Βαριά εκτεθειμένη η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση παρά την απάντηση της – Ξεκάθαρη μεθόδευση με την πλευρά Λαμπάκη

Βαριά εκτεθειμένη η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση παρά την απάντηση της – Ξεκάθαρη μεθόδευση με την πλευρά Λαμπάκη

Η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση με δελτίο τύπου προσπάθησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα του Evros-news.gr για το θέμα του debate ανάμεσα στον Βαγγέή Λαμπάκη και τον Γιάννη Ζαμπούκη, οι οποίοι θα είναι αντίπαλοι στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Παρά τα όσα ισχυρίζεται και τα στοιχεία που επισυνάπτει όμως, όπως και ο Διευθυντής της Αντώνης Τελόπουλος προχθές το βράδυ, δεν πείθει κανέναν και είναι βαριά εκτεθειμένη, μια και φαίνεται πως υπήρξε ξεκάθαρη μεθόδευση με την πλευρά της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του κ.Λαμπάκη, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε βάρος του κ.Ζαμπούκη.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Στην απάντηση της η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση αναφέρει:

Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να αμφισβητούν την αντικειμενικότητα της Δέλτα Τηλεόραση, δημοσιοποιούμε:

  1. Την επιστολή-πρόσκληση προς τον Επικεφαλής της παράταξης Δήμος για όλους. Πρώτα ΕΣΥ, Κο Γιάννη Ζαμπούκη, για να μας ενημερώσει ποια μέρα και ποια ώρα επιθυμεί να προγραμματίσει την συνέντευξη του στην Δέλτα Τηλεόραση,  πριν τον 1ο γύρoτων Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Ο Κος Ζαμπούκης ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ στην συγκεκριμένη επιστολή.

2. Την επιστολή-πρόσκληση προς τον Επικεφαλής της παράταξης Δήμος για όλους, Πρώτα ΕΣΥ, Κο Γιάννη Ζαμπούκη, για τη διοργάνωση debate την Τετάρτη 29/5. Ο Κος Ζαμπούκης ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ και σε αυτή την επιστολή.

 3. H Δέλτα Τηλεόραση ενημερώθηκε, γραπτά και οριστικά, στις 20.30 (μισή ώρα πριν το προγραμματισμένο debate) ότι τελικά ο Κος Ζαμπούκης δεν θα προσέλθει στο debate, μέσω Δελτίο Τύπου και ανάρτηση του στον λογαριασμό Facebook της Παράταξης του.

4. Την απόφαση-οδηγία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το τι προβλέπει ο Νομοθέτης σε περίπτωση που κάποιος από τους Υποψήφιους δεν προσέλθει ή αρνηθεί να συμμετάσχει σε ένα debate.

Η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα της Δέλτα Τηλεόρασης ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ.

Ερωτήματα που ζητούν απάντηση

Στην επιστολή που έστειλε η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση την Δευτέρα 27 Μαίου στον Γιάννη Ζαμπούκη, αναφέρει ότι πρέπει να ενημερώσει για την συμμετοχή του ως τις 17.00 μ.μ, στις πέντε το απόγευμα δηλαδή της Τρίτης 28 Μαίου, αν αποδέχεται την πρόταση ώστε να οριστούν η θεματολογία και η συμμετοχή των δημοσιογράφων. Όπως αναφέρει στην απάντηση της προς εμάς η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν απάντησε. Αυτό είναι ξεκάθαρο, πως θεωρείται άρνηση συμμετοχής.

Με αυτά τα δεδομένα, καμιά απάντηση δηλαδή από την πλευρά Ζαμπούκη ότι θα συμμετέχει και χωρίς να υπάρξει καμιά τηλεφωνική επικοινωνία, πως γίνεται την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαίου, η δημοτική παράταξη “Πόλη κιαι Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη, να προαναγγέλει την διεξαγωγή του debate με την συμμετοχή του Γιάννη Ζαμπούκη και συγκεκριμένα να το “ανεβάζει” στην επίσημη σελίδα της στο facebook στις 12:57 μ.μ;

Όλα αυτά, πριν η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ανακοινώσει το παραμικρό. Το έκανε στην επίσημη σελίδα της στο facebook στις 2.35 μ.μ, περίπου δηλαδή μιάμιση ώρα αφού το ανακοίνωσε η παράταξη Λαμπάκη. Πέρα από το ότι ήταν λάθος η διαφήμιση διεξαγωγής του debate, όταν αυτό βρισκόταν στον “αέρα” μια και ο ένας εκ των καλεσμένων δεν είχε απαντήσει ότι θα παραστεί, οι άνθρωποι του τηλεοπτικού καναλιού, με πρώτο και καλύτερο τον Διευθυντή Αντώνη Τελόπουλο είναι ΒΑΡΙΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ. Γιατί από τα στοιχεία είναι ξεκάθαρο πως υπήρξε μεθόδευση και συνεννόηση με την πλευρά του κ.Λαμπάκη, ώστε νε εμφανιστεί ο κ.Ζαμπούκης πως ενώ ήταν να παραστεί στην τηλεμαχία, τελικά δεν το έκανε.

Όσο για την επίκληση της οδηγίας του ΕΣΡ, ότι μπορεί να γίνει η συζήτηση μόνο με τον ένα καλεσμένο αν αρνηθεί ο άλλος και σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να ενημερωθούν οι τηλεθεατές, τόσο η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” όσο και η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ενώ γνώριζαν καλά πως η πλευρά Ζαμπούκη δεν είχε απαντήσει, παρ’ όλα αυτά έβγαλαν ανακοινώσεις για διεξαγωγή debate  μεταξύ των δύο πλευρών. Ενημέρωσαν δηλαδή τους τελευταίους λέγοντας τους ψέματα, ενώ κανονικά έπρεπε να αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης θα αναμετρηθεί με μια… άδεια πολυθρόνα αφού ο Γιάννης Ζαμπούκης δεν θα παραστεί.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, ότι η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση συμμετείχε σε έναν σχεδιασμό που υπήρξε από την πλευρά του… στριμωγμένου άγρια εν όψει της δεύτερης Κυριακής Βαγγέλη Λαμπάκη και δέχθηκε να την χρησιμοποιηθούν για πιθανή δημιουργία αρνητικών επικοινωνιακών εντυπώσεων. Μόνο που τόσο ο κ.Τελόπουλος όσο και η διοίκηση του τηλεοπτικού καναλιού, έκαναν ένα σημαντικό λάθος. Ξέχασαν ότι στο επιτελείο του κ.Ζαμπούκη υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από αυτούς τα συγκεκριμένα… τερτίπια και με τον χειρισμό τους κατάφεραν να ΕΚΤΕΘΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση.

Για ποια αξιοπιστία μας μιλάει λοιπόν η ανακοίνωση της;