Δήμος Αλεξανδρούπολης: Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές ανακοίνωσε ρύθμιση οφειλών των δημοτών

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές ανακοίνωσε ρύθμιση οφειλών των δημοτών

Τρεις ημέρες πριν οι πολίτες βρεθούν μπροστά στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα δημοτική αρχή, ανακοινώθηκε σήμερα από τον δήμο Αλεξανδρούπολης ότι μπορεί να γίνει ρύθμιση οφειλών τους προς αυτόν και τα νομικά του πρόσωπα (ΔΕΥΑΑ, ΤΙΕΔΑ κ.α).

Βέβαια ως αφορμή χρησιμοποιήθηκε η κυβερνητική ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, αλλά σιγά μην άφηνε αυτή την ευκαιρία ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης να μην κάνει και πάλι… επικοινωνιακά παιχνίδια και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Όταν άλλωστε… ζορίζεσαι για την εκλογή σου, όλα τα χρησιμοποιείς.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73/17.05.2019 τεύχος Α’) «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν.4611/2019, ήτοι έως και 16.07.2019.

Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του Ν. 4611/2019, δηλ. έως 16.09.2019 (άρθρο 111 Ν. 4611/2019).

Συγκεκριμένα:

Α. Στη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 υπάγονται οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος αυτού, ήτοι έως και 16.07.2019.

Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων) με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.

Γ. Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα,  χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

Δ. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι (20) ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα ταμείου του Δήμου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ Λιάπη Άννα, τηλ. 2551064170)

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*