ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Άλλαξαν οι στοιχηματικές αποδόσεις στο δήμο Αλεξανδρούπολης – Πάμε παντού δεύτερη Κυριακή

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Άλλαξαν οι στοιχηματικές αποδόσεις στο δήμο Αλεξανδρούπολης – Πάμε παντού δεύτερη Κυριακή

Μία και σήμερα έμειναν λοιπόν για τις αυριανές εκλογές και οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε τέσσερις κάλπες. Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και εκλογές Τοπικών Κοινοτήτων.

Προβλέπω να γίνεται μεγάλο μπάχαλο. Ειδικά με τις γιαγιάδες και τους παππούδες, που θα μπλέκουν τα ψηφοδέλτια και θα ρίχνουν στην κάλπη όποιο τους κάτσει στο χέρι. Εδώ κάποιοι δεν ξέρουν ότι έχουμε και Ευρωεκλογές όπως έγραψα χθες και δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια για παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας σε πάρα πολλά χωριά.
Αλλά ας ασχοληθούμε σήμερα με τις δημοτικές εκλογές, αφού για τις Περιφερειακές το ρεπορτάζ του Evros-news.gr δημοσιεύεται σε άλλη στήλη. Οι ενδείξεις και οι εκτιμήσεις είναι πως και στους πέντε δήμους του Έβρου, θα πάμε δεύτερη Κυριακή. Άλλωστε και κάποιοι είναι δήμαρχοι που θεωρούσαν πριν από καιρό, πώς θα εκλεγούν από αύριο και θα κάνουν μάλιστα… περίπατο, πλέον ζορίζονται.

Απογοητευτική εικόνα στην ομιλία Λαμπάκη

Μάλιστα ορισμένοι μπορεί να ψιθύρισαν πως θα κερδίσουν από την πρώτη Κυριακή, αλλά φωναχτά και με πίστη όπως είδατε δεν το είπε κανένας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την Αλεξανδρούπολη. Ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, πραγματοποίησε χθες την κεντρική προεκλογική του ομιλία και η εικόνα ήταν απογοητευτική όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
Αυτή η συγκέντρωση δεν έχει καμία σχέση με υποψήφιο που στα λόγια λέει πώς θα κάνει περίπατο. Όπως και στις Φέρες όπου ήταν τρεις και ο… Γκότσης. Μαθαίνω μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος τα έβαλε συγκεκριμένα με τα ΜΜΕ του Έβρου που όπως είπε τον… πολεμάνε. Αυτό είναι καλύτερο ανέκδοτο και από το ότι ο Αντώνης Βαμβακερός έχει… κανονικό πτυχίο. Γιατί όλοι γνωρίζουν πως είναι ο αγαπημένος των τοπικών ΜΜΕ.
Του φταίνε ο Δημήτρης Κολιός, ο Σταύρος Κονδύλης και η Ελεύθερη Θράκη. Εμείς εδώ στο Evros-news.gr διαμαρτυρόμαστε έντονα και έχουμε μεγάλα παράπονα που δεν μας ανέφερε. Εμάς μάνα δεν μας γέννησε και δεν μας ανέφερε ονομαστικά για να μας κάνει τζάμπα διαφήμιση; Στο πηγάδι κατουρήσαμε και δεν έβαλε το Evros-news στους εχθρούς του επειδή τολμάει και του κάνει κριτική και δεν τον λιβανίζει;
Που δεν έχει πάρει το θυμιατό να τον γλύφει από το πρωί ως το βράδυ; Καταλαβαίνω βέβαια ότι ο δήμαρχος ζορίζεται και από εκεί που έλεγε πως θα είναι από την πρώτη Κυριακή δήμαρχος με περίπατο, στις εκπομπές του Δημήτρη Κολιού τα έλεγε αυτά γιατί τότε ήταν καλός και τώρα τον βρίζει, επειδή είχε επειδή αποφάσισε να είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Ζαμπούκη.

Πέρασε δεύτερος ο Ζαμπούκης στο στοίχημα

Λίγο πριν της κάλπες πάντως, είχαμε ανατροπή στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Όχι όσον αφορά τον πρώτο, εκεί παραμένει φαβορί ο νυν δήμαρχος και φυσικό είναι μετά από 9 χρόνια παρουσίας, αλλά στη δεύτερη θέση όπου πέρασε ο Γιάννης Ζαμπούκης και οπισθοχώρησε στην τρίτη ο Παύλος Μιχαηλίδης. Αναμενόμενο αφού ο 47χρονος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έχει τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερη δυναμική.
Θα δούμε βέβαια αύριο όταν κλείσουν οι κάλπες τι τελικά θα γίνει, όλα όμως δείχνουν πως πάμε για δεύτερη Κυριακή με “μονομάχους” τον επί εννέα χρόνια δήμαρχο, τον “είμαι εγώ αλαζών” ή “είμαι εγώ εγωιστής” Βαγγέλη Λαμπάκη και τον άφθαρτο αυτοδιοικητικά και πολιτικά κ.Ζαμπούκη, που προέβαλλε στην προεκλογική του ατζέντα το ακριβώς αντίθετο.”Δήμος για όλους Πρώτα εσύ” και όχι εγώ αποφασίζω για τον πεζόδρομο την οδό Κύπρου, αλλάζω το πάρκινγκ στο “Φώτης Κοσμάς”, κόβω τα δέντρα και δεν σε ρωτάω πολίτη της Αλεξανδρούπολης.

