Αναστάτωση και αποχωρήσεις από την παράταξη του Παύλου Μιχαηλίδη

Αναστάτωση και αποχωρήσεις από την παράταξη του Παύλου Μιχαηλίδη

Αναστάτωση και αποχωρήσεις έχουμε στην παράταξη “ΑΝΑΣΑ” του Παύλου Μιχαηλίδη, μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής που την έφεραν στην 3η θέση του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η κατάσταση έγινε χειρότερη, μετά την απόφαση και ανακοίνωση για την στάση που πρέπει να κρατήσουν στην ψηφοφορία κατά τις αυριανές επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου, όπου αντίπαλοι θα είναι ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο δεύτερος Γιάννης Ζαμπούκης. Η αρχή της έντασης στις τάξεις της παράταξης του υποψήφιου δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη, ήρθε μετά τις εκλογές της πρώτης Κυριακής, όταν και αναδείχθηκε τρίτη και δεν κατάφερε αυτό που όλοι πίστευαν και διακήρυτταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Πώς θα έχουν την ευκαιρία την δεύτερη Κυριακή να διεκδικήσουν την δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξαν αλληλοκατηγορίες για το τελικό αποτέλεσμα, ο κ.Μιχαηλίδης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του ως επικεφαλής, τις επέρριψε σε συνεργάτες του και αυτό είχε ως συνέπεια την αποχώρηση κάποιων βασικών στελεχών, τα οποία μάλιστα είχε ως “σημαία” στις συνεντεύξεις του. Επίσης, άνθρωποι που βρίσκονται χρόνια κοντά του, επεσήμαναν τα λάθη που έκανε ο ίδιος στην τακτική, την στρατηγική και στην επικοινωνία, κυρίως τον τελευταίο μήνα και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί η δεύτερη θέση από τον Γιάννη Ζαμπούκη.

Θεωρήθηκε εντελώς λανθασμένη η αλλαγή της προεκλογικής ατζέντας και οι επιθέσεις εναντίον του δεύτερου τελικά στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, του κ.Ζαμπούκη, αφού αυτό είχε ως αποτέλεσμα στη συνείδηση του κόσμου να περάσει το δίπολο Λαμπάκης-Ζαμπούκης. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα, μετά την ανακοίνωση της θέσης για τις αυριανές εκλογές, αφού μπορεί να γίνεται προσπάθεια ώστε να εμφανιστεί ουδετερότητα, αλλά κάποιες εκφράσεις φαίνεται να ευνοούν τον κ.Λαμπάκη, με τον οποίο επί 5 χρόνια ο επικεφαλής Παύλος Μιχαηλίδης αλλά και οι άνθρωποι που τον ακολούθησαν, βρισκόταν σε μόνιμη αντιπαράθεση και κόντρα.

Επίσης, ασχημη εντύπωση δημιούργησε και η χθεσινή συνέντευξη του κ.Μιχαηλίδη στον STATUS FM, όπου το μεγαλύτερο χρονικό χρονικό διάστημα το ανάλωσε στο να επιτίθεται κατά του συγγενή του διεκδικητή της δημοτικής αρχής κ.Ζαμπούκη και όχι προς τον Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος όλο αυτό το χρόνια ήταν ο μόνιμος στόχος κριτικής του. Έτσι σημαντικά στελέχη στα οποία βασίστηκε ο προεκλογικός αγώνας αποχώρησαν ή έχουν αποστασιοποιηθεί και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να τηρήσουν τη “γραμμή” που θέλησε να δώσει η παράταξη “ΑΝΑΣΑ”. Ανάμεσά τους μάλιστα και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Αίσθηση ακόμα προκάλεσε, η δήλωση του Παύλου Μιχαηλίδη πως σκέφτεται να μην είναι τελικά στα έδρανα της αντιπολίτευσης, απογοητευμένος προφανώς από το ποσοστό που του έδωσαν οι δημότες της Αλεξανδρούπολης. Ίσως επειδή βλέπει πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυριακής, ο Γιάννης Ζαμπούκης είναι η νέα δύναμη στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής και με δεδομέν ότι είναι 47 χρόνων, έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Οπότε, σε μία τέτοια περίπτωση, την έδρα του κ.Μιχαηλίδη θα πάρει κάποιος άλλος. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει το τέλος του ίδιου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*