυτό έργο!

4 ) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
Ο βιολογικός δεν λειτουργεί χρόνια τώρα, ενώ οι πολίτες πληρώνουν τέλη στους λογαριασμούς και υπάρχουν φυσικά και προβλήματα μόλυνσης. Δεσμευόμαστε να διαλευκάνουμε το
Ιδιοκτησιακό καθεστώς και την επαναλειτουργία του.

Η κατάσταση όμως είναι ίδια και χειρότερη σε πολλούς άλλους τομείς. Οι δρόμοι της πόλης αλλά και των χωριών, το επαρχιακό οδικό δίκτυο, έχει τεράστια προβλήματα. Λακκούβες παντού, με
κίνδυνο για όσους κυκλοφορούν. Οι δρόμοι που ενώνουν κάποια χωριά και είναι αρμοδιότητα του δήμου, αποτελούν καρμανιόλες.
Έχουμε την πανελλήνια, για να μην πω την παγκόσμια πρωτοτυπία, ο κεντρικός δρόμος της πόλης να μην ξέρουμε αν είναι πεζόδρομος, δρόμος ήπιας κυκλοφορίας ή κάτι άλλο. Μια ερμαφρόδιτη
κατάσταση, που δυσκολεύει την ζωή των πολιτών, των καταστημάτων, αλλά και όσων επισκέπτονται το Διδυμότειχο.

5 ) ΠΑΙΔΕΙΑ
Στην πόλη μας υπάρχει η Σχολή Νοσηλευτικής, η οποία αναβαθμίστηκε σε Σχολή Πανεπιστημιακού επιπέδου. Ο δήμαρχος πανηγύρισε για την παραμονή, αλλά με την ίδρυση παρόμοιου
τμήματος στην Αλεξανδρούπολη, ποιός πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα;
Όταν δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να στεγαστεί το τμήμα Νοσηλευτικής και φυσικά να διεκδικηθεί και ένα τουλάχιστον ακόμα. Όταν δεν έχει απαιτηθεί από την κεντρική εξουσία να
διοριστούν κανονικοί καθηγητές. Να θωρακιστεί, ώστε να μην τρέμουμε κάθε φορά πως θα μας το πάρουν.
Υπάρχουν στην πόλη τόσοι πολλοί φοιτητές, τόσα πολλά νέα παιδιά.
Γιατί δεν πήρε πρωτοβουλία ο δήμος να τους δείξει ότι τους θεωρεί μέρος αυτής της πόλης και της περιοχής. Να υπάρξει συνεργασία και οι φοιτήτριες με τους φοιτητές να επισκέπτονται τους
συλλόγους στα χωριά, για να κάνουν ενημέρωση για θέματα υγείας στους κατοίκους, με συντονισμό και συνεννόηση απ’ τον δήμο;
Εμείς λοιπόν Θα φροντίσουμε την παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ανέγερση σύγχρονου εκπαιδευτηρίου ΑΕΙ Και θα διεκδικήσουμε και νέες τριτοβάθμιες σχολές.
Θα φροντίσουμε για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών για τους οικονομικά αδύναμους φοιτητές που αδυνατούν να φοιτήσουν και δεν έρχονται στην περιοχή μας. Υποσχόμαστε επίσης τον έλεγχο ,την επισκευή και την συντήρηση των κτιρίων των σχολικών μονάδων του δήμου μας με την άριστη συνεργασία μας στην Δηµοτική Επιτροπή Παιδείας.
Μέλημά μας και η Έκδοση κτιριακών αδειών σε όλα τα σχολικά κτίρια.
Λειτουργία του αγγειοπλαστείου με διδασκαλίες σε παιδιά της τέχνης της αγγειοπλαστικής και λειτουργία του εργαστηρίου Ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες.