Ο Καλακίκος βάζει τέρμα στην πολυετή κυριαρχία Πουλιλιού;

Στον Δήμο Σουφλίου τώρα, επίσης θα κριθούν όλα τη δεύτερη Κυριακή, αφού υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι και ο εκτός του Βαγγέλη Πουλιλιού και του Παναγιώτη Καλακίκου, ο νεαρός Παναγιώτης Σκαρκάλας έχει σημαντική διείσδυση και αναμένεται να πάρει ένα ικανοποιητικό ποσοστό. Αυτή τη φορά βέβαια, λόγω του τρόπου που συνέχισε να διοικεί ο κ.Πουλιλιός, μετά από 28 χρόνια ως Πρόεδρος και δήμαρχος, όλα δείχνουν πώς έχει σοβαρό πρόβλημα.
Ο Παναγιώτης Καλακίκος, που έχει πλέον τη στήριξη σημαντικών προσώπων της πόλης τα οποία είναι και υποψήφια μαζί του αλλά και προβάλλοντας μια προεκλογική ατζέντα διαφάνειας, συγκεκριμένου προγράμματος και παρεμβάσεων, όλα δείχνουν πως μπορεί να πετύχει την μεγάλη ανατροπή και να γυρίσει σελίδα ο δήμος Σουφλίου.

Τοκαμάνης και “παίζεται” ο δεύτερος

Στο γειτονικό Διδυμότειχο, είναι δεδομένο επίσης από τα μέχρι τώρα στοιχεία, πως θα πάμε δεύτερη Κυριακή.  Ο Χρήστος Τοκαμάνης με τον ανανεωμένο πάρα πολύ συνδυασμό του και πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία έχουν διείσδυση στην πόλη και τα χωριά, θα είναι ο ένας από τους δύο διεκδικητές. Για την άλλη θέση παλεύουν ο επί 9 χρόνια δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης με το ανύπαρκτο έργο και τα σοβαρά προβλήματα που συσσώρευσε, ο πρωτοεμφανιζόμενος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο Κώστας Δημητρίου που επιμένει πως θα κάνει την έκπληξη.
Κι επειδή υπάρχει το προηγούμενο των δύο αναμετρήσεων του 2010 και του 2014, όπου ο κ.Τοκαμάνης την πρώτη Κυριακή βρέθηκε μία ανάσα από την εκλογή και τελικά έχασε την δεύτερη από τον κ.Πατσουρίδη, κάποιοι είναι επιφυλακτικοί στο να εκφράσουν άποψη ποιος τελικά θα είναι δήμαρχος. Θα είναι πάντως και το γράφω και ως ψηφοφόρος και δημότης του δήμου Διδυμοτείχου, ντροπή και θα αποτελέσει δυσφήμιση όλο αυτό που κυκλοφορεί για την πόλη και την περιοχή.
Να έχουμε και πάλι τις… ομορφιές που είδαμε τις δύο προηγούμενες φορές. Κάποιοι πρέπει να βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης, το οποίο είναι και συμφέρον δικό τους, των οικογενειών τους και των παιδιών τους. Να μην συνεχίσει να οπισθοχωρεί και να υποβαθμίζεται και να σβήνει. Εξάλλου βγήκαν πλέον οι ντομάτες και τα… μαρούλια αυτή την εποχή δεν είναι ή δεν πρέπει να είναι στο… φόρτε τους.
Κι επειδή δεν μπόρεσα να παραστώ στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, δεν κατάλαβα την παρατήρηση φίλου μου ο οποίος συζητώντας με κολλητό του και σχολιάζοντας τον κόσμο που είχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, είπε: “Τελικά το ΠΑΣΟΚ δεν έσβησε στην περιοχή Διδυμοτείχου. Έχει κάποιο κόσμο. Όχι πολύ, αλλά όπως λέει και το σύνθημα του, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό”. Για ποιον το είπε δεν πολυκατάλαβα, αν και όπως συμπλήρωσε, υπάρχει ένας συνδυασμός που ξαφνικά τους… συγκέντρωσε όλους αυτούς.

