Πόσους σταυρούς βάζουμε στους υποψήφιους των Ευρωεκλογών και των Περιφερειακών εκλογών

Πόσους σταυρούς βάζουμε στους υποψήφιους των Ευρωεκλογών και των Περιφερειακών εκλογών

Οι εκλογές ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες και ψηφίζουμε για Ευρωβουλευτές, για Περιφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, για δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους.

Οι κάλπες για τις εκλογές 2019 που άνοιξαν στις 7 το πρωί, θα κλείσουν στις 19.00 το βράδυ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με σταυρό προτίμησης.

Στις Ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν από 1 έως 4 σταυρούς στους υποψηφίους του κόμματος που θα επιλέξουν.

Στις Περιφερειακές Εκλογές για το νομό Έβρου, επιλέγουμε την παράταξη που μας εκφράζει και βάζουμε επίσης από 1 έως 4 σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Έβρου.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες για τη σταυροδοσία στην Περιφέρεια-Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο-Δημοτική Ενότητα, καθώς και των Κοινοτήτων στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών https://ekloges-info.ypes.gr/. Επιλέγουν μια περιοχή πάνω στο χάρτη για να δουν τις σχετικές εκλογικές πληροφορίες.

Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από τον οικείο Δήμο, καθώς και από τις εφορευτικές επιτροπές κατά την ημέρα ψηφοφορίας.