Κατερίνα Φωτιάδου-Παυλάκη: Τουρισμός, Πολιτισμός και Παιδεία, οι τομείς που θέλω να προσφέρω

Κατερίνα Φωτιάδου-Παυλάκη: Τουρισμός, Πολιτισμός και Παιδεία, οι τομείς που θέλω να προσφέρω

Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος νομού Έβρου Κατερίνα Φωτιάδου-Παυλάκη, αυξάνει τις επισκέψεις σε ολόκληρο το νομό Έβρου και τις επαφές και συζητήσεις με τον κόσμο.

Σε αυτές αναλύει τις σκέψεις, τους στόχους, αλλά και τις προτεραιότητες που βάζει η ίδια και θα ρίξει το “βάρος” της αν οι πολίτες του Έβρου επιλέξουν για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” με επικεφαλής Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο και ψηφίσουν την ίδια.

Όπως λέει η εκπαιδευτικός στο επάγγελμα κ.Φωτιάδου στους πολίτες με τους οποίους συνομιλεί:

“Είμαι ειλικρινά πεπεισμένη πως υπάρχει κάτι ουσιώδες, κάτι διαφορετικό στα πράγματα και τις υποθέσεις της Περιφέρειας. Κάτι που αφορά τις δυνατότητες να δούμε τον τόπο μας να προχωρά σταθερά, συντονισμένα, με στρατηγική και αποτελεσματικότητα.

Δεν είμαι φυσικά επαγγελματίας στα Κοινά και την Πολιτική…μπορώ όμως με βεβαιότητα να διαπιστώσω πως με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και τον Χρήστο Μέτιο, υπάρχει ένας συγκεκριμένος Συνδυασμός, ένας άνθρωπος, μια ομάδα, που αποτυπώνουν ένα εντελώς πειστικό και άκρως ελκυστικό Σχήμα. Ένας συνδυασμός που εκπέμπει ένα μοναδικό Μήνυμα. Το Μήνυμα ότι αφαιρώντας Εγώ και προσθέτοντας Εμείς κατακτούμε την Εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη και διαχρονικότερη Υπεραξία στις ανθρώπινες σχέσεις. Την Εμπιστοσύνη, που μας δίνει το δικαίωμα να κοιτούμε κάθε συντοπίτη στα μάτια και να ζητούμε να ακολουθήσει το Όραμα για Ανάπτυξη και Ευημερία.

Γιατί υπάρχει Όραμα, εντελώς διακριτό από όνειρα, φαντασιώσεις, μεγαλοστομίες και αποσπασματικές διακηρύξεις. Υπάρχει ήδη έργο που παράχθηκε, πάνω στο οποίο χτίζουμε, βελτιώνουμε και δημιουργούμε. Με ξεκάθαρο πρόγραμμα και βιώσιμη στρατηγική, κόντρα στις οικονομικές και λειτουργικές αντιξοότητες. Θεωρώ εντελώς απαραίτητο να γνωρίζουμε το ανάγλυφο της λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, προκειμένου να ξέρουμε τι λέμε και να φέρνουμε αποτελέσματα.

Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι στόχος της περιφερειακής Διοίκησης είναι η Ανάπτυξη  του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, μέσω της ενίσχυσης των βασικών πυλώνων της: της επάρκειας του Προσωπικού, της αξιοποίησης των Ενεργειακών αποθεμάτων, της άντλησης Κεφαλαίων και φυσικά της βελτίωσης των Υποδομών. Αυτό το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο στη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και την Ομάδα μας, ως προετοιμασία για να «τρέξουμε» το Σχεδιασμό.

Και αν θέλετε, προσωπική μου επιθυμία είναι να συνδράμω στη σημαντική ενίσχυση του τουριστικού, πολιτισμικού και εκπαιδευτικού τομέα και μάλιστα με συνέργειες και αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Εξαιρετικά απαραίτητη είναι και η διεύρυνση-εμβάθυνση των δράσεων της Περιφέρειας για τις προκλήσεις του άμεσου, του τρέχοντος Μέλλοντός μας. Των δράσεων που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, καθώς και τη σύνδεση της ανάπτυξης με τη Γνώση, την Έρευνα και Καινοτομία. Συνδέοντας νέα επιχειρηματικά σχέδια και υφιστάμενες επιχειρήσεις με ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια, προάγουμε την προσαρμογή του εργατικού δυναμικού και των μονάδων παραγωγής στις νέες τεχνολογίες, ακόμη και στο επίπεδο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Με αυτόν τον τρόπο παράγεται πλούτος και νέες θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο Περιβάλλον.

Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας, τη γεωγραφική δηλαδή Θέση, τη διασυνοριακότητα και τον πρωτογενή πλούτο μας, θεμελιώνουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πεδίο, όπου η Ανάπτυξη και η Ευημερία δε θα αποτελούν ευσεβείς πόθους, αλλά χειροπιαστή πραγματικότητα.

Αυτό ακριβώς το σκοπό έχει και η προσωπική μου συμμετοχή και κάτι μου λέει ότι η μεγάλη πρόκληση μόλις ξεκίνησε”.