Χρήστος Καπετανίδης: Ο Χρήστος Μέτιος θα είναι πάλι Περιφερειάρχης – Αυτές είναι οι προτεραιότητες μου

Χρήστος Καπετανίδης: Ο Χρήστος Μέτιος θα είναι πάλι Περιφερειάρχης – Αυτές είναι οι προτεραιότητες μου

Συνέντευξη στον Κώστα Πιτιακούδη


Είναι σίγουρος για την επικράτηση του Χρήστου Μέτιου και της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης” με την οποία είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος νομού Έβρου ο δικηγόρος Χρίστος Καπετανίδης.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας για δεκαέξη χρόνια και επί της πολυετούς θητείας του πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και άρχισε η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Διδυμοτείχου (28-06-1997) και του νέου Δικαστικού Μεγάρου του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας (26-08-2010), που εν πολλοίς οφείλονται στις έντονες και άοκνες ενέργειές και προσωπικές παρεμβάσεις του. Ως Δικηγόρος ασκεί από το 1980 μάχιμη δικηγορία.

Ο Χρίστος Καπετανίδης, μίλησε στο Evros-news.gr και στον Κώστα Πιτιακούδη, λίγο πριν οι πολίτες βρεθούν στις κάλπες την Κυριακή 26 Μαίου και επιλέξουν τη νέα Περιφερειακή τους αρχή. Ο ίδιος αναφερόμενος στην προεκλογική του διαδρομή, την αποτιμά ως εξής:

“Είχε τις δυσκολίες του ο προεκλογικός αγώνας, είχε όμως και το χρώμα του. Νομίζω ότι όσον αφορά το συνδυασμό μας “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, πάμε με πολύ καλό ρυθμό και στόχος είναι η νίκη. Νομίζω ότι θα τον πετύχουμε και θα είμαστε νικητές τόσο αυτή την Κυριακή όσο και την δεύτερη, με όποιον και αν είμαστε αντίπαλοι. Είτε τον Κώστα Κατσιμίγα, είτε τον Χριστόδουλο Τοψίδη, που διεκδικούν την δεύτερη θέση. Γιατί νομίζω, με όσα γνωρίζω και διαπιστώνω όλο αυτόν καιρό, ότι εμείς θα κερδίσουμε και τις δυο φορές και ο Χρήστος Μέτιος θα συνεχίσει να είναι Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να υλοποιήσουμε και το έτοιμο, κοστολογημένο και συγκεκριμένο σχέδιο μας”.

-Είχε κάνει εντύπωση η παρέμβαση που έκανες μέσω του Evros-news.gr, με εκείνη την επιστολή υπέρ της υποψηφιότητας Μέτιου, στηλιτεύοντας τις “ανταρσίες”. Γιατί τόσο φανατικά με Χρήστο Μέτιο;

“Έκανα την παρέμβαση πριν από μερικούς μήνες και σας ευχαριστώ ως Evros-news.gr που μου δώσατε αυτή τη δυνατότητα, γιατί ακουγόταν πολλές φωνές αντίδρασης και μάλιστα έγιναν και πράξη με “αντάρτικο” ψηφοδέλτιο που υπάρχει. Είναι αντίδραση κόντρα στην κομματική γραμμή και την στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τον Χρήστο Μέτιο γνωριζόμαστε εδώ και 20 χρόνια περίπου, όταν το 1998 προσπαθούσαμε να είμαστε εμείς η ηγεμονεύουσα δύναμη στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Εγώ στην υπερνομαρχία και ο Χρήστος στη θέση του νομαρχιακού συμβούλου οπότε εξελέγη και έκτοτε συνεχίζει την πορεία του στα αυτοδιοικητικά, νομίζω με μεγάλη επιτυχία. Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ σωστή, είναι φίλος μου ο Χρήστος Μέτιος και αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος που τον ακολούθησα. Άλλωστε δεν μου αρέσουν η διαίρεση. Από τη στιγμή που ανήκεις σε έναν σχηματισμό, μια παράταξη, αποδέχεσαι τους όρους και τα πλαίσια μέσα στα οποία κινείται.

Όχι ξαφνικά για διάφορους λόγους και προσωπικές φιλοδοξίες παρεκτρέπεσαι. Αυτό είχα πει και στην επιστολή μου. Πως είναι φράξια, είναι είναι γκρουπούσκουλο. Εν πάση περιπτώσει, πρόκειται για μία αίρεση την οποία εγώ προσωπικά δεν αποδέχομαι και αυτό έκανα σε όλες τις θέσεις τις οποίες υπηρέτησα, είτε στην αυτοδιοίκηση, είτε στον συνδικαλισμό μέσω του δικηγορικού συλλόγου”.

-Πως σε αντιμετώπισε ο κόσμος σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο. Τι είναι αυτά που εισέπραξες ως αντιδράσεις και διαπιστώσεις;

“Αντιμετωπίζω ένα θετικό κλίμα σαν άτομο. Επισκέφθηκε όλα τα χωριά του Έβρου, μα όλα και φυσικά τις πόλεις. Είδα την αγωνία τι θα γίνει στον Έβρο, όσο κι αν λένε ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο η πολιτική. Εάν υλοποιηθούν τα έργα που ανακοίνωσε ήδη ο επικεφαλής μας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, νομίζω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Το μήνυμά μου είναι να προσέλθουν όλοι στις κάλπες για να ψηφίσουν. Συνηθίζεται να λέμε ότι κάθε εκλογή είναι κρίσιμη. Εγώ έχω την εντύπωση, ότι αυτή η εκλογή είναι ακόμη πιο κρίσιμη από όλες, λαμβανομένου υπόψη και της θέσης μας, της Θράκης, αλλά και του γεγονότος ότι θα πρέπει η ανάπτυξη να τρέξει λίγο πιο καλά. Θα πρέπει λοιπόν να προσέλθουν όλοι στις κάλπες, να εκδηλώσουν την προτίμησή τους και να στείλουν αυτούς οι οποίοι είναι ικανοί να κρατήσουν τα ηνία της Περιφέρειας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια”.

-Το προσωπικό μήνυμα του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Έβρου Χρήστου Καπετανίδη στους πολίτες που την Κυριακή θα ψηφίσουν, ποιο είναι;

“Όσον αφορά εμένα, συνηθίζω να λέω ότι θα είμαι το μακρύ χέρι της θέλησής τους ή το άλτερ έγκο τους. Γιατί ότι σκέφτονται αυτοί ότι πρέπει να γίνει στην περιφέρεια, εγώ το έχω σκεφτεί, εισηγηθεί και θέλω να υλοποιηθεί. Εισπράττω σας πληροφορώ πάρα πολλά παράπονα και πάρα πολλές αιτήσεις για πράγματα που πρέπει να γίνουν. Ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Θέλουμε να έχουμε νέους και στις πόλεις και στα χωριά και παντού, αλλά να προσέξουμε και την τρίτη ηλικία.  Χρειάζεται να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα γι’ αυτούς και μου το έχουν πει πάρα πολλές φορές. Θα αγωνιστών, αν με τιμήσουν με την ψήφο τους για όλα αυτά, αλλά και για την παιδεία, την υγεία, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό. Αυτές θα είναι κάποιες από τις δικές μου προτεραιότητες”.

-Χρίστος Καπετανίδης: Ποιος είναι ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*