Θα μπορούσαν να κερδίσουν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ από αύριο Χ.Μέτιος και Ν.Δ, αν…

Θα μπορούσαν να κερδίσουν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ από αύριο Χ.Μέτιος και Ν.Δ, αν…

Επίσημα η προεκλογική περίοδος έληξε χθες και για τις Περιφερειακές εκλογές. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις και δηλώσεις, αλλά μέχρι και αύριο που θα κλείσει η κάλπη, οι ίδιοι, οι συνεργάτες τους και οι υποστηρικτές τους, θα τρέχουν ψήφο-ψήφο και πόρτα-πόρτα.

Στόχος φυσικά να “ψήσουν” τους πολίτες για να ρίξουν το δικό τους ψηφοδέλτιο και όνομα στην κάλπη. Όπως όλα δείχνουν, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα έχουμε και δεύτερη Κυριακή. Οπότε ο νέος Περιφερειάρχης θα κριθεί στις 2 Ιουνίου. Τα πράγματα με βάση τις δημοσκοπήσεις, τις εκτιμήσεις αλλά και τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών που είναι ένας “οδηγός” για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση, δείχνουν ότι ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, που ως γνωστόν έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και προσωπικά του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι ο ένας που θα βρεθεί στην δεύτερη Κυριακή.

Θα μπορούσε βέβαια υπό μία προϋπόθεση, ο κ.Μέτιος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον στηρίζει να κερδίσουν την εκλογή από αύριο, όπως ενδεχομένως μπορεί να συμβεί σε άλλες Περιφέρειες με τους υποψηφίους που στηρίζει η Ν.Δ. Όπως στην Κεντρική Μακεδονία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ή στη Θεσσαλία με τον Κώστα Αγοραστό. Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ όμως, υπάρχει ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος είναι “αντάρτης” και της Νέας Δημοκρατίας, εκτός από το ΠΑΣΟΚ_ΚΙΝ.ΑΛ. Δεν είναι άλλωστε μόνο κάποιοι φίλοι, ψηφοφόροι του κόμματος που θα επιλέξουν αυτόν και ορισμένους από τους υποψηφίους του, οι οποίοι πρόσκεινται στον χώρο της Ν.Δ, αλλά και γνωστά συγκεκριμένα κομματικοδίαιτα και κρατικοδίαιτα στελέχη, όταν ήταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτά τον στηρίζουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια και δεν συντάσσονται με τη γραμμή του κόμματος και του Προέδρου της κ.Μητσοτάκη. Άλλοι τηρούν “ουδετερότητα”, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άκης Παρασκευόπουλος. Άλλοι είναι φανατικά υπέρ του κ.Τοψίδη, όπως η Όλγα Βρεττοπούλου που κάνει μεγάλο αγώνα, ενώ υπάρχει και οι παράΝΟΔΕ των πρώην προέδρων της Σταύρου Σταυράκογλου και Μπάμπη Παναγόπουλου, οι οποίοι έχουν ρόλο συμβούλων του  Χριστόδουλου Τοψίδη. Όταν αναφερόμαστε σε κομματικοδίαιτους εννοούμε φυσικά και τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Εξακουστό, ευνοημένο πολλαπλά από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος τώρα για λόγους προσωπικού συμφέροντος και φιλοδοξιών, είναι απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος.

Έτσι είναι ξεκάθαρο ότι στη Ν.Δ θα μπορούσαν λοιπόν να έχουν εξασφαλίσει την εκλογή από αύριο, αν δεν υπήρχαν οι ψήφοι πολλών Νεοδημοκρατών και όχι μόνο στον Έβρο αλλά και σε άλλους νομούς τηςς Περιφέρειας, που θα πάνε την “Περιφερειακή Σύνθεση” του κ.Τοψίδη. Κι επειδή η δεύτερη θέση δεν έχει κριθεί και “παίζετε” μεταξύ του υποψηφίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα και του Χριστόδουλου Τοψίδη, σε περίπτωση που τελικά είναι δεύτερος ο “εκλεκτός” της Κυβέρνησης δίνεται η ευκαιρία σε αυτόν και τον ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζει, να διεκδικήσουν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Θα είναι ίσως η μοναδική που θα αποκτήσουν έτσι θεωρητικές πιθανότητες να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί κάποιοι που ανήκουν στη Ν.Δ, βάζουν πάνω από όλα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, τους εγωισμούς τους αλλά και ξεκάθαρα τα συμφέροντά τους. Μην ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα διαχειριστεί περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Αυτή είναι η “προίκα” που έκανε κάποιους ξαφνικά να την δουν ως… πολύφερνη νύφη και να τους πιάσει ο πόνος για τα προβλήματα της περιοχής, για τα οποία δεν έδωσαν καμία λύση, αν και επί πολλά χρόνια έχουν θεσμικό ρόλο.

Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή και αύριο το βράδυ θα ξέρουμε τι γίνεται.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*