Έχασε στον Έβρο ο Χ.Τοψίδης και σε Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα – Πρώτος μόνο στην Καβάλα

Έχασε στον Έβρο ο Χ.Τοψίδης και σε Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα – Πρώτος μόνο στην Καβάλα

Έχασε στον Έβρο, το νόμο απ’ όπου κατάγεται και είναι Πρόεδρος εδώ και 8 χρόνια του Επιμελητηρίου Έβρου, αλλά και προέβαλλε έντονα πως ήρθε η ώρα να αποκτήσει η περιοχή μας Περιφερειάρχη, ο Χριστόδουλος Τοψίδης και μάλιστα μόνο στην περιοχή Ορεστιάδας ήταν μπροστά.

Η “Περιφερειακή Σύνθεση” είναι δεύτερη πίσω από τον πρώτο Χρήστο Μέτιο και τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας όπου μάλιστα η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη. Ξεκάθαρο ρόλο στο να ηττηθεί στο νομό του ο κ.Τοψίδης με διαφορά 2,5% (37,50 με 34,93) έπαιξαν το ψηφοδέλτιο του κ.Μέτιου, αφού οι Περιφερειακοί σύμβουλοι του ατομικά είναι κλάσεις ανώτεροι από αυτούς του κ.Τοψίδη. Επίσης, αρκετοί Εβρίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος πραγματικά είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, έχουν ζήσει στο… πετσί τους την επιχειρηματική και οικονομική του αναρρίχηση και ανέλιξη. Πράγματα τα οποία δεν μπορεί να κρύψει η επικοινωνιακή “καταιγίδα” και τα πάρα πολλά χρήματα που ξόδεψε προς κάθε κατεύθυνση ο κ.Τοψίδης, έχοντας την ολόθερμη ηθική (γιατί άλλη δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε), συμπαράσταση γνωστών επιχειρηματιών.

Αυτοί  θέλουν διακαώς να το δουν στο “τιμόνι” της Περιφέρειας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως την επόμενη τετραετία ο Περιφερειάρχης θα διαχειριστεί κονδύλια κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Εξάλλου, αυτή είναι και η μόνιμη επωδός του επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” σε όσους προσπαθεί να πείσει να τον στηρίξουν.

Στη Ροδόπη

Δεύτερος ήταν και στην Ροδόπη με διαφορά 8,5 μονάδων, αφού ο κ.Μέτιος παίρνει 36% και αυτός 28,40.

Στο νομό Ξάνθης

Το ίδιο και στην Ξάνθη όπου κατέγραψε ποσοστό 28% και ο Χρήστος Μέτιος 10 μονάδες παραπάνω 38%.

Μεγάλη ήττα στην Δράμα

Την μεγαλύτερη ήττα του την είχε στην στην Δράμα, την έδρα του Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Πατακάκη, του ανθρώπου με τον οποίον όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια, ξεκίνησαν πριν από μήνες την υπονόμευση του Χρήστου Μέτιου. Πήρε 25,80% και ο νυν Περιφερειάρχης 42%, δηλαδή 16 μονάδες περισσότερο.

Πρώτος είναι ο κ.Τοψίδης μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με 33,50% αντί 21,20 του δεύτερου Χρήστου Μέτιου και στην ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα Θάσου με 32,95 έναντι 18,24 του επίσης δεύτερου Μέτιου. Εκεί φυσικά, πέρα από την παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Θόδωρου Μαρκόπουλου και Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο το προσωπικό παιχνίδι κόντρα στην επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και της προσωπικής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, των βουλευτών όπως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που τον βλέπουμε στην φωτογραφία την ημέρα των εκλογών να φωτογραφίζεται με τον Χριστόδουλο Τοψίδη στέλνοντας μήνυμα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ να τον στηρίξουν.

“Παιχνίδι” στην πλάτη της Ν.Δ υπέρ Τοψίδη έκαναν επίσης ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιώργος Καλαντζής και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ.Δράκος.

Όλοι αυτοί εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια, τη χαλαρότητα και την χαλαρή αντιμετώπιση της “αντάρτικης” υποψηφιότητας των στελεχών της Οδού Πειραιώς, τα αξιοποίησαν όλα αυτά στηρίζοντας τον κ.Τοψίδη. Βέβαια έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν για την δεύτερη Κυριακή όπου θα κριθεί η θέση του Περιφερειάρχη. Κι επειδή ήδη είναι δεδομένο ότι θα γίνουν εθνικές εκλογές 30 Ιουνίου, οι οπαδοί, οι φίλοι και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτές τις συμπεριφορές θα τις αξιολογήσουν ανάλογα όταν βρεθούν μέσα στην κάλπη.