Ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη σε Ευρωεκλογές, Περιφέρεια, δήμους, αλλά η Νατάσα Γκαρά πανηγυρίζει λόγω Μαυρίδη, Τοψίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη σε Ευρωεκλογές, Περιφέρεια, δήμους, αλλά η Νατάσα Γκαρά πανηγυρίζει λόγω Μαυρίδη, Τοψίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη στις Ευρωεκλογές χάνοντας με 9,5 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία, “πάτωσε” με τις επιλογές του και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά η βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά… πανηγυρίζει.

Ο  Κώστας Κατσιμίγας για παράδειγμα ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και παραλίγο να χάσει από τον υποψήφιο του ΚΙΝ.ΑΛ Κώστα Σιμιτσή, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Λαζόπουλος ήρθε τελευταίος στον… πάτο των υποψηφιοτήτων, αλλά η ίδια κατάφερε να βοηθήσει δυο πολύ καλούς της φίλους με την ανεπίσημη αλλά ξεκάθαρη στήριξη της παρασκηνιακά. Αναφερόμαστε στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή έστω με οριακό ποσοστό πάνω από το 50%, όσο και στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χριστοδούλου Τοψίδη, ο οποίος ήταν τελικά στη 2η θέση και θα διεκδικήσει την Περιφέρεια την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.
Όπως αποδείχθηκε, η στήριξη της κ.Γκαρά στο συνδυασμό του Σάκη Παπανδρέου “Είναι στο χέρι μας”, αφαίρεσε πάρα πολλές ψήφους από την μοναδική υποψηφιότητα που θα μπορούσε να κοντράρει και κόντραρε τον κ.Μαυρίδη, αυτόν της Μαρίας Γκουγκουσκίδου. Όσο για τις Περιφερειακές εκλογές, στη Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου είναι έξαλλοι με την βουλευτή του κόμματος τους, αφού δεν στήριξε τον επίσημο υποψήφιο του Κώστα Κατσιμίγα.
Στον βόρειο Έβρο που θεωρείται η περιοχή όπου έχει την μεγάλη επιρροή, η κ.Γκαρά, τα ποσοστά Κατσιμίγα ήταν απογοητευτικά. Κι επειδή σε ένα μήνα υπάρχουν οι εθνικές εκλογές, τα σχόλια στελεχών αλλά και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όταν έρθει η ώρα μπροστά στην κάλπη θα αποδώσουν τα τω καίσαρος τω καίσαρι και αυτά που αναλογούν στη Νατάσα Γκαρά.