Ακλόνητο φαβορί ο Χρήστος Μέτιος για επικράτηση, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις και στοιχηματικές εταιρείες

Ακλόνητο φαβορί ο Χρήστος Μέτιος για επικράτηση, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις και στοιχηματικές εταιρείες

Αυξάνεται και μεγαλώνει το προβάδισμα του νυν Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου Χρήστου Μέτιου, για επικράτηση στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής εναντίον των αντιπάλων του και κυρίως του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αλλά και οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες έχουν μεταβληθεί πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες υπέρ του επικεφαλής της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης” για να κερδίσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού το προβάδισμα του έναντι του επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο και τον δίνουν ακλόνητο φαβορί

Σύμφωνα με δημοσίευμα του voria.gr, σημαντικό προβάδισμα του νυν Pεριφερειάρχη και υποψηφίου που στηρίζει η ΝΔ, Χρήστου Μέτιου, καταγράφει δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε προ λίγων ημερών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει των ευρημάτων, φαίνεται να έχει κλειδώσει η είσοδος του κ. Μέτιου στον δεύτερο γύρο, την ώρα που σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση, με οριακή διαφορά μεταξύ τους, δίνουν ο γαλάζιος αντάρτης Χριστόδουλος Τοψίδης με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα.

Στην τέταρτη θέση αλλά με αξιοσημείωτη δυναμική ακολουθεί ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ, πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κώστας Σιμιτσής, ο οποίος καταγράφει ποσοστά σαφώς μεγαλύτερα από την απήχηση του κόμματός του στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος αναμένεται να παίξει και η μουσουλμανική μειονότητα, η οποία, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, μοιράζεται κατά κύριο λόγο μεταξύ του κ. Μέτιου και του κ. Κατσιμίγα.

“Πέφτει” η απόδοση της νίκης Μέτιου

επειδή ποντάρεται ως ακλόνητο φαβορί

Σύμφωνα τώρα με τις στοιχηματικές εταιρείες και συγκεκριμένο τον Stoiximan.gr, την πιο δημοφιλή ελληνική στοιχηματική εταιρεία, η απόδοση για να κερδίσει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο Χρήστος Μέτιος είναι 1.60, από 1.70 που ήταν πριν λίγες ημέρες. Κάτι που σημαίνει πως ο νυν Περιφερειάρχης είναι φαβορί, ποντάρεται η επικράτηση του και γι’ αυτό μειώνεται το ποσοστό.

Αντίθετα, ο κ.Τοψίδης που κάποια στιγμή ξεκίνησε να είναι ισόβαθμος με τον κ.Μέτιο, πλέον έχει ανέβει ως απόδοση στο 2.20 από 2.ο8, κάτι που δείχνει πως όλο και λιγότεροι πιστεύουν ότι υπάρχει περίπτωση να κερίσει αυτός τις εκλογές. Δεν υπάρχει πάντως στοίχημα ποιοι θα πάνε στον δεύτερο

Όπως εξελίσσονται μάλιστα τα πράγματα, ο Χριστόδουλος Τοψίδης κινδυνεύει να μην είναι καν δεύτερος και την θέση του να πάρει ο Κώ στας Κατσιμίγας που… ανεβαίνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό.

Να θυμίσουμε εδώ ότι πριν λίγες ημέρες η αποδόσεις ήταν διαφορετικές αλλά τώρα πλέον η διαφορά έχει φτάσει στο 0,62 υπέρ του Χρήστου Μέτιου, κάτι εξάλλου που επιβεβαιώνουν οι δυο συνδυασμοί.

-Καταρρέει και στοιχηματικά ο Τοψίδης – Ξεκάθαρο φαβορί για Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο δίνουν οι εταιρείες

Φαίνεται η εικόνα των εκδηλώσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη και της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, με αποκορύφωμα στην γενέτειρα του επικεφαλής της, τη Νέα Βύσσα, όπου ο κόσμος ήταν ελάχιστος σε σχέση με τους κατοίκους του χωριού, έχει παίξει τον ρόλο του. Μπορεί ακόμα να μην έχει αρχίσει η… αποσύνθεση, αλλά το σύνθημα που ακούγεται πλέον συχνά: “Του Τοψίδη το μπαλόνι άρχισε να ξεφουσκώνει”, μάλλον έχει αντίκρυσμα σε όσα προαναφέραμε.