ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το debate της Ορεστιάδας και τα ανύπαρκτα των άλλων δήμων

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το debate της Ορεστιάδας και τα ανύπαρκτα των άλλων δήμων

Τα debate για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ συνεχίζονται σήμερα, με ένα ακόμα που θα πραγματοποιηθεί από το κανάλι ΕΝΑ της Καβάλας, ενώ θα ακολουθήσει την ερχόμενη Τετάρτη και άλλο στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ της Αλεξανδρούπολης.

Όσο για το debate των υποψηφίων δημάρχων Ορεστιάδας, μόνο τέτοιο δεν ήταν. Γιατί η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση που τους φιλοξένησε,  δεν εφάρμοσε το ίδιο που είδαμε στους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και τους Περιφερειάρχες. Πολύ… αρπακολατζίδικο και περισσότερο συνέντευξη ήταν, αφού ούτε κανόνες υπήρχαν, ούτε χρονικά όρια για τις απαντήσεις και τις ερωτήσεις.

Πολύ εκνευρισμένος ο Μαυρίδης

Ξεκάθαρη λοιπόν υποβάθμιση για τους υποψηφίους δημάρχους της Ορεστιάδας. Επί της ουσίας τώρα, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης ήταν και αυτός σε κάποιες στιγμές πολύ εκνευρισμένος (όπως ο φίλος του Βαγγέλης Λαμπάκης στο αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης) και φυσικά δέχθηκε κριτική από όλους τους άλλους συνυποψηφίους του για τα πέντε χρόνια που διοίκησε και όπως συμφώνησαν Γκουγκουσκίδου, Παπανδρέου, Καζαλτζής, Σιανκούρης και Ζαλουφλής, δεν έκανε τίποτα.

Το να λες το τέλος πάντως στο τέλος, ότι εμείς οι…. άντρες υποψήφιοι μπορούμε να συνεργαστούμε και να αποκλείεις έτσι την Μαρία Γκουγκουσκίδου που είναι γυναίκα, μάλλον δεν άρεσε όχι μόνο στις γυναίκες που το άκουσαν αλλά και στους περισσότερους άντρες. Όταν όμως είσαι εκνευρισμένος, περίμενες να κάνεις… περίπατο και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή και πλέον οι εκλογές είναι ντέρμπι, τότε δεν έχεις καθαρό μυαλό.

Ομολογώ ότι περίμενα περισσότερα και πολύ διαφορετικό τον Σάκη Παπανδρέου. Γιατί άκουσα και ακούω πολύ καλά λόγια όσον αφορά την  υποψηφιότητα του. Ίσως δεν βρέθηκε σε… καλή βραδιά ο συμπαθής σε όλους γιατρός και έτσι δεν έδειξε να επιβεβαιώνει τα όσα μου έχουν πει αρκετοί κοινοί γνωστοί μας γι’ αυτόν.

Λάθος του Μαυρίδη να την

διαχωρίσει επειδή είναι γυναίκα

Η Μαρία Γκουγκουσκίδου επιβεβαίωσε και πάλι αυτά που έδειξε και γνωρίζουμε όλο αυτό τον καιρό. Ήταν δυναμική, περισσότερο από τους περισσότερους άντρες συνυποψηφίους της, συγκεκριμένη για παραλείψεις και αδράνειες του κ.Μαυρίδη, ενώ ανέδειξε τα λάθη του και φυσικά την έλλειψη ουσιαστικού έργου.

Της… έκατσε βούτυρο στο ψωμί σίγουρα ο διαχωρισμός που έκανε ο δήμαρχος Ορεστιάδας μεταξύ ανδρών και γυναικών υποψηφίων και φαίνεται ότι εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει πως όσο μιλάει απαξιωτικά για την αντίπαλο του επειδή είναι γυναίκα, όπως έκανε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, την ενισχύει στη συνείδηση του κόσμου.

Και κάτι ακόμα. Πολύ έξυπνο και μου άρεσε προσωπικά, το σύνθημα που άκουσα να λέει στη συγκέντρωση της στη Νέα Βύσσα η κ.Γκουγκουσκίδου: “Μαυρίστε τον Μαυρίδη”. Ο Χρήστος Καζαλτζής είχε συγκροτημένη παρουσία, είπε κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις, ενώ ο Παναγιώτης Σιανκούρης με την εμπειρία της παρουσίας του στην δημαρχία της Νέας Βύσσας, επίσης ήταν αρκετά καλός.

Ανέλυσε συγκεκριμένες προτάσεις από το πρόγραμμα του οι οποίες είναι εφαρμόσιμες και όσο αν προσπάθησε ο Βασίλης Μαυρίδης να τις αμφισβητήσει, δεν τα κατάφερε. Γιατί κάποιες από αυτές είναι υλοποιήσιμες, ενώ ο νυν δήμαρχος Ορεστιάδας δεν έχει καν συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη του δήμου. Τουλάχιστον δεν το έχει δει ούτε ακούσει κανένας. Μόνο εκατομμύρια ξέρει να αραδιάζει, αλλά η ουσία είναι πως έχασε 11 εκατ. από δυο σημαντικές δράσεις που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει.

