Ο ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωση του στηρίζει για τον δεύτερο γύρο Τοψίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωση του στηρίζει για τον δεύτερο γύρο Τοψίδη

Στηρίζει την υποψηφιότητα του Χριστόδουλου Τοψίδη για τις επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η αντίστοιχη επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνητικό κόμμα, μετά την κατάρρευση του στις Ευρωεκλογές και βλέποντας ότι η Ν.Δ μετά τις 9,5 μονάδες διαφορά, θα κερδίσει και τις Περιφέρειες όπου είναι υποψήφιοι που έχει στηρίξει επίσημα, όπως ο Χρήστος Μέτιος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, εξέδωσε αναοίνωση και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να προσέλθουν στις κάλπες και να μην ψηφίσουν τους υποψήφιους που έχουν πάρει το χρίσμα του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά τους αντιπάλους τους. Τον κ.Τοψίδη δηλαδή. Δεν ξέρουμε βέβαια αν ρόλο στην ανακοίνωση αυτή έπαιξε και η φίλη του υποψήφιου Περιφερειάρχη, βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρει:

“Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές για τον α΄ και β΄ βαθμό της 26ης Μαΐου (α΄ γύρος) οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ έδωσαν τη μάχη σε όλη την Περιφέρεια υποστηρίζοντας Προοδευτικές, Δημοκρατικές και Ανεξάρτητες Παρατάξεις, οι οποίες προγραμματικά έδιναν αυτοδιοικητικό όραμα και πολιτικά ήταν αντίπαλες στο σχέδιο της ΝΔ (νεοφιλελεύθερη αποδιάρθρωση της Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της κλπ) και της ακροδεξιάς, δυνάμεις της οποίας συχνά ήταν ενταγμένες στα ψηφοδέλτια που στήριζε η ΝΔ.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα εκφράζουμε το σεβασμό μας για όλα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη που είτε από θέση επικεφαλής είτε στελεχώνοντας τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζαμε έδωσαν τη μάχη. Συγχαίρουμε όσες και όσους εξελέγησαν και είμαστε βέβαιοι πως θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για το καλό της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών της ΑΜΘ.

Ευχαριστούμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας, ενώ σεβόμαστε την ψήφο τους ακόμα κι αν έκαναν διαφορετικές επιλογές από τις δικές μας.

Στο β΄γύρο (Κυριακή 2 Ιουνίου) ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις υποψήφιους που δεν έχουν το χρίσμα του κ. Μητσοτάκη και τοποθετούνται στον Προοδευτικό, Δημοκρατικό χώρο ή κατεβαίνουν ως Ανεξάρτητοι.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες κι εκτός από τα πολιτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων να συνυπολογίσουν και τις διαδρομές, τη φερεγγυότητα και την αποτελεσματικότητα των υποψηφίων, ειδικά όσων ήδη είχαν υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης την Αυτοδιοίκηση, να κρίνουν εκτός από τα λόγια και το έργο που παρουσίασαν, όταν άσκησαν διοίκηση”.

Διαφορετική στάση από τον Κώστα Κατσιμίγα

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Κατσιμίγας, τον οποίο στήριξε το κυβερνών κόμμα, τήρησε διαφορετική στάση και άφησε ελεύθερους όσους τον ψήφισαν να αποφασίσουν, χωρίς να κάνει υποδείξεις.

“Στην αναμέτρηση των δύο την ερχόμενη Κυριακή, σεβόμενοι τις Αρχές και τις Αξίες μας και εμπιστευόμενοι τον κόσμο που μας στήριξε, δεν θα μπορούσαμε να προβούμε σε οποιεσδήποτε υποδείξεις.

Άλλωστε, η παράταξή μας έχοντας ως κύριο άξονα τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας, έχει λάβει σαφέστατη εντολή: να συμμετέχει ενεργά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιδοκιμάζοντας καταρχήν όσες ενέργειες και πολιτικές αποβλέπουν στο καλό της Περιφέρειας και αποδοκιμάζοντας κατά δεύτερον όσες πολιτικές αποφάσεις και πρακτικές εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα”.

Ένα σχόλιο

  1. ΚΟΖΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ) ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΤΙΟΥ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ..

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*