Τσιαούση και Τσολακίδης ακούγονται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο

Τσιαούση και Τσολακίδης ακούγονται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν, η Νέα Δημοκρατία μετά το θρίαμβο των Ευρωεκλογών σάρωσε και σε αυτές, κερδίζοντας τις 12 από τις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους αφού και όσοι εξελέγησαν αν και δεν είχαν το χρίσμα της πρόσκεινται σε αυτήν και τώρα πλέον μπαίνουμε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές.

Αν φυσικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει και πάλι με τεράστια κωλοτούμπα, από τις πολλές που έχει ζαλιστεί να κάνει από το 2015 και της αναβάλλει για το φθινόπωρο. Στον ΣΥΡΙΖΑ που κατέρρευσε σε Ευρωεκλογές και έχασε χθες και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού επέλεξε ως “εκλεκτό” του και με επίσημη ανακοίνωση τον στήριξε, στον Χριστόδουλο Τοψίδη αναφερόμαστε, αύριο Τρίτη αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το ψηφοδέλτιο του νομού Έβρου. Τα δεδομένα μέχρι τώρα είναι τα εξής: οι τρεις νυν βουλευτές Γιώργος Καΐσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος κατά σειρά εκλογής το 2015, έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να είναι ξανά υποψήφιοι. Για τους κυρίους Καίσα και Ρίζο υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί, λόγω ηλικίας κυρίως, αλλά όλα θα αποφασιστούν στην Κουμουