ΒΙΝΤΕΟ Βαγγέλης Λαμπάκης: Λέμε ΝΑΙ στα χρυσωρυχεία, αρκεί να ισχύσει ένα τρίπτυχο όρων

ΒΙΝΤΕΟ Βαγγέλης Λαμπάκης: Λέμε ΝΑΙ στα χρυσωρυχεία, αρκεί να ισχύσει ένα τρίπτυχο όρων

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και εκ νέου υποψήφιος Βαγγέλης Λαμπάκης, σε αυτή την προεκλογική περίοδο δεν… σήκωσε τόσο τόνους για το αγαπημένο του θέμα των χρυσωρυχείων.

Όποτε του δίνεται η ευκαιρία πάντως, επαναλαμβάνει πως είναι κάθετα αντίθετος με την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή μας. Μάλιστα επιχείρησε να κατηγορήσει τον αντίπαλο του στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής Γιάννη Ζαμπούκη πως είναι υπέρ των χρυσοθήρων, αλλά η ξεκάθαρη και κατηγορηματική διάψευση του 47χρονου υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης… έκοψε μαχαίρι κάθε κουβέντα.

Πριν από 6 χρόνια πάντως, τέτοια εποχή τον Μάιο του 2013, ο κ.Λαμπάκης είχε επισκεφθεί τον Καναδά όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας που ενδιαφέρεται για την εξόρυξη χρυσού και στον Έβρο. Μετά την επιστροφή του είχε κάνει δηλώσεις, όπου δεν είναι κατηγορηματικά αντίθετος με οποιαδήποτε εξόρυξη, αλλά δηλώνει ΝΑΙ υπό τρεις προϋποθέσεις στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στο Πέραμα. Το ονόμασε τρίπτυχο και μάλιστα χρησιμοποιεί λέξεις που αν τις έλεγαν οι προεκλογικοί του αντίπαλοι, σίγουρα θα τους… κατακεραύνωνε και θα άρχιζε με το γνωστό ύφος την επίθεση εναντίον τους. Μιλάει δηλαδή για “κέρδη”, “συμφέρον” και “ανταποδοτικότητα” της τοπικής κοινωνίας, που θα μπορούσε να ισχύσει αν εφαρμοστούν οι τρεις όροι από τους χρυσοθήρες, που είναι η μη καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής, αλλά και των προοπτικών του τόπου.

Δηλώνει λοιπόν ο κ.Λαμπάκης χαρακτηριστικά, λίγες ημέρες επαναλαμβάνουμε μετά την επιστροφή του από τον Καναδά τον Μάιο του 2013, όπου είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρείας των χρυσοθήρων:

“Πολυεθνικές εταιρείες που η ήττα τους είναι δεδομένη εδώ και χρόνια, εδώ και 14 χρόνια κιαι θα είναι εσαεί. Θα νικήσουν μόνο όταν δίπλα στη δική τους νίκη, μπει και η νίκη των τοπικών κοινωνιών. Μπει και η νίκη της Ελλάδας, υπό την μορφή ότι θα υπάρξουν… ΚΕΡΔΗ. Πρώτον, με την μη καταστροφή του περιβάλλοντος, με την μη καταστροφή της ζωής και με την μη καταστροφή των προοπτικών, όπως πάν να γίνουν αυτές οι επενδύσεις.

Όταν λοιπόν μπει δίπλα αυτό το τρίπτυχο, που σημαίνει τουλάχιστον, επειδή δεν θα καταστραφεί, νίκη για την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και προστεθεί βέβαια και κάτι άλλο ακόμα ως ΣΥΜΦΕΡΟΝ, που χρειάζεται να υπάρχει σε μία ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ στη συνεργασία, τότε ΝΑΙ, τότε μπορεί η οποιαδήποτε πολυεθνική εταιρεία ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ στη μάχη του εξορυκτικού πλούτου, που λέμε ΝΑΙ κατ’ αρχήν, αλλά με όλα αυτά που σας είπα πριν. Έτσι λοιπόν λειτούργησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και δεν στενοχωρήθηκα ποτέ, που κουράστηκα αυτές τις δέκα μέρες στον Καναδά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Την στιγμή λοιπόν που κατηγορεί άλλους πως υπό προϋποθέσεις συζητούν την πιθανότητα πραγματοποίησης της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στην περιοχή μας, οι συγκεκριμένες δηλώσεις του δείχνουν ότι και ο ίδιος συμφωνεί αν ισχύσουν οι όροι που ανέφερε.