6 ) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η τουριστική αξιοποίηση της πιο ιστορικής πόλης της Θράκης, της οποίας κάθε γωνιά αποτελεί μια ζωντανή ιστορία και θα μπορούσε να αποτελεί τουριστικό προορισμό για πολλούς επισκέπτες, δενυπάρχει.
Πώς να υπάρξει άλλωστε, όταν το κάστρο είναι γεμάτο χόρτα και δεν καθαρίζεται για να υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές;
Όταν το Βυζαντινό Μουσείο δεν είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μάλιστα δεν έχουν γίνει καν επίσημα εγκαίνια δυο χρόνια μετά την λειτουργία του.
Για ποια τουριστική ανάπτυξη λοιπόν να μιλάμε;

Το Διδυμότειχο θα μπορούσε να είναι προορισμός για όλους τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες, τους Βορειοελλαδίτες.
Μετά από όλα αυτά μπορούμε να μιλήσουμε για παρουσία επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες; Για τους Βούλγαρους, τους Ρουμάνους και τουςΤούρκους που έρχονται στον Έβρο, αλλά δεν
μπαίνουν στο Διδυμότειχο;

Εκεί θα ρίξουμε εμείς το «βάρος». Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και της πλούσιας ιστορίας της, των αξιοθέατων της.
Γιατί έτσι θα αναστραφεί το αρνητικό κλίμα της οπισθοδρόμησης και θα δημιουργηθούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Ο δήμος Διδυμοτείχου είναι ο μοναδικός που παρ’ όλο που διαθέτει Επιτροπή Τουρισμού, είναι ανεπαρκής και δε λειτουργεί σωστά. Θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν εκτός από τους αιρετούς και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Να συζητούν τις ιδέες, τις προτάσεις και να τις υλοποιούν.

Στόχος μας η Ανάδειξη των τουριστικών αξιοθέατων του Δήµου και του Νοµού. Η εκπόνηση προγραμμάτων περιήγησης και ξεναγήσεων, η διοργάνωση Γιορτών και εκδηλώσεων στην παλιά πόλη σε Κάστρο Καλέ, κάστρο Πυθίου και οικισμό Μεταξάδων καθώς και η ενδυνάμωση του Θρησκευτικού τουρισμού καθώς διαθέτουμε υπέροχους ναούς.

Δεσμευόμαστε να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για την διαφήμιση και προβολή του τόπου μας !
Την Φροντίδα του αρχαιολογικού χώρου ώστε να είναι προσβάσιμος κάθε εποχή, τον Φωτισμό και τη φροντίδα των καλντεριμιών της Παλιάς πόλης εντός των τειχών, τη δημιουργία αναψυκτήριου για τους επισκέπτες και τη λειτουργία του Τουριστικού περιπτέρου, το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Την Αξιοποίηση της κόκκινης ζώνης της περιοχής του Κάστρου με συντήρηση των διατηρητέων και χρήση τους για τουριστικές ανάγκες. Την αξιοποίηση του Ερυθροποτάμου και του γύρω χώρου
με τη δημιουργία κατάλληλων εγκαταστάσεων για διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και τη λειτουργία αναψυκτηρίου.

7 ) ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Η πόλη μας έχει ανάγκη μιας επιστημονικής συγκοινωνιακής μελέτης!
Δρόμοι ,πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, πλατεία, ποδηλατοδρόμοι όχι μόνο περιφερειακά αλλά και η επέκταση τους ώστε να διευκολύνονται οι ποδηλάτες και οι περιπατητές.
Οι συνάνθρωποι μας ΑΜΕΑ είναι άμεση προτεραιότητα μας!
Η εξασφάλιση νέων χώρων Πάρκινγκ στην πόλη, ώστε να αποσυμφορίζονται οι δρόμοι από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και να έχουν χώρους στάθμευσης τα τουριστικά λεωφορεία, καθώς και
εύκολη πρόσβαση οι πεζοί στους χώρους ενδιαφέροντος τους είναι επείγουσα ανάγκη!

