Κώστας Δημητρίου: ΜΑΖΙ με τους πολίτες του δήμου Διδυμοτείχου, θα φέρουμε καλύτερες μέρες

Κώστας Δημητρίου: ΜΑΖΙ με τους πολίτες του δήμου Διδυμοτείχου, θα φέρουμε καλύτερες μέρες

Σίγουρος ότι οι πολίτες του δήμου Διδυμοτείχου την Κυριακή 26 Μαίου θα επιλέξουν την παράταξη του “ΜΑΖΙ για το Διδυμότειχο” και θα του δώσουν την ευκαιρία να είναι ένας από τους δυο συνδυασμούς που την δεύτερη Κυριακή θα διεκδικήσουν και θα κερδίσουν την δημοτική αρχή, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου Κώστας Δημητρίου.

Γεννημένος στο χωριό Ευγενικό Διδυμοτείχου, πατέρας δύο παιδιών, του Βασίλη και της Εύης, ο κ.Δημητρίου ήταν υποψήφιος το 2014 με τον Χρήστο Τοκαμάνη, αλλά εδώ και πολύ καιρό είχε ξεκινήσει την δημιουργία της δικής του προσπάθειας, με στόχο να βάλει τέρμα στην στασιμότητα και την υποβάθμιση της πόλης και των χωριών του Διδυμοτείχου. Έτσι τέθηκε επικεφαλής μιας ομάδας νέων στην συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιών, με όρεξη, πάθος και ενθουσιασμό για μια άλλη πορεία στον δήμο Διδυμοτείχου, αλλά και έμπειρων, όπως ο πετυχημένος Πρόεδρος του Ευγενίδειου Κέντρου Πολιτισμού Σάκης Σίμογλου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου, μίλησε στο Evros-news.gr και στον Κώστα Πιτιακούδη για την όμορφη προσπάθεια του και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα είναι ένας από τους δύο υποψήφιους που θα βρεθούν στην δεύτερη Κυριακή και στις 2 Ιουνίου θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη και ο συνδυασμός του να αναδειχθεί νέα δημοτική αρχή.

“Όλο αυτό το διάστημα των επαφών, συναντήσεων και επισκέψεων σε περιοχές της πόλης και τα χωριά, βλέπω ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια  που ξεκινήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου, για να βάλουμε τέρμα στη στασιμότητα, στην οπισθοδρόμηση, να σταματήσουμε την απογοήτευση και τη μιζέρια, αλλά και να βάλουμε τέρμα στην υποβάθμιση της πόλης αλλά και  όλης της περιοχής του Διδυμοτείχου”.
Τι σας είπαν οι πολίτες στην προεκλογική σας διαδρομή. Ποια ζητήματα θέτουν;

“Μας τονίζουν πως ήρθε η ώρα να πάψει αυτή η καταθλιπτική εικόνα που δεν αξίζει  στην πόλη του Διδυμοτείχου και τα χωριά μας, αλλά ούτε σε μας και τις οικογένειές μας. Δεν αξίζει όμως κυρίως στα παιδιά μας, που  αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν βλέπουν μέλλον. Έχουμε δηλασή τις ίδιες σκέψεις, αγωνίες, προβληματισμούς και γι’ αυτό και τους καλώ όλοι μαζί, όπως είναι και το όνομα της παράταξης μας, να βάλουμε ένα τέρμα σε όλα αυτά”.

-Πως σε αντιμετώπιζαν εσένα προσωπικά και πως σε υποδέχθηκαν κυρίως στα χωριά, γιατί στην πόλη του Διδυμοτείχου ήσουν γνωστός από την υποψηφιότητα με τον κ.Τοκαμάνη;

“Στην πόλη του Διδυμοτείχου πραγματικά με γνωρίζουν από την δραστηριότητα μου στα αυτοδιοικητικά και το γεγονός ότι ήμουν υποψήφιος με τον κ.Τοκαμάνη. Στα χωριά δεν με ήξεραν τόσο πολλοί άνθρωποι, αλλά με τους  συνεργάτες μου κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά όλο το προηγούμενο διάστημα και σε όλο το φάσμα του δήμου. Ο συνδυασμός μας έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο.

Αλλά και εμένα, μπορώ να πω ότι με δέχθηκαν με ζεστασιά, με άκουσαν με προσοχή, αρκετοί γνώριζαν τον πατέρα μου που είχε το καφενείο στο Ευγενικό και πάνω απ’ όλα είδαν πως έχω αγωνία να σταματήσει η κατρακύλα και να έρθει ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή μας”.

-Με βάση όλα αυτά, τι περιμένεις την Κυριακή των εκλογών;

“Ο κόσμος όπως σου είπα μας έχει στηρίξει και γι’ αυτό υπάρχει αισιοδοξία και στόχος μας είναι να περάσουμε στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Τότε όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας, με βάση αυτό που εισπράττω από τους πολίτες, θα είμαστε οι νικητές. Δεν με ενδιαφέρει όποιος και αν είναι απέναντι μας, πιστεύω πως θα κερδίσουμε τις εκλογές”.

-Πως και αποφάσισες να ηγηθείς συνδυασμού ως υποψήφιος δήμαρχος;

“Παρακολουθούσα όλα αυτά τα πέντε χρόνια τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και κάθε φορά έφευγα απογοητευμένος και με το στομάχι σφιγμένο από όσα έβλεπα και άκουγα να γίνονται. Όσες φορές αυτό συνεδρίαζε, γιατί τον τελευταίο καιρό ούτε αυτό γινόταν. Τα προβλήματα πολλά, έτρεχαν και ζητούσαν λύση και η κατάσταση τραγική.

