Διδυμότειχο: Ευκαιρία να βγάλει το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο λένε κορυφαία στελέχη του για τον Ρ.Χατζηγιάννογλου

Διδυμότειχο: Ευκαιρία να βγάλει το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο λένε κορυφαία στελέχη του για τον Ρ.Χατζηγιάννογλου

Ως μεγάλη ευκαιρία να εκλέξει το ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝ.ΑΛ με τη σημερινή του μορφή, δήμαρχο στο Διδυμότειχο, βλέπουν κορυφαία στελέχη του στον Έβρο τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Κι εννοούν φυσικά την περίπτωση του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, ο οποίος πήρε την δεύτερη θέση με 27,63% και από τον πρώτο Χρήστο Τοκαμάνη που συγκέντρωσε 38,20%. Να τονίσουμε ότι στον συνδυασμό “Από την αρχή” του κ.Χατζηγιάννογλου που πήρε τη δεύτερη θέση αφήνοντας εκτός δεύτερης Κυριακής το νυν δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη και θα κοντραριστεί με τον κ.Τοκαμάνη, μετέχουν πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται και πρόσκεινται στο χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ, σημερινού ΚΙΝ.ΑΛ και αυτό το γνωρίζουν όλοι, αλλά δεν το έχουν κρύψει ούτε οι ίδιοι.

Αυτό είναι κάτι που συζητείται έντονα στην πόλη και τα χωριά του Διδυμοτείχου, όπως και το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές τις υποψηφιότητες υποβλήθηκαν μαζικά και πολύ κοντά η μία στην άλλη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ανάμειξη και βοήθεια από στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία βρέθηκαν από την Αλεξανδρούπολη για κάποιες μέρες στο Διδυμότειχο και συντόνισαν όλη την προσπάθεια. Επίσης, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής έκανε εντύπωση είναι ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου αν και είναι εντελώς άγνωστο πρόσωπο στα χωριά, όπου σπάνια τον είδε οποιοσδήποτε όλα αυτά τα χρόνια, όπως και στην πόλη του Διδυμοτείχου άλλωστε, αλλά πήρε ψήφους σε μέρη όπου το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα είχε σημαντική δύναμη.

Το βράδυ της Κυριακής, όταν οριστικοποιήθηκε πως ο κ.Χατζηγιάννογλου ήταν δεύτερος και θα αναμετρηθεί με τον Χρήστο Τοκαμάνη, στην Αλεξανδρούπολη κορυφαία στελέχη που έχουν περάσει και από θεσμικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, έλεγαν πως είναι ευκαιρία τώρα κόντρα στον δεξιό Τοκαμάνη να εκλέξουν δήμαρχο σε μια πόλη που πάντα είχαν πρόβλημα. Είναι γνωστό φυσικά ότι ο Χρήστος Τοκαμάνης προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2012, αλλά στον συνδυασμό του είχε στελέχη από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν και ο ίδιος δεν το κρύβει ότι προέρχεται και ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θριάμβευσε στις Ευρωεκλογές και τώρα ετοιμάζεται να κερδίσει και τις εθνικές εκλογές για να γίνει Κυβέρνηση. Μπορεί αρκετοί να θεωρούν πως το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει ένας δήμαρχος ο οποίος θα μπορεί να έχει πολύ ευκολότερη πρόσβαση στους υπουργούς της νέας Κυβέρνησης για να εξασφαλίζει πιο εύκολα λύσεις και κονδύλια τα οποία είναι υπεραπαραίτητα σε μία πόλη και έναν δήμο που βρίσκεται σε στασιμότητα και οπισθοδρόμηση, αλλά φαίνεται τα κορυφαία στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝ.ΑΛ δεν συμφωνούν με αυτό. Προτάσσουν το κομματικό συμφέρον και βλέπουν ως τεράστια ευκαιρία, επειδή ο κ.Τοκαμάνης ήταν πρώτος και το 2010 και το 2014 αλλά έχασε τη δεύτερη Κυριακή από τον Παρασκευά Πατσουρίδη, να πετύχει το ίδιο και ο κ.Χατζηγιάννογλου, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών προέρχεται από τον χώρο του λεγόμενου παλαιότερα βαθέως ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝ.ΑΛ.

Ένα σχόλιο

  1. κατσιβελος

    Συγχαρητήρια για τα αντικειμενικά σας ρεπορτάζ. Μακάρι να είχαν και καμιά υπογραφή να ξέρουμε ποιός μας ανοίγει τα μάτια

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*