Σαμοθράκη: Καταγγελίες ότι ιερείς κάνουν προεκλογικό αγώνα υπέρ του δημάρχου Θ.Βίτσα – Ο Μητροπολίτης το γνωρίζει;

Σαμοθράκη: Καταγγελίες ότι ιερείς κάνουν προεκλογικό αγώνα υπέρ του δημάρχου Θ.Βίτσα – Ο Μητροπολίτης το γνωρίζει;

Την… δόξα των συναδέρφων τους της Αλεξανδρούπολης, φαίνεται ότι… ζήλεψαν ιερείς και στην Σαμοθράκη, για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι κάνουν προεκλογικό αγώνα υπέρ του νυν δημάρχου Θανάση Βίτσα.

Όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr στις αρχές Μαίου, ιερέας στη Νίψα έκανε μέσα στον Ιερό Ναό κήρυγμα και προέτρεπε τους πιστούς να ψηφίσουν υποψήφιους της παράταξης του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Τότε καλούσαμε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο να πάρει θέση και να σταματήσει το συγκεκριμένο απαράδεκτο φαινόμενο. Αυτός όμως όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά… εξανέστη όταν η εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ” αναδημοσίευσε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ μας και λίγες ημέρες αργότερα έκανε σχόλιο, ζητώντας το ίδιο από τον Σεβασμιότατο Αλεξανδρουπόλεως.

-Ούτε ιερό, ούτε όσιο: Παπάς στη Νίψα έκανε κήρυγμα στους πιστούς υπέρ των υποψηφίων Λαμπάκη!!!

Τώρα, στο νησί του Έβρου αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες καταγγελίες ότι δυο συγκεκριμένοι ιερείς πηγαίνουν ακόμα σε σπίτια και προτρέπουν τους πολίτες να ψηφίσουν το νυν δήμαρχο κ.Βίτσα, που την ερχόμενη Κυριακή θα είναι αντίπαλος με το Νίκο Γαλατούμο. Το έκαναν και πριν την εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής προκαλώντας αντιδράσεις, συνεχίζουν και όλες αυτές τις ημέρες. Όταν κάποιοι Σαμοθρακίτες αντέδρασαν και τους είπαν ότι θα απευθυνθούν στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, η απάντηση τους ήταν ότι δεν τους ενδιαφέρει, γιατί έχουν την άδεια του να το κάνουν.

Μπορεί βέβαια ο Σεβασμιότατος κ.Άνθιμος να εκφράστηκε υπέρ του σημερινού δημάρχου Σαμοθράκης, όπως κακώς έκανε και για τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ.Λαμπάκη παίρνοντας μέρος και έχοντας απαράδεκτη ανάμιξη στον προεκλογικό αγώνα, αλλά θα πρέπει αν ισχύουν όσα καταγγέλονται για το νησί, να πάρει άμεσα θέση και να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, που… σκανδαλίζει το ποίμνιο και δημιουργεί εντάσεις, διαφωνίες και τσακωμούς.

Η εκκλησία και οι λειτουργοί της φυσικά έχουν την άποψη και την προσωπική τους γνώμη, αλλά πρέπει να μένουν αμέτοχοι σε όλα αυτά, γιατί αλλιώς η ζημιά και διχάζουν τους πιστούς. Κι όταν μιλάμε για ένα μικρό νησί και έναν τόπο που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, το κακό που γίνεται είναι μεγαλύτερο.

Μπλέχθηκε-δυστυχώς-στο προεκλογικό κλίμα και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος