Αλεξανδρούπολη: Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στις «σκούπες» και το «πράσινο»

Αλεξανδρούπολη: Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στις «σκούπες» και το «πράσινο»

O υποψήφιος δήμαρχος Σ. Δευτεραίος με περιοδεία στις «σκούπες» και το «πράσινο» ολοκλήρωσε τις προεκλογικές του επισκέψεις στο Δήμο.

Θύμισε στους εργαζόμενους πως βρέθηκε κοντά τους παραμονή της απεργίας τους για τα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), επίδομα η παροχή του οποίου πήρε από την κυβέρνηση προεκλογική παράταση 6μηνου ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατεύθυνση την κατάργησή του.
Αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις μέσων και μόνιμου προσωπικού το οποίο με υπερπροσπάθεια κρατάει την πόλη καθαρή και φροντίζει το πράσινο. Ο Σ. Δευτεραίος κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριο ψήφου τις συνθήκες εργασίας τους, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την αβεβαιότητα που αποτελούν κέντρο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΝΔ και όλων των υπόλοιπων δυνάμεων που την στηρίζουν.

Τους κάλεσε να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση  σε Δήμο – Περιφέρεια και ΚΚΕ στην Ευρωκάλπη. Η Αλεξανδρούπολη χρειάζεται Δήμαρχο αγωνιστή που μαζί με το λαό θα μπαίνει μπροστά στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για παιδεία, υγεία, δωρεάν παιδικούς σταθμούς κλπ. Η ψήφος των εργαζόμενων να αποτελέσει απάντηση στη μετατροπή του λιμανιού σε Νατοϊκή βάση με τα πολεμικά πλοία του θανάτου να πηγαινοέρχονται και τους τοπικούς παράγοντες αιρετούς και μη να τους υποδέχονται με χαρά ή άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι να κάνουν πως δεν βλέπουν μέχρι να περάσει η προεκλογική περίοδος.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος με μεγάλη αντιπροσωπία δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων περιόδευσε στη Λαϊκή Αγορά όπου έγινε δεκτός με χαρά και ενθουσιασμό.

Συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο ΑλεξανδρούποληςΣάββα Δευτεραίο συναντήθηκε με το προσωπικό του συμβουλευτικού σταθμού του ΚΕΘΕΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το έργο του σταθμούστην πρόληψη από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο. Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ με τους μειωμένους προϋπολογισμούς από το Υπουργείο Υγείας να αποτελούν μόνιμη κατάσταση , αλλά και την υποστελέχωση πράγμα που υπονομεύει το έργο του σε μια περίοδο που οι εξαρτήσεις απλώνονται καθώς και οι αντιστάσεις απέναντι σ’ αυτές.


Το ΚΕΘΕΑ παρόλα αυτά έχει  συνεχή ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Το ΕΣΠΑ με την επικείμενη χρηματοδότηση αποτελεί έναν ευκαιριακό τρόπο χρηματοδότησης των δράσεων χωρίς όμως να εξασφαλίζεται έτσι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός που απαιτούν τα προγράμματα πρόληψης , απεξάρτησης, επανένταξης.

Ο  Σ Δευτεραίος  δήλωσε πως η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ εκτιμούν ιδιαίτερα τη συμβολή και την παρουσία του ΚΕΘΕΑ γενικά αλλά ιδιαίτερα από το 2002 που  εγκαταστάθηκε στην πόλη. Ο υπεύθυνος του προγράμματος είπε πως  «κοιτάζουμε στην ίδια κατεύθυνση, μιλάμε την ίδια γλώσσα» μαζί σας στο ζήτημα της πρόληψης και της απεξάρτησης και ευχαρίστησε την αντιπροσωπία που όχι μόνο προεκλογικά αλλά πάντα οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στηρίζουν το έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Βασικές διεκδικήσεις από το Δήμο είναι οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός  (πχ εργαστήρι Ηλεκτρονικών Υπολογιστών), ζητήματα στα οποία δεν υπήρξε ανταπόκριση από το Δήμο. Σοβαρό θέμα αποτελεί η ένταξη απόφοιτων του ΚΕΘΕΑ σε προγράμματα του Δήμου κατάρτισης και εκπαίδευσης ,πχ Δια βίου Μάθησης, και ακόμη πιο σημαντικό η υποστήριξη αυτών των ανθρώπων στην επαγγελματική τους αποκατάσταση .