Έβρος: Πως θα ψηφίσουμε την Κυριακή για Περιφέρεια και δήμους

Έβρος: Πως θα ψηφίσουμε την Κυριακή για Περιφέρεια και δήμους

Στις κάλπες θα βρεθούν και πάλι οι ψηφοφόροι του νομού Έβρου την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις επαναληπτικές εκλογές που θα αναδείξουν το νέο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και τους νέους δημάρχους στους τέσσερις από τους πέντε δήμους του νομού μας.

Εκτός του δήμου Ορεστιάδας, που η εκλογή του Βασίλη Μαυρίδη κρίθηκε (έστω και με 4 μόλις ψήφους) την προηγούμενη Κυριακή, οι ψηφοφόροι του Έβρου θα κληθούν να επιλέξουν Περιφερειάρχη μεταξύ του Χρήστου Μέτιου, που με τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” ήρθε πρώτος και του Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος με την “Περιφερειακή Σύνθεση” ήταν δεύτερος.

Στον δήμο Αλεξανδρούπολης θα επιλέξουν μεταξύ του Βαγγέλη Λαμπάκη που ήταν πρώτος και του Γιάννη Ζαμπούκη ο οποίος ήταν δεύτερος.

Στον δήμο Σουφλίου θα επιλέξουν μεταξύ του Βαγγέλη Πουλιλιού ο οποίος ήταν πρώτος και του Παναγιώτη Καλακίκου που ήταν στη δεύτερη θέση.

Στον δήμο Διδυμοτείχου αντίπαλοι θα είναι ο Χρήστος Τοκαμάνης ο οποίος ήταν πρώτος και ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου που ήρθε δεύτερος

Τέλος, στον δήμο Σαμοθράκης θα αναμετρηθούν ο Θανάσης Βίτσας που ήταν πρώτος και ο Νίκος Γαλατούμος ο οποίος ήταν δεύτερος.

Ρίχνουμε απλά το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού

Δεν βάζουμε σταυρό, αλλά αν έχει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ  

Η επαναληπτική ψηφοφορία της 2ας Ιουνίου 2019, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς δεν

σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.