Έμμεση γραμμή υπέρ Λαμπάκη, δίνει με ανακοίνωση του ο Παύλος Μιχαηλίδης

Έμμεση γραμμή υπέρ Λαμπάκη, δίνει με ανακοίνωση του ο Παύλος Μιχαηλίδης

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών και την στάση της δημοτικής του παράταξης “ΑΝΑΣΑ” στον β ´γύρο των εκλογών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Μιχαηλίδης που ήρθε τρίτος την περασμένη Κυριακή.

Σε αυτήν, αν και αναφέρεται ότι σε συνέλευση παρουσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης αποφασίστηκε να καλέσουν τους δημότες σε «Ψήφο κατά συνείδηση», δίνεται έμμεσα γραμμή υπέρ του νυν δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού αναφέρεται πως οι ψηφοφόροι τους θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη με κριτήρια μεταξύ άλλων την εμπειρία και να αποτρέψουν αρνήσεις που κάποιοι θα επιβάλλουν είτε από άγνοια, είτε συνειδητά. Έμπειρος φυσικά δεν είναι ο Γιάννης Ζαμπούκης, κάτι που συχνά ανέφερε στην προεκλογική περίοδο ο κ.Μιχαηλίδης για τον ξάδερφο του, αλλά ο κ.Λαμπάκης. Επίσης, άρνηση συνεργασίας με το νυν δήμαρχο μόνο από τον κ.Ζαμπούκη ακούστηκε, ενώ τον ίδιο κατηγόρησαν στα debate για άγνοια τόσο ο κ.Λαμπάκης όσο και ο Παύλος Μιχαηλίδης.

Η ανακοίνωση της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” αναφέρει:

“Τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μαΐου για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, έδωσαν στην δημοτική παράταξη της «ΑΝΑΣΑ» την 3η θέση, αυξάνοντας τα ποσοστά και τις έδρες της κατά 50% σε σχέση με το 2014.

Το γεγονός αυτό δεν μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, μια και ο πρωταρχικός μας σκοπός ήταν ξεκάθαρα η διοίκηση του Δήμου μας. Με δεδομένη την εποικοδομητική και ουσιαστική  παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, την ανεξάρτητη και χωρίς κομματικές στηρίξεις παράταξή μας, την πείρα και την γνώση των θεμάτων, το εξαιρετικό ψηφοδέλτιο και το ρεαλιστικό και στοχευμένο μας πρόγραμμα, οι προσδοκίες μας ήταν πολύ υψηλότερες από το τελικό  αποτέλεσμα.

Ωστόσο  οι κομματικοί μηχανισμοί απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι είναι βαθιά ριζωμένοι στην τοπική μας αυτοδιοίκηση και μπορούν να επηρεάσουν πρόσωπα και εξελίξεις.

Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ» είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ασκεί με συνέπεια και αξιοπρέπεια τον θεσμικό της ρόλο, σεβόμενη πλήρως την λαϊκή ετυμηγορία. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης Δημάρχου της επόμενης Κυριακής, εμμένοντας σταθερά και αταλάντευτα στα δημοκρατικά ιδανικά, την αγάπη για τον τόπο μας και την πεποίθηση πως οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν σε όλα όσα μας καθορίζουν τη ζωή, άρα και στις εκλογικές διαδικασίες. Η πεπατημένη τακτική της «γραμμής» μας βρίσκει κάθετα αντίθετους καθώς υποτιμά τους ψηφοφόρους μας.

Στην χθεσινή μας συνέλευση παρουσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης αποφασίστηκε να καλέσουμε τους δημότες σε «Ψήφο κατά συνείδηση».

Η διαμόρφωση της αυτοδιοικητικής εικόνας στο δήμο  Αλεξανδρούπολης την περασμένη Κυριακή και ο νέος νόμος απαιτούν: συμπόρευση, συναίνεση, συνεργασία, εμπειρία, συνέργεια ώστε αφενός να συν δημιουργήσουμε αφ´ ετέρου να αποτρέψουμε αρνήσεις που κάποιοι θα επιβάλλουν είτε από άγνοια, είτε συνειδητά. Ο τόπος και οι συντοπίτες μας δεν αντέχουν στην επικινδυνότητα απ´ όπου κι αν προέρχεται. Επομένως καλούμε τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους να προσέλθουν την Κυριακή στην κάλπη με κριτήρια τα ανωτέρω.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”

Είναι φανερό λοιπόν, ότι ο Παύλος Μιχαηλίδης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το κόμπλεξ της καλύτερης εκλογικής επίδοσης του ξαδέρφου του Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος αν και δημιούργησε δημοτική παράταξη πριν από λίγους μήνες, τερμάτισε δεύτερος και διεκδικεί την θέση του δημάρχου. Αυτό τον κάνει προφανώς να ξεχάσει την επί 5 χρόνια απαξιωτική, ειρωνική, υβριστική, μειωτική συμπεριφορά του δημάρχου Βαγγέλη προς το πρόσωπο του και να δίνει έμμεσα γραμμή στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν αυτόν την ερχόμενη Κυριακή.

Κάτι που δεν ξέρουμε αν βρίσκει σύμφωνους τους δημοτικούς του συμβούλους, αλλά κυρίως τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον άκουγαν επί 5 χρόνια να επιτίθεται στον κ.Λαμπάκη, να τον κατηγορεί για ανικανότητα, εγκληματικά λάθη, αδιαφάνεια (όπως στην περίπτωση του φωτισμού LED), ενώ το ίδιο έκανε και στην προεκλογική περίοδο. Με εξαίρεση φυσικά σε εκείνο το πρώτο debate στο e-evros, όπου η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του κυκλοφόρησε σποτάκι με πολύ καλά λόγια για το νυν δήμαρχο.

Απλά να θυμίσουμε μια από τις πολλές κόντρες του στο δημοτικό συμβούλιο με τον κ.Λαμπάκη και κυρίως την απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου στο πρόσωπο του. Με εκφράσεις όπως:

● Τυχάρπαστος,
● Ψεύτης,
● εκτός ορίων λογικής,
● λαϊκιστής,
● πολιτικά τυφλός,
● Συκοφάντης,
● Εμπαθής,
● Μηδενιστής,
● Άρρωστα Εμμονικός,
● Πολιτικός νάνος
● Βλάκας για το θέμα του Λυκείου Φερών

Όλα αυτά μάλλον δεν θέλει να θυμάται. Γι’ αυτό άλλωστε ζήτησε να μας μεταφέρουν πως κακώς τα… θυμίζουμε όλα αυτά. Προφανώς είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερα το σαρδόνιο γέλιο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, μετά από την ανακοίνωση του κ.Μιχαηλίδη για τις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είναι… χαρακτηριστικό και πολύ επίκαιρο.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*