Η Γκουγκουσκίδου με Μαυρίδη δεύτερη Κυριακή

Στην Ορεστιάδα τώρα, κάτι δηλώσεις του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη ότι θα κάνει περίπατο από την πρώτη Κυριακή… πήγαν περίπατο. Γιατί είναι δεδομένο πώς η εκλογή θα κριθεί την δεύτερη Κυριακή και η δυναμική παρουσία της Μαρίας Γκουγκουσκίδου αυτά τα πέντε χρόνια θα επιβραβευθεί από τους πολίτες.
Στο δημοτικό συμβούλιο, δίπλα στον κόσμο και σε όλα τα χωριά, στα οποία ο κ.Μαυρίδης δεν τόλμησε να κάνει προεκλογική περιοδεία ή ομιλίες γιατί ήξερε πώς θα πέσει κράξιμο λόγω της αδιαφορίας του για τα προβλήματά τους θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει το δήμο από τον νυν δήμαρχο.
Κι επειδή κατάφερε και παρουσίασε ένα πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, με σημαντικά στελέχη από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους αλλά και γιατί την δεύτερη Κυριακή όσοι επιλέξουν αύριο υποψηφίους του κ.Μαυρίδη δεν είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσουν και αυτόν στις 2 Ιουνίου, είναι πολύ πιθανό η Ορεστιάδα να έχει γυναίκα Δήμαρχο.
Αν συμβεί θα είναι μία δικαίωση για την κ.Γκουγκουσκίδου που επέμενε σε θέματα διαφάνειας, προσοχή στα χωριά, λύσεις στα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας και δεν λύγισε ούτε όταν δέχθηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο απαράδεκτο μπούλινγκ από τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Καραγιάννη, τον Αλέξανδρο Μπαρμπούδη και άλλους, όπως επανειλημμένα με βίντεο παρουσίασε το Evros-news.gr.

“Τελειώνει” ο ιδεοληπτικός Βίτσας στην Σαμοθράκη

Tέλος, στη Σαμοθράκη όλα δείχνουν επίσης δεύτερη Κυριακή, αλλά και πώς θα αλλάξει σελίδα στη δημοτική αρχή. Η αλαζονική, ιδεοληπτική, απαράδεκτη σε πολλές περιπτώσεις συμπεριφορά του νυν δημάρχου Θανάση Βίτσα και συνεργατών του, ιδιαίτερα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Παππά και το γεγονός ότι παραδίδουν το νησί σε χειρότερη κατάσταση ή τουλάχιστον σε καθόλου καλύτερη από ότι το παρέλαβαν, θα κρίνει πολλά.
Οι εκτιμήσεις θέλουν τον Νίκο Γαλατούμο να είναι ένας από τους δύο της δεύτερης Κυριακής, αφού το ενωτικό του προφίλ και ψηφοδέλτιο αλλά και ο λόγος του, το γεγονός πως προτάσσει την ανάπτυξη του νησιού και δεν έχει τις εμμονές, τις ιδεοληψίες και κυρίως την απαράδεκτη συμπεριφορά των στελεχών της παράταξης Βίτσα, του δίνουν προβάδισμα.
Όσον αφορά τον δεύτερο, ο Γιώργος Χανός παρά την ηλικία του, διεκδικεί να κάνει την έκπληξη και να είναι αυτός που θα διεκδικήσει την επιστροφή του, αφού όπως λέει χαριτολογώντας και για όσους τον ξέρουν έχει πολύ χιούμορ, είναι… σαν το παλιό καλό κρασί Όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερο γίνεται.
Κυριακή κοντή γιορτή που λένε και αύριο το βράδυ θα ξέρουμε αν και που οι πολίτες του Έβρου θα πάνε στις κάλπες για να εκλέξουν δημάρχους και την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.

Τέτοιοι άνθρωποι αξίζουν

Υπάρχουν και οι εκλογές στις Τοπικές Κοινότητες όπου ανεξάρτητοι συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και μετέχουν στον Έβρο πολλοί αξιόλογοι άμθρωποι.

Θα κάνω μια εξαίρεση και θα ανσφερθώ στον υποψήφιο Πρόεδρο Μεταξάδων Χρήστο Κισσούδη, που μαζί με αξιόλογους συνεργάτες υποψήφιους διεκδικούν την ψήφο των συγχωριανών τους. Είναι όλοι αυτοί που με επικεφαλής τον Χρήστο κατάφεραν να… ξαναζωντανέψουν πολιτιστικά αλλά και γενικότερα το…. χωριον Μεταξάδες. που λέει και το τραγούδι.Τέτοιοι άνθρωποι αξίζει να στηριχθούν απ όλόύς.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*