Αλεξανδρούπολη: Μετέθεσε λόγω εκλογών ο Μητροπολίτης τον εορτασμό στο ρώσικο ξύλινο παρεκκλήσι – Γίνεται σήμερα

Αλεξανδρούπολη: Μετέθεσε λόγω εκλογών ο Μητροπολίτης τον εορτασμό στο ρώσικο ξύλινο παρεκκλήσι – Γίνεται σήμερα

Για σήμερα Σάββατο 25 Μαίου αντί της Τρίτης 27 Μαίου που έχει καθιερώσει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης να πανηγυρίζει το ξύλινο παρεκκλήσι που κατασκευάστηκε δίπλα στο Στρατόπεδο «ΖΗΣΗ», μετέθεσε ο Μητροπολίτης κ.Άνθιμος τον εορτασμό, λόγω… εκλογών όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Είναι μια απόφαση που σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά. Τι εμπόδιζε να γίνει ο εορτασμός την Δευτέρα 27 Μαίου, όταν δηλαδή θα έχει περάσει η πρώτη Κυριακή των εκλογών; Ίσα-ίσα, θα έχουν περάσει αυτές και οι κάθε λογής υποψήφιοι θα είχαν μεγαλύτερη ευκολία να παραστούν σε αυτές, ενώ τώρα μπορεί να έληξε χθες επίσημα η προεκλογική περίοδος, αλλά όλοι τρέχουν να μαζέψουν ψήφους σήμερα και αύριο.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρει: «Η τοπική μας Εκκλησία έχει καθιερώσει να πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο των Ρώσων Αγίων κατά την 27η Μαΐου εκάστου έτους, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Φέτος, λόγω των εκλογών, η μνήμη των Ρώσων Αγίων στο ξύλινο Παρεκκλήσιο θα εορτασθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στις 6.30’ το απόγευμα, όπου θα τελεσθεί Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου».

Όπως βλέπετε, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Άνθιμος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε, αν η συγκεκριμένη αλλαγή της εκδήλωσης και η πραγματοποίηση της μια ημέρα πριν οι πολίτες και του δήμου Αλεξανδρούπολης βρεθούν στις κάλπες, έχει… προεκλογική χροιά. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα παραστεί σε αυτή ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που μαζί με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης συνέβαλλαν στην κατασκευή του ναιδίου. Αυτό άλλωστε είχε δηλώσει ο ίδιος ο δήμαρχος, αναφέροντας ότι η Μητρόπολη κάλυψε τα έξοδα κατασκευής της στέγης και ο δήμος Αλεξανδρούπολης για τις πόρτες και τα παράθυρα, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Μάλιστα ο κ.Λαμπάκης είχε βοηθήσει στην τοποθέτηση του τρούλου τον Φεβρουάριο του 2018, αφού παρ’ ότι φορούσε κοστούμι, έβαλε ένα.. χεράκι στις εργασίες, μαζί φυσικά με τον Γκαμπαερίδη.

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κι επίσης, είναι σίγουρο ότι θα παραστεί η Πρόεδρος του Συλλόγου “Ρώσικο Σπίτι” Ιουλία Γαβρίλοβα, σύζυγος του γνωστού και μη εξαιρετέου Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, η οποία είναι υποψήφια με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του κ.Λαμπάκη. Για να τα λέμε ξεκάθαρα δηλαδή, αν στόχος είναι οι ψήφοι των συμπατριωτών μας ομογενών που ήρθαν από τον πρώην Σοβιετική Ένωση και κατοικούν στην Αλεξανδρούπολη και οι οποίοι προφανώς και θα δώσουν το παρόν στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο ξύλινο παρεκκλήσι.

Ύστερα φταίνε τα ΜΜΕ στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, τα οποία τον αδικούν, όπως ανέφερε στην επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες στον εκδότη της ιστορικής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ Σταύρο Κονδύλη, με αφορμή σχόλιο του γα ανάμιξη του στην προεκλογική περίοδο.

-Μπλέχθηκε-δυστυχώς-στο προεκλογικό κλίμα και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος – “Κόντρα” με “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ”