Κλειδαμπαρώνονται οι κάτοικοι στα χωριά του Έβρου κάθε βράδυ – Πέρασμα λαθρομεταναστών στους Μεταξάδες

Κλειδαμπαρώνονται οι κάτοικοι στα χωριά του Έβρου κάθε βράδυ – Πέρασμα λαθρομεταναστών στους Μεταξάδες

Συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά με αμείωτη οι ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών, οι οποίοι μέσω του ποταμού Έβρου περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα και μέσω του νομού μας κατευθύνονται προς το εσωτερικό της χώρας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπορεί επίσης καθημερινά να συλλαμβάνουν διακινητές και λαθρομετανάστες, αλλά αυτοί δεν… τελειώνουν. Μάλιστα έχουν πλέον αλλάξει και… δρομολόγια και επιλέγουν τα χωριά προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφού από εκεί θεωρούν πως είναι πιο εύκολο να βγουν στις Σάπες και από εκεί να συνεχίσουν την πορεία τους.

Οι κάτοικοι των χωριών του βορείου κυρίως Έβρου φοβούνται και μόλις νυχτώσει κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το προχθεσινό βράδυ στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου. Περίπου 15 άτομα διασχίζουν το χωριό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν την Βουλγαρία. Όπως λένε οι κάτοικοι αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ενώ το φοβερό είναι πως στο συγκεκριμένο χωριό υπάρχει και Τμήμα Συνοριοφυλακής που ενημερώθηκε και επενέβη, αλλά είναι ενδεικτικό ότι οι λαθρομετανάστες ούτε αυτό… φοβούνται.

Το άσχημο είναι πως σε αρκετά χωριά, στις περιοχές Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, μπαίνουν σε ακατοίκητα σπίτια και προκαλούν καταστροφές, ενώ ένα τέτοιο κάηκε πριν λίγο καιρό στον Βάλτο Ορεστιάδας. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί σε άλλη περιοχή και περίπτωση, αφού η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*