8 ) ΥΓΕΙΑ
Δεσμευόμαστε να σταθούμε αρωγοί στις υπάρχουσες ιατρικές δομές και να παλέψουμε για την ανάπτυξη τους! Τα χωριά μας έχουν ανάγκη πρόσβασιμης ιατρικής περίθαλψης με γιατρούς και
νοσηλευτικό προσωπικό διαρκώς στο πλευρό τους και αυτό είναι κάτι το οποίο δε θα αμελήσουμε.

9 ) ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πέρα απ’ την πόλη όμως, υπάρχουν τα χωριά μας. Σε αυτά ο κόσμος δυστυχώς μειώνεται, αφού το δημογραφικό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τον δήμο μας, αλλά και ολόκληρο τον Έβρο.
Για το λόγο αυτό πρέπει να δώσουμε έμφαση στον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, καθώς υπάρχουν και νέα παιδιά, που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους  και ασχολούνται ή σκέφτονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.
Τι έκανε ο δήμος για να τους βοηθήσει; Υπάρχει κοντά μας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας, με τα τμήματα Γεωπονίας και Δασολογίας. Γιατί δεν εξασφάλισε μόνιμησυνεργασία, παρά μόνο κάποιες αποσπασματικές προσπάθειες;
Γιατί οι φοιτητές δεν βρέθηκε τρόπος να επισκέπτονται, με ευθύνη και βοήθεια του δήμου τα χωριά για να ενημερώνουν τους αγρότες μας; Να γίνονται ημερίδες Σάββατο ή Κυριακή εναλλάξ στα
χωριά. Να έχουν πληροφόρηση άμεση οι αγρότες μας για ότι τους απασχολεί.

Εμείς είμαστε δίπλα στα χωριά μας και υποσχόμαστε την αποκατάσταση και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, την ενημέρωση των αγροτών για τις καινοτόμες καλλιέργειες, την
δημιουργία τεχνικών έργων υποδομής για την γεωργία και την κτηνοτροφία, την πραγματοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης που θα υλοποιούνται με χρηματοδότηση του Δήμου

10 ) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δεσμευόμαστε για τη συντήρηση και λειτουργική στήριξη του Κλειστού γυμναστηρίου της πόλης «γήπεδο Γκατσιούδη» και την αξιοποίηση του για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφού
διασφαλίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο δε γνωρίζει κανείς μέχρι τώρα που βρίσκεται.
Δεσμευόμαστε για  τη Αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του άλσους της Τσίγγλας. Γήπεδο τένις ,γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς και αναψυκτήριο, ενώ σκοπεύουμε να
δημιουργήσουμε Πίστα moto cross με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας

11 ) ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Οι περισσότερες παιδικές χαρές είναι ακατάλληλες και στα χωριά μας ανύπαρκτες. Οι γονείς δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά τους και οι παππούδες τα εγγόνια τους. Δεσμευόμαστε λοιπόν για χώρους υποδείγματα για την ψυχαγωγία των παιδιών μας, όπου θα παίζουν με σφάλεια.

12 ) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Θα φροντίσουμε να τοποθετηθούν και πάλι Κάδοι μεταλλικοί στα χωριά με την επιστροφή τους και την αγορά νέων για τη συμπλήρωση ελλείψεων. Θα φροντίσουμε για τη συνεχή
καθαριότητα της πόλης και των  χωριών, καθώς και των νεκροταφείων  από συνεργεία του δήμου

13 ) ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Τα υπάρχοντα μηχανήματα του Δήμου, τα οποία είναι παρατημένα και ξεχασμένα να σαπίσουν θα συντηρηθούν και τα κατεστραμμένα θα αντικατασταθούν.
Σημαντικό επίσης μέλλημά μας είναι η εύρεση νέου χώρου για τη στέγαση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και την προστασία της περιουσίας της.

14 ) ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κρίνεται αναγκαία η ίδρυση νέου χώρου για τη δημιουργία σκεπαστής αγοράς με εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, κάτι το οποίο είναι στα άμεσα σχέδιά μας.

15 ) ΛΥΟΜΕΝΑ
Δεσμευόμαστε για την εξασφάλιση κονδυλίων για τη δημιουργία νέων κατοικιών στον οικισμό Πανόραμα, ώστε να μεταφερθούν οι κάτοικοι των λυόμενων που ζουν σε άθλιες συνθήκες.

16 ) ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Μάστιγα αποτελεί για την πόλης μας και το θέμα των αδέσποτων με ένα υποτυπόδες και τριτοκοσμικό κυνοκομείο  και αμέτρητα αδέσποτα στους δρόμους.
Δεσμευόμαστε για την αξιοποίηση ευρωπαικών προγραμμάτων για την ανέγερση ενός νόμιμου και κατάλληλου χώρου φιλοξενίας των ζώων, καθώς και για επαρκή προγράμματα δωρεάν στειρώσεων και περίθαλψης, ούτως ώστε να περιοριστεί επιτέλους το πρόβλημα.

Όλα τα παραπάνω είναι θέματα που ο συνδυασμός μας ΜΑΖΙ για το Διδυμότειχο, θα τα αναδείξει και θα τα εφαρμόσει. Γιατί δεν χρειάζονται πολλά χρήματα και τεράστιες χρηματοδοτήσεις.

Σχέδιο, όραμα, ρεαλισμός και πολύ δουλειά απαιτείται. Εγώ και οι συνεργάτες μου τα διαθέτουμε όλα αυτά και είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε, με την δική σας στήριξη και
ψήφο.
Να αρχίσουμε άμεσα την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Να βάλουμε τέρμα στα προβλήματα, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, με την βοήθεια και τις
συμβουλές αρμόδιων για την επίλυση παρόμοιων προβλημάτων.

Γι’ αυτό φίλες και φίλοι, οι εκλογές της άλλης Κυριακής αποτελούν Ώρα ευθύνης για όλους μας. Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο Δήμος μας χρειάζεται άξιους
Αυτοδιοικητικούς ανθρώπους. Που έχουν την ικανότητα, τις εμπειρίες, αλλά και τον ενθουσιασμό να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν. Χρειάζεται ανθρώπους που ζουν καθημερινά με τον
πολίτη και δεν τον «ανακάλυψαν» ξαφνικά λίγο πριν τις εκλογές.
Που αγκαλιάζουν όλους τους συνδημότες ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες.
Για εμάς το μοναδικό κόμμα είναι ο δήμος Διδυμοτείχου και οι Πολίτες του. Αυτοί μας στηρίζουν και κανένας κομματικός
σχηματισμός.

Εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της παράταξης αυτής, δεσμεύομαι οι μισθοί του 1ου έτους της θητείας μου να κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό και σε συνεργασία με τη Μητρόπολη να διατίθενται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, για φοιτητές οι οποίοι αδυνατούν ναμανταπεξέλθουν στις σπουδές τους και για άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αγαπάμε τον τόπο μας, στηρίζουμε τους πολίτες και το δείχνουμε έμπρακτα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στο Διδυμότειχο, εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Δεν έχουμε κανενός είδους
εξαρτήσεις.

Ήρθαμε για να μείνουμε και θα βρισκόμαστε στον δήμο Διδυμοτείχου και δίπλα στους κατοίκους του και μετά τις εκλογές.

Σας καλώ λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθεια μας, γιατί μοναδικόμας κίνητρο είναι η αγάπη για αυτή την πόλη, για αυτό τον δήμο, για αυτή την περιοχή με τα πολλά προβλήματα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για μια πόλη και έναν δήμο χωρίς στασιμότητα και υποβάθμιση, που πληγώνει τους δημότες του.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για άμεσες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας ώστε να βελτιωθεί η ζωή όλων μας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για ένα Διδυμότειχο αντάξιο της τεράστιας ιστορίας του

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το Διδυμότειχο που αξίζει σε μας και τα παιδιά

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το Διδυμότειχο !!!!!!!