Αλεξανδρούπολη: Ξεσκέπασαν τους ημιυπόγειους κάδους, αλλά η τοποθέτηση τους είναι προβληματική πριν ακόμα χρησιμοποιηθούν

Αλεξανδρούπολη: Ξεσκέπασαν τους ημιυπόγειους κάδους, αλλά η τοποθέτηση τους είναι προβληματική πριν ακόμα χρησιμοποιηθούν

Λίγο πριν τις σημερινές εκλογές, ο δήμος Αλεξανδρούπολης ξεσκέπασε τους ημιϋπόγειους κάδους που έχουν τοποθετηθεί εδώ και πολύ καιρό, αφαιρώντας τα ειδικά προστατευτικά καλύμματα από νάιλον, αλλά ακόμα παραμένουν αχρησιμοποίητοι.

Την ίδια στιγμή, σε αρκετές περιπτώσεις η τοποθέτησή τους είναι προβληματική, αφού είτε βγαίνουν στην επιφάνεια όπως βλέπετε στα παραδείγματα, είτε φεύγουν από τη θέση τους. Γιατί προφανώς έγινε βιαστικά η επιλογή των σημείων, άρον-άρον και άρπακολατζίδικα, περισσότερο για επικοινωνιακούς και προεκλογικούς λόγους.

Ουδείς γνωρίζει πότε τελικά θα αρχίσουν να λειτουργούν, ώστε να μπορούν οι δημότες να πετούν σε αυτούς τα σκουπίδια τους. Όμως ήδη όσοι τους… περιεργάζονται από κοντά, διαπιστώνουν πώς θα πρέπει να πιάνουν το χέρι τους το ειδικό σκέπαστρο που κλείνει το στόμιο, κάθε φορά που θα θέλουν να πετάξουν μία σακούλα απορριμμάτων. Φυσικά αυτό θα είναι πηγή μικροβίων και θα πρέπει άμεσα οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τον κάδο, να πλύνει τα χέρια του.

Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο αυτόματο σύστημα, ώστε να ανοίγει το καπάκι με το πόδι. Όπως συμβαίνει με τους συμβατικούς κάδους, αλλά και με τους υπόγειους κάδους που έχουμε δει να είναι τοποθετημένοι σε άλλους δήμους της χώρας. Εν κατακλείδι, μπορεί να αφαιρέθηκαν τα νάιλον, αλλά πριν ακόμα χρησιμοποιηθούν οι πολυδιαφημισμένοι ημιϋπόγειοι κάδοι, που σε αρκετές πόλεις και της Βόρειας Ελλάδας περισσότερα προβλήματα δημιουργούσαν παρά έλυσαν είναι ήδη προβληματικοί.