Ο γιος μου, η κόρη μου και ο γαμπρός μου ήταν αυτοί που με παρότρυναν να ενεργοποιηθώ ακόμα περισσότερο και να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Μου τόνισαν ότι μπορείς, θέλεις και έχεις πολλά να προσφέρεις. Εκεί πήρα την τελική απόφαση να ξεκινήσω την προσπάθεια που ελπίζω ότι την Κυριακή θα επιβραβευθεί από τον κόσμο”.

-Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι στην προσπάθεια σου αυτή;

“Έχουμε νεανικό συνδυασμό που εκτός από εμένα και τον Σάκη Σίμογλου, όλα τα άλλα είναι νέα παιδιά από 21 έως 45 χρόνων. Με όρεξη και διάθεση για δουλειά και προσφορά στον τόπο τους. Είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι και νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια που αποδέχθηκαν την πρόταση μου και συστρατεύθηκαν  σε αυτή την όμορφη προσπάθεια”.

-Ποια είναι τα πρώτα ζητήματα που θα σε απασχολήσουν αν εκλεγείς δήμαρχος;

“Πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση στην καθημερινότητα. Ο δήμος Διδυμοτείχου βρίσκεται σε τόσο άθλια κατάσταση, που δεν ξέρει από που να αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος, Σίγουρα σκεφτόμαστε τα μεγάλα και εμφατικά έργα, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε  άμεσα απ’ την καθημερινότητα. Από τις λακκούβες που πρέπει να κλείσουν, τα πεζοδρόμια να βελτιωθούν, απ’ τις παιδικές χαρές, από τα νεκροταφεία που είναι σε απελπιστική κατάσταση.

Δυστυχώς από αυτά που έπρεπε να είναι αυτονόητα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Να πούμε για το τεράστιο θέμα του νερού. Καταντούμε γραφικοί στο συγκεκριμένο θέμα. Όχι μόνο για τα σπίτια, αλλά και τις επιχειρήσεις που υποφέρουν από τις διακοπές υδροδότησης και δεν ξέρεις πότε θα έχεις στην διάθεση σου νερό. Υπάρχει πρόβλημα και με την ποιότητα του νερού όταν το έχουμε.

Επίσης, οι εγκαταστάσεις της Νοσηλευτικής Σχολής είναι ακατάλληλες. Είναι δυνατόν να στεγάζεται σε παλιό σχολείο και να γίνονται μαθήματα στο αμφιθέατρο του δήμου. Πως να διεκδικήσεις νέα τμήματα αν δεν υπάρχουν υποδομές και κτίρια για να στεγαστούν; Κινδυνεύεις και αυτό όπως γνωρίζετε έγινε, να χάσεις και αυτό που έχεις και να υπάρξει μια τεράστια απώλεια για την πόλη”.

-Μίλησες για τις επισκέψεις στα χωριά. Εκεί τι διαπίστωσες;

“Τα χωριά ανήκουν στον δήμο και δεν είναι δυνατόν να τα αγνοούμε. Θέλουν και αυτά τους δρόμους, την παιδική χαρά, όπου έχουν μείνει παιδιά. Πλήρως εγκαταλελειμμένα είναι τώρα και χρειάζεται να νοιώσουν στήριξη από την δημοτική αρχή. Να βλέπουν ότι θα είναι στο  πλευρό τους, ενδιαφέρεται και τους στηρίζει.

Τα έχω γυρίσει όλα τα χωριά ένα προς ένα. Στα καφενεία, τα ταβερνάκια και μίλησα με τον κόσμο, κυρίως τους μεγάλους σε ηλικία για τα προβλήματα τους και πως θα τα λύσουμε”.

-Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Ποιος είναι ο στόχος, το όραμα αν θέλεις;

“Το Διδυμότειχο πρέπει να αποκτήσει την αίγλη και το κύρος του. Γιατί από πρώτος δήμος που είμαστε κάποτε, γίναμε δυστυχώς ο τελευταίος. Τα πλεονεκτήματα που έχει η πόλη και τα χωριά του είναι δυστυχώς αναξιοποίητα. Αυτή η πόλη υπήρξε πρωτεύουσα του βυζαντινού κράτους. Εδώ γεννήθηκαν οι αυτοκράτορες Iωάννης Bατάτζης και
ο Iωάννης Παλαιολόγος και εδώ στέφθηκε αυτοκράτορας ο  Iωάννης Kαντακουζηνός. Αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση η πιο ιστορική πόλη της Θράκης; Να έχει αφεθεί κυριολεκτικά στο  έλεος του Θεού και αντί να είναι πρωταγωνίστρια;

-Πρώην δήμαρχοι πάντως είναι επίσης συνυποψήφιοι και διεκδικούν να ξαναδιοικήσουν τον δήμο Διδυμοτείχου;

“Συσσώρευσαν τεράστια προβλήματα  εδώ και χρόνια οι προηγούμενες και δοκιμασμένες δημοτικές αρχές που την
διοίκησαν και τώρα ζητούν ξανά την ψήφο του κόσμου. Για να κάνουν τι;  Να φτιάξουν αυτά που δεν μπόρεσαν σε δυο θητείες; Να γίνουν ξαφνικά αποτελεσματικοί όπως υποστηρίζουν ζητώντας να τους ξαναεμπιστευθούν οι πολίτες;

Εμείς ζητούμε από τους δημότες να εμπιστευθούν νέους ανθρώπους. Να μας εμπιστευθούν και να μας δώσουν την ευκαιρία να κάνουμε πράξη αυτά που πιστεύουμε. Ζητούμε να μας δώσουν την ευκαιρία να είμαστε εμείς που θα διεκδικήσουμε την δημοτική αρχή στη δεύτερη Κυριακή”.