Αλεξανδρούπολη: Παρουσία του Αμερικανού προξένου Θεσσαλονίκης, η εκφόρτωση σήμερα αμερικανικού στρατιωτικού υλικού

Αλεξανδρούπολη: Παρουσία του Αμερικανού προξένου Θεσσαλονίκης, η εκφόρτωση σήμερα αμερικανικού στρατιωτικού υλικού

Παρουσία του Αμερικανού Προξένου στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, έγινε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού τόσο των ΗΠΑ όσο και των νατοϊκών δυνάμεων, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν σε βαλκανικές χώρες όπου θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις.

Έφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το αμερικάνικο οχηματαγωγό  GREEN RIDGE, στα πλαίσια της μεταφοράς αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκων ελικοπτέρων και άλλου είδους στρατιωτικού υλικού, όπως έγραψε χθες το Evros-news.gr. Γι’ αυτό βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και ο κ.Pfleger προκειμένου να επιβλέψει την όλη διαδικασία. Είχε μάλιστα συζήτηση με τους συμπατριώτες του μοι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με αυτή την διαδικασία, παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστου Δούκα.

Είναι μια διαδικασία που έχει επαναληφθεί πριν από περίπου 1,5 χρόνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα επαναλαμβάνεται πλέον συχνά στην περιοχή μας, αφού οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει με την ελληνική Κυβέρνηση για την συγκεκριμένη συνεργασία. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να δημιουργθούν από τους Αμερικανούς πιο σταθερές εγκαταστάσεις σε κάποιο σημείο της πόλης.

Ο Αμερικανός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη, που ήταν “δεξί χέρι” του συμπατριώτη του Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ και στην Ουκρανία, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του που βρέθηκε και πάλι στην Αλεξανδρούπολη, αφού όπως δήλωσε είναι μια πόλη που του αρέσει πολύ.