Νέα Δημοκρατία-Έβρος: Ανύπαρκτη ΝΟΔΕ και οργανώσεις – Στα χωριά δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές

Νέα Δημοκρατία-Έβρος: Ανύπαρκτη ΝΟΔΕ και οργανώσεις – Στα χωριά δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές

Την στιγμή που στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές της Κυριακής και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, μαθαίνουμε ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Στα περισσότερα χωριά, αν όχι σε όλα του νομού Έβρου, δεν υπάρχουν πουθενά ψηφοδέλτια του κόμματος για τις Ευρωεκλογές. Αυτή δεν είναι μόνο διαπίστωση του Evros-news, αλλά και πολλών κατοίκων χωριών σε όλο το νομό, όπως μας ενημερώνουν με κάθε τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό, πως ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, δεν γνωρίζουν καν πως την Κυριακή θα ψηφίσουν και για Ευρωεκλογές. Έχουν άγνοια γι’ αυτό που σε κεντρικό επίπεδο τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και σε όλα τα υπόλοιπα θεωρούν καθοριστικό για την εκλογική αναμέτρηση τις 26 Μαΐου και αφετηρία για εξελίξεις και στις εθνικές εκλογές.
Όπως είναι γνωστό, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι θα έχουν σοβαρό πρόβλημα την Κυριακή μπροστά στις κάλπες, αφού θα πρέπει να ψηφίσουν τέσσερις φορές. Για Ευρωεκλογές, για Περιφερειακές εκλογές, για δημοτικές εκλογές, αλλά και τοπικά συμβούλια των χωριών τους. Είναι λοιπόν φυσικό, ότι η λύση που συνήθως υπάρχει, είναι οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν μαζί τους τα ψηφοδέλτια και με το σταυρό προτίμησης σημειωμένο.  Όμως σε χωριά του Διδυμοτείχου, της Ορεστιάδας που επισκεφτήκαμε προσωπικά, ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές του κόμματος Νέας Δημοκρατίας είναι… άφαντα.
Φαίνεται έτσι ξεκάθαρα, πως υπάρχει σημαντικό οργανωτικό πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο. Η ΝΟΔΕ Έβρου είναι για μία ακόμη φορά ανύπαρκτη, αλλά το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει και με τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. Το θέμα αφορά προφανώς και το νυν και μοναδικό βουλευτή του κόμματος στον Έβρο Αναστάσιο Δημοσχάκη. Θα έπρεπε να απασχολεί όμως και όσους ετοιμάζονται να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Για όλους αυτούς. ΝΟΔΕ, τοπικές οργανώσεις, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, θα έπρεπε κανονικά να τους ενδιαφέρει πρώτα και κύρια τι θα γίνει με το κόμμα τους στις Ευρωεκλογές. Αν δηλαδή κερδίσουν και με πόση διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να απαιτήσει ο Πρόεδρος τους Κυριάκος Μητσοτάκης να στηθούν άμεσα κάλπες και να προκύψει νέα Κυβέρνηση.
Είναι όμως κοινό μυστικό, ότι τόσο τα περισσότερα στελέχη της ΝΟΔΕ, με πρώτο και καλύτερο τον μόνιμο απόντα πρόεδρο της Άκη Παρασκευόπουλο, περισσότερο ενδιαφέρονται για τις Περιφερειακές εκλογές και μάλιστα αρκετοί από αυτούς κόντρα στην επίσημη στήριξη του κόμματος και την προσωπική επιλογή του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι ο Χρήστος Μέτιος, στηρίζουν τον “αντάρτη” και της Ν.Δ (εκτός από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ) Χριστοδούλου Τοψίδη. ‘Τρέχουν” λοιπόν γι’ αυτόν και τους υποψηφίους του, ενώ ασχολούνται περισσότερο και με τις δημοτικές εκλογές, βοηθώντας ο καθένας τους υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας του κάνοντας προσωπικά “παιχνίδια”.
Έτσι μένουν τα απλά μέλη και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να ψάχνουν απεγνωσμένα κάποια ψηφοδέλτια για να μοιράσουν στους ηλικιωμένους συγχωριανούς τους, ώστε να μην υπάρξει μπάχαλο και ψηφίζει ο καθένας ότι του δίνει η Εφορευτική επιτροπή.
Το Evros-news.gr από τώρα επισημαίνει κάτι που θα επιβεβαιωθεί την Κυριακή στο θέμα των Ευρωεκλογών. Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να πάθει ζημιά και να βγαίνουν από τις κάλπες ψηφοδέλτια των πιο… απίστευτων κομμάτων που θα ρίχνουν δικοί της παραδοσιακά ψηφοφόροι μεγάλης ηλικίας.
Φυσικά θα έπρεπε οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές να φροντίσουν για τα ψηφοδέλτια, αφού αυτοί ενδιαφέρονται περισσότερο, αλλά είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν όλη την Ελλάδα και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν και οικονομικά αλλά και αντικειμενικά.
Από τώρα, για να μην λένε κάποιοι ότι γινόμαστε… μετά Χριστόν προφήτες τα επισημαίνουμε όλα αυτά. Το ίδιο να επισημάνουμε ότι ισχύει και για τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑ.ΑΛ. Αντίθετα, μαθαίνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φροντίσει και τα στελέχη του που είναι υποψήφια τόσο στην Περιφέρεια όσο και στη δημοτικές εκλογές, να μοιράζουν μαζί με τα δικά τους και για τις Ευρωεκλογές .
Αντί λοιπόν κάποιοι να λειτουργούν, ενώ  είναι θεσμικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, με το σκεπτικό… ο Τοψίδης να πάει καλά και όλα τα άλλα να πάνε να… χαθούνε, ας φροντίσουν μέσω της ΝΟΔΕ, των Τοπικών επιτροπών και όποιον άλλο τρόπο υπάρχει, να φτάσουν ψηφοδέλτια τους για τις Ευρωεκλογές, στα χωριά.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*