Κλειστά από σήμερα τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια – Στο πλευρό τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ

Κλειστά από σήμερα τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια – Στο πλευρό τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ

Κλειστά από σήμερα Πέμπτη 23 Μαίου έως και το Σάββατο 25 του μήνα, θα παραμείνουν τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχή και καταχρηστική επιβολή μέτρων τα οποία πλήττουν την βιωσιμότητα όλων των ιδιωτικών εργαστηριακών μονάδων.

Στο πλευρό τους βρίσκονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι με κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν:

“Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συντάσσονται στο πλευρό των ιδιωτών εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, οι οποίοι ενωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο αποφάσισαν την έναρξη κινητοποιήσεων.


Στηρίζουμε ομόφωνα την απόφασή τους να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία από την Πέμπτη 23/05/2019 έως και το Σάββατο 25/05/2019 διαμαρτυρόμενοι για την συνεχή και καταχρηστική επιβολή μέτρων τα οποία πλήττουν την βιωσιμότητα όλων των ιδιωτικών εργαστηριακών μονάδων.
Το κράτος μεταβιβάζει την υποχρέωση της δωρεάν παροχής υγείας στον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό, αφού τον εξαναγκάζει να χρεωθεί και να πληρώσει ο ίδιος την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του πληθυσμού. Κοινωνική πολιτική με τις πλάτες των γιατρών!
Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικό δικαίωμα των μελών μας να αμείβονται για την παροχή υπηρεσιών τους χωρίς περικοπές, διαφυλάττοντας την ποιότητα και την αξιοπιστία των διαγνωστικών τους εξετάσεων.


Το απαράδεκτο clawback πρέπει επιτέλους να καταργηθεί!
Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ επιβάλλεται να αυξηθεί για να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας
ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης
ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου

Στις κινητοποιήσεις αναφέρθηκε με ανακοίνωση του και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ   “ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ” που αναφέρει: 

Oμόφωνα, όλες οι ενώσεις και  οι  εκπρόσωποι, των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων της χώρας [μικρών, μεσαίων, μεγάλων]

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ-

ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ -ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ αποφάσισαν την μη εκτέλεση  διαγνωστικών εξετάσεων

ΠΕΜΠΤΗ 23/5  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5   ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5

Ο  λόγος, η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος εκτός από τις υποχρεωτικές   εκπτώσεις που απαιτεί για τις διαγνωστικές εξετάσεις [REBATE], συνεχίζει να  εφαρμόζει και την απόφαση του 2013[περί υποχρεωτικής επιστροφής, -CLAWBACK- ] και να απαιτεί να του επιστρέψουμε 20%-40%, από το σύνολον της  αποζημίωσης, που ο ΕΟΠΥ νομίμως κατέβαλε στα εργαστήρια, το Α’ Εξάμηνο του 2018.

Η ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

 Τονίζουμε 

Στα ιδιωτικά εργαστήρια:

1.εργάζονται ιατροί ειδικευμένοι και εξειδικευμένο παραιατρικό προσωπικό  2.γίνεται χρήση υψηλής τεχνολογίας και κόστους,  εξοπλισμός  και  αναλώσιμα

3. οι χώροι στέγασης των εργαστηρίων,  είναι σαφώς μεγαλύτεροι, από εκείνους ενός απλού ιατρείου, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος

Με αυτά τα δεδομένα και  με το υπέρογκο και ισοπεδωτικό clαwback   δύσκολα   καλύπτεται πλέον  το συνολικό κόστος της εξέταση.

Φυσικό επακόλουθο ,η αναστολή ή και η  διακοπή λειτουργίας  των ιδιωτικών εργαστηρίων, με ότι αυτό συνεπάγεται, ανεργία και πλήγμα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ,η οποία καλύπτεται, κατά 75% τουλάχιστον, από τα ιδιωτικά  εργαστήρια.

Oι εργαστηριακοί ιατροί του Ν. ΕΒΡΟΥ συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, ευχαριστούν τους ασφαλισμένους για την κατανόηση, θεωρώντας δεδομένη την συμπαράσταση τους.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και καλύπτουν όλοι οι ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Δ.Σ         Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του  Δ.Σ.

ΠΕΤΡΟΒΑΣ ΟΘΩΝ                   ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΑΘΗΝΑ          ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ    ΙΑΤΡΟΣ  ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ         ΙΑΤΡΟΣ  ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