Αλεξανδρούπολη: Σιγοκαίει ο σκουπιδότοπος στον ΧΑΔΑ και μολύνει την περιοχή – Η αποκατάσταση πότε θα γίνει;

Αλεξανδρούπολη: Σιγοκαίει ο σκουπιδότοπος στον ΧΑΔΑ και μολύνει την περιοχή – Η αποκατάσταση πότε θα γίνει;

Σιγοκαίει ο σκουπιδότοπος στον ΧΑΔΑ της Αλεξανδρούπολης και εξακολουθεί να μολύνει την περιοχή και επικίνδυνα, τοξικά αέρια, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι που μένουν εκεί κοντά.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν είναι πρόσφατες και δείχνουν τους καπνούς που βγαίνουν από την φωτιά, η οποία αν και σκεπάστηκε με χώμα, βγήκε στην επιφάνεια αφού καίει τα σκουπίδια από κάτω, παράγοντας διοξίνες και όλα τα υπόλοιπα τοξικά αέρια. Αλήθεια, η πολυδιαφημισμένη εκ μέρους της δημοτικής αρχής αποκατάσταση-ανάπλαση του που βρίσκεται;

Τον περασμένο Φεβρουάριο υπογράφηκε η σύμβαση έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης» από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Απόστολο Αντωνούδη, με τις γνωστές επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες.

Μάλιστα θα ξοδευτεί περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στις θέσεις “Παππάς” και “Μαυρότοπος”» (Χ.Α.Δ.Α) που θα δοθούν μέσω της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε” και το συγκεκριμένο θέμα επειδή επρόκειτο ουσιαστικά για απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία από την Θεσσαλονίκη που παραχώρησε αυτή την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Η ουσία βέβαια είναι ότι ο σκουπιδότος εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα και γεμίζει με επικίνδυνα αέρια την περιοχή της Αλεξανδρούπολης.