Απαράδεκτη επίθεση κατά Πιτιακούδη

Κι επειδή δεν συνηθίζουμε εδώ στο Evros-news.gr να κρύβουμε πράγματα, πρέπει να σας ενημερώσω και γι’ αυτό που γνωρίζει σχεδόν όλη η Ορεστιάδα και αφορά τον υπεύθυνο μας Κώστα Πιτιακούδη και τον κ.Μαυρίδη. Είναι αλήθεια ότι το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαίου, ο δήμαρχος… ξέφυγε με απαράδεκτο τρόπο στη συμπεριφορά του και έκανε στον υπεύθυνο του site μας έντονη φραστική επίθεση σε κεντρικό καφέ της πόλης.

Κι όλα αυτά μάλιστα έγιναν παρουσία πολλών υποψηφίων Περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, ενώ στο… πλευρό του κ.Μαυρίδη ήταν κάτι περίεργοι τύποι οι οποίοι ξεκίνησαν τις φραστικές επιθέσεις και αντί αυτός να τους σταματήσει, τους ακολούθησε και είπε πολύ χειρότερα. Φαίνεται έχει συνηθίσει να τον…λιβανίζουν, να τον γλύφουν και να μην του κάνουν καμιά κριτική τα ΜΜΕ και έχει ενοχληθεί πολύ.

Ήταν τεράστιο λάθος του και έδειξε έντονο εκνευρισμό, έλλειψη ψυχραιμίας και σοβαρότητας, ξεφεύγοντας με απαράδεκτο τρόπο για δήμαρχο. Αν κάνει έτσι τώρα προεκλογικά, έτσι και χάσει τις εκλογές τι θα γίνει; Θα τον πλακώσει στο ξύλο; Καταλαβαίνουμε όταν έχεις συνηθίσει σε “προστατευμένο” περιβάλλον επικοινωνιακά και βρίσκεται ένας… τρελός να σου κάνει στοιχειώδη κριτική, μπορεί να ξεφύγεις. Δεν παίρνει ως παράδειγμα τον κουμπάρο του και φίλο μου Τάκη Τοψίδη που παραμένει ψύχραιμος;

Δεν θελήσαμε τόσο ο Κώστας Πιτιακούδης όσο και η ιστοσελίδα να δώσουμε καμιά συνέχεια, αφού δεν θελήσαμε να θεωρηθεί πως… παρεμβαίνουμε στον προεκλογικό αγώνα του δήμου Ορεστιάδας. Εξάλλου όλη η πόλη αλλά και η περιοχή πληροφορήθηκε την άλλη ημέρα το συμβάν και ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει συμπεριφορές και στάσεις.

Σιγά μην εμφανιστεί πουθενά ο Παρασκευάς

Όσον αφορά το Διδυμότειχο, τελικά θα πάμε σε εκλογές χωρίς debate. Ούτε τηλεοπτικό, ούτε μπροστά σε κόσμο θα γίνει, αφού ο Παρασκευάς Πατσουρίδης φυσικό είναι να μην θέλει να εμφανιστεί πουθενά, γιατί θα υπάρξει… σεισμός ερωτήσεων από τους συνυποψηφίους του, επισημάνσεις της ανικανότητας και της αδράνειας του που έφεραν το Διδυμότειχο στα χάλια που όλοι γνωρίζουν.
Έκπληξη μεγάλη και το σχολίασε ήδη το Evros-news.gr, δημιούργησε η στάση του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, ο οποίος αν και πρότεινε διεξαγωγή 3 ντιμπέιτ, τα δύο μάλιστα μπροστά στον κόσμο, τελικά βρήκε ως πρόσχημα την απουσία Πατσουρίδη και αρνήθηκε να παραστεί, παρ΄ότι ο Χρήστος Τοκαμάνης πρότεινε να παρουσιαστούν μπροστά στους δημότες όλοι οι υπόλοιποι.
Συμφωνώ ότι αν κάποιος έπρεπε να έχει ενδοιασμούς για την συγκεκριμένη διαδικασία και την συζήτηση μπροστά σε κοινό, ήταν αυτός. Γιατί μετά τον Πατσουρίδη, είναι ο μόνος που άσκησε εξουσία ως δήμαρχος και παραμένει εν  ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, οπότε θα του ζητούνταν ενδεχομένως και ευθύνες.

Τόλμησε ο Τοκαμάνης και μόνο θετικά σχόλια κέρδισε

Όχι μόνο δεν φοβήθηκε όμως ο κ.Τοκαμάνης, αλλά βρέθηκε στο δημοτικό θέατρο, όπως και ο Θόδωρος Σκίνδρης, δέχτηκε τα ερωτήματα του κόσμου όσο πιο έντονα και σκληρά και αν ήταν και απάντησε. Βγήκε λοιπόν κερδισμένος, γιατί έδειξε ένα βασικό στοιχείο που θα πρέπει να έχει κάποιος δήμαρχος. Να μην φοβάται να αντιμετωπίσει τους πολίτες, να συζητήσει μαζί τους και να δεχθεί και την κριτική τους.
Όσο δυσάρεστα κι αν είναι αυτά που του λένε, είναι σημαντικό ένας δήμαρχος να μπορεί να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Γι’ αυτό ο κ.Χατζηγιάννογλου έχασε την μεγάλη ευκαιρία, να πει δημόσια και να καταλογίζει στον Χρήστο Τοκαμάνη, όσα δηλώνει (ξεκάθαρα δασκαλεμένος από τους επικοινωνιολόγους-δημοσιογράφους της Αλεξανδρούπολης που ανέλαβαν την προεκλογική του στήριξη) και για ευθύνες αυτού. Το 8+9 χρόνια, σύνολο 17 που λέει, αφορά και τις δυο θητείες του κ.Τοκαμάνη.
 Όμως με την απουσία του, έδωσε την ευκαιρία σε όσους υποστηρίζουν πως έκανε ότι και όλα αυτά τα χρόνια που δεν εμφανιζόταν πουθενά στην πόλη ή τα χωριά. Ήταν δηλαδή “εξαφανισμένος” από κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές, πολιτικές και άλλες εκδηλώσεις, κρυμμένος μόνο στην ξενοδοχειακή του επιχείρηση ή στην παρέα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και δυο-τρεις φίλους του.

Έδωσε δικαίωμα να θυμίζουν ότι ήταν “εξαφανισμένος”

Αυτοί άλλωστε τον συμβουλεύουν και είναι στενοί συνεργάτες του και στην προσπάθεια που ξεκίνησε, άσχετα αν στην πορεία και λίγο πριν κατατεθούν οι συνδυασμοί, ξαφνικά έγινε μια ομαδική συστράτευση κυρίως πρώην… Πασόκων και νυν ΚΙΝΑΛιτών. Μπορεί στον ίδιο και σε κάποιους υποψηφίους του να μην αρέσουν αυτά, όμως είναι η πραγματικότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων του στον συγκεκριμένο χώρο πρόσκειται.
Μην αρχίσει και αυτός, όπως έκανε ο Τοκαμάνης όταν επισημάναμε κάποια πράγματα για τον υποψήφιο του Κώστα Γκουρλουμένο, να στέλνει ανακοινώσεις λέγοντας ότι οι φάκελοι πολιτικών φρονημάτων έχουν καταστραφεί και τέτοια. Όλοι γνωριζόμαστε και γνωρίζονται στο Διδυμότειχο. Ένα… μικρό χωριό πλέον το έχει καταντήσει ο Παρασκευάς Πατσουρίδης με την αδράνεια και την ανικανότητα 9 χρόνων.
Ότι και αν τον συμβούλεψαν λοιπόν οι συνεργάτες του, θα έπρεπε ο ίδιος να λειτουργήσει ως… αυτόφωτος και να πάει στο δημοτικό θέατρο, να κατακεραυνώσει τον κ.Πατσουρίδη, να θέσει προ των ευθυνών του για τα 8 χρόνια της θητείας του τον κ.Τοκαμάνη και κυρίως να παρουσιάσει το δικό του… σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα για τον δήμο Διδυμοτείχου. Μπροστά στον κόσμο και όχι στο “προστατευόμενο” περιβάλλον συνεντεύξεων, που προεκλογικά είναι γνωστό με ποιον τρόπο γίνονται.
Έπρεπε άσχετα απ’ ότι του έλεγαν, να πάει στο δημοτικό θέατρο και αναπτύξει τις απόψεις του. Κερδισμένος θα ήταν έτσι και αλλιώς. Όμως τώρα έδειξε αναβλητικότητα, έλλειψη αποφασιστικότητας και πως επηρεάζεται απ’ όσους είναι τριγύρω του. Όταν δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του για τόσο απλά θέματα, σκεφθείτε τι θα γίνει αν εκλεγόταν δήμαρχος και έπρεπε να πάρει σημαντικότερες αποφάσεις ο κ.Χατζηγιάννογλου.
Είναι λοιπόν πολύ επίκαιρος ο Νίκος Αλέφαντος που έλεγε το γνωστό: “Κάνε ένα ντιμπέι. Έχεις προσωπικότητα; Κάνε ένα ντιμπέι”. Όχι μόνο στην περίπτωση του Διδυμοτείχου, αλλά  και στο Σουφλί και την Σαμοθράκη που δεν έγινε επίσης και ούτε πρόκειται να γίνει debate.