Τοψίδης: Δίνει τα ρέστα του (ξέρει απ’ τα παράνομα φρουτάκια) να “σφραγίσει”… βίζα για Περιφερειάρχης

Τοψίδης: Δίνει τα ρέστα του (ξέρει απ’ τα παράνομα φρουτάκια) να “σφραγίσει”… βίζα για Περιφερειάρχης

Τα ρέστα του για να εκλεγεί στην θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δίνει αυτή την εβδομάδα ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

Χρησιμοποιήσαμε τον συγκεκριμένο τζογαδόρικο όρο, γιατί ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, ξέρει από τέτοια, μια και ως γνωστόν ασχολούνταν τα παλαιότερα χρόνια με καταστήματα που είχαν παράνομο τζόγο, τα γνωστά “φρουτάκια”, όπως είχε αποκαλύψει στις εκπομπές του ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Χρησιμοποιεί οτιδήποτε και οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς, με στόχο να “σφραγίσει” την βίζα εισόδου του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κι από βίζες γνωρίζει, μια και έχει επιχειρηματικές σχέσεις με viza center στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο εκδίδει βίζες για Τούρκους που έρχονται στην περιοχή μας και γενικότερα στην Ελλάδα.

Ο κ.Τοψίδης, που ήρθε δεύτερος στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, χάνοντας από τον Χρήστο Μέτιο στους τέσσερις από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και μάλιστα ο ένας από αυτούς ήταν ο νομός Έβρου απ’ όπου κατάγεται και “έπαιζε” εντός έδρας, είναι γνωστό ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό όταν πρόκειται να πετύχει τον στόχο του. Ελπίζει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και γι’ αυτό αναφερθήκαμε ότι δίνει τα… ρέστα του, τον τζογαδόρικο όρο, γιατί όπως τονίσαμε,  γνωρίζει πολύ καλά από όλα αυτά. Από τα μαγαζιά με παράνομα “φρουτάκια” ξεκίνησε η επαγγελματική και επιχειρηματική του ανέλιξη, που τον έφερε ιδιοκτήτη πολλών εταιρειών, αρκετές μάλιστα κρατικοδίαιτες.

Από τα “φρουτάκια” ο ίδιος αύξανε τα κέρδη του ως επιχειρηματίας, την ίδια στιγμή που είχαμε… κοινωνικά δράματα ανθρώπων που καταστρέφονταν οικονομικά πηγαίνοντας σε αυτά τα μαγαζιά. Το έκαναν εν γνώση τους βέβαια, μόνο που τα συγκεκριμένα καταστήματα ήταν παράνομα. Αντίθετα, το Visa Center στην Τουρκία είναι νόμιμο, αλλά για τις χορηγήσεις βίζας σε χιλιάδες Τούρκους και τον τρόπο που αυτές γινόταν, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης, με κατηγορούμενο τον πρώην Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη. Δεν λέμε πως και ο υποψήφιος για Περιφερειάρχης έχει κάποια ανάμιξη, απλά επισημαίνουμε την πολύπλευρη επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Σημαντικό μέρος αυτής της δραστηριότητας έχει σχέση φυσικά με το δημόσιο χρήμα. Η κατασκευαστική του εταιρεία ΑΣΦΑΛΤΟΔΟΜΙΚΗ παίρνει δημόσια έργα (ακόμα να τελειώσει ως υπεργολάβος τον δρόμο στην περιοχή της Ορεστιάδας),  η εταιρεία catering που έχει αναλαμβάνει τη διανομή σχολικών γευμάτων (φέτος πάντως έχασε τον διαγωνισμό για το Διδυμότειχο), μια άλλη εταιρεία τροφοδοτεί το Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Με βάση όλα αυτά, θα πρέπει να εκτιμήσουμε την “θυσία” που κάνει, αφού αν εκλεγεί Περιφερειάρχης δεν θα μπορούν να παίρνουν έργα από το Δημόσιο ο ίδιος και οικογενειακές εταιρείες του. Αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα για τον Τάκη, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του. Θα τις μεταβιβάσει σε “κολλητούς”  ή φίλους του που θα είναι οι “αχυράνθρωποι” και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δεν… κολλάει σε τέτοια ο κ.Τοψίδης. Εδώ δεν δίστασε στο Επιμελητήριο Έβρου να διορίσει σε επιτροπή την σύζυγο του Νίκη Μουχταρίδου, την μοναδική από τους απλούς συμβούλους που εκλέχθηκαν στην διοίκηση και εισέπραττε μηνιαία αποζημίωση το ευτελές (για το επιχειρηματικό μέγεθος του ίδιου και της συζύγου του) ποσό των 150 ευρώ. Αν βέβαια προσθέσουμε και τα 800 που έπαιρνε επιπλέον ο ίδιος για συμμετοχή στις επιτροπές, ένα χιλιάρικο ευρώ δεν ήταν και άσχημα.

-Χ.Τοψίδης: Διόρισε την σύζυγο του σε αμειβόμενη Επιτροπή του Επιμελητηρίου Έβρου όπου είναι Πρόεδρος!!!

Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν κάποιοι που βρέθηκαν τόσα πολλά χρήματα που “έριξε” στις εκλογές. Για τις πολυδάπανες συγκεντρώσεις σε ξενοδοχεία, τα πολλά video-wall, τα έξοδα για Αθηναίους δημοσιογράφους που ήταν παρουσιαστές των εκδηλώσεων, τους μεταφερόμενους χειροκροτητές του, τις δεξιώσεις. Έκανε την πιο πολυδάπανη προεκλογική καμπάνια και συνεχίζει. Με εταιρείες κούριερ να μοιράζουν ψηφοδέλτια μέχρι και στο τελευταίο χωριό, αλλά και διανομείς ψηφοδελτίων και έντυπου υλικού παντού. Αυτό άλλωσε διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι και σε πολλά χωριά στο νομό Έβρου απ΄όπου κατάγεται, αλλά… ατύχησε γιατί οι συμπατριώτες του μόνο στην περιοχή της Ορεστιάδας, εκεί που βρίσκεται το χωριό του, η Νέα Βύσσα, τον ανέδειξαν πρώτο. Έκανε… αγώνα και ο κουμπάρος του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Στις άλλες περιοχές του νομού και συνολικά στο νομό Έβρου ήταν δεύτερος, κάτι που μαθαίνω ότι προκάλεσε και έντονες γκρίνιες στον Θόδωρο Μαρκόπουλο και τους άλλους Καβαλιώτες συμβούλους του. Γιατί αυτοί όπως τους είχε ζητήσει, τον έβγαλαν πρώτο στο νομό τους αλλά τους είχε υποσχεθεί να είναι μακράν από τον Χρήστο Μέτιο πρώτος στο νομό Έβρου και διαψεύστηκε. Όμως μπροστά στον τελικό στόχο αυτά δεν τα μετράνε. Ούτε το γεγονός πως πρώτοι αναδείχθηκαν δυο σύμβουλοι που στήριξε και κατεύθυνε προς αυτούς τις ψήφους ο γνωστός Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάκης Κιτσικίδης που με την ¨γραμμή” του εξέλεξε την πρώτη Κυριακή δύο… συντρόφους του από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Τον Σταύρο Βαβία και το Νίκο Βουλγαρίδη.

Το ίδιο πετυχημένα με την

Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου;

Με τον Λάκη λοιπόν αλλά και τον Σταύρο Σταυράκογλου, που επί πολύ καιρό παρίστανε τον αμέτοχο αλλά είχε ενεργό ανάμειξη και πλέον βγήκε στο προσκήνιο, καταστρώνουν το σχέδιο τους ώστε να κάνουν το τελικό… ρεσάλτο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος φυσικά να διαχειριστούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των κονδυλίων της επόμενης τετραετίας. Αν δεν ξέρει άλλωστε ο κ.Τοψίδης από κρατικό χρήμα με τόσες κρατικοδίαιτες εταιρείες κατά καιρούς, ποιος θα ξέρει;

Μια και ανέφερα τον κ.Σταυράκογλου, προορίζεται για πόστο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ αν εκλεγεί ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Έχει εξάλλου… άπλετο χρόνο τώρα που έμεινε χωρίς δουλειά, μια και η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, στην οποία ήταν Πρόεδρος, ουσιαστικά “εξαφανίστηκε”. Δεν υπάρχει κατ’ όνομα και ουσία πλέον, αφού την απορρόφησε η αντίστοιχη της Δράμας.

Στην Συνεταιριστική Έβρου επί πολλά χρόνια ήταν Αντιπρόεδρος και για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, έκανε κουμάντο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. Κάποιοι που είχαν πειστεί από τον κ.Τοψίδη παλαιότερα να βάλουν τα χρήματα τους παίρνοντας “ΜΕΡΙΔΙΑ”, όχι μετοχές (όπως μια κυρία από πόλη του νομού που μας τηλεφώνησε έξαλλη στο ενδεχόμενο να εκλεγεί ο συγκεκριμένος Περιφερειάρχης) κλαίνε τα χρήματα τους μετά τις εξελίξεις και την “εξαφάνιση” της Τράπεζας, αλλά όσο και αν ψάχνουν το δίκιο τους δεν πρόκειται να το βρουν.

Οι Εβρίτες, οι περισσότεροι τουλάχιστον, έδειξαν με την επιλογή τους την πρώτη Κυριακή, ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Τοψίδης. Γι’ αυτό και δεν τον έβγαλαν πρώτο. Όχι μόνο για το ανύπαρκτο έργο του 8 χρόνια στο Επιμελητήριο Έβρου, αλλά και γιατί αρκετοί έχουν… ιδία πείρα από κάποιες επαγγελματικές και επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις έζησαν στο… πετσί τους. Με πρώτο και καλύτερο παράδειγμα τα παράνομα “φρουτάκια”. Πολύς κόσμος δυστυχώς δεν τα γνωρίζει αυτά, αλλά ιδιαίτερα θεσμικοί παράγοντες του νομού που τα ξέρουν κιαι παρ όλα αυτά σωπαίνουν ή τηρούν στάση ουδετερότητας, θα είναι συνυπεύθυνοι αν γίνει το “έγκλημα” και εκλεγεί Περιφερειάρχης. Γιατί κάτι τέτοιο θα είναι αν αυτός ο άνθρωπος βρεθεί στην συγκεκριμένη θέση.

Το διπλωματικό “έγκλημα” στην Κριμαία

και οι φωτογραφίες με τον ψευδομουφτή Ξάνθης

Το πόσο αδίστακτος είναι προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, αλλά παράλληλα και επικίνδυνα επιπόλαιος, φαίνεται και από δυο τεράστια “εγκλήματα” που έκανε και έχουν… διπλωματικό και εθνικό αντίκτυπο. Αναφερόμαστε στο ταξίδι στην υτπό ρωσική κατοχή και ευρισκόμενη σε εμπάργκο από τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση Κριμαία, όπου υπέγραψε μάλιστα αδελφοποίηση με το Επιμελητήριο της Συμφερούπολης.

-Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης ποζάρει δίπλα στον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε!!!

Αλλά και στην πρόσφατη φωτογράφιση του δίπλα στον ψευδομουφτή της Ξάνθης, με μοναδικό στόχο να πάρει ψήφους της μουσουλμανικής μειονότητας. Έναν άνθρωπο λοιπόν που λειτουργεί με τόση επιπολαιότητα, είναι δυνατόν να τον εμπιστευθεί ο κόσμος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι Εβρίτες, Κομοτηναίοι, Ξανθιώτες, Δραμινοί και Καβαλιώτες, για να είναι Περιφερειάρχης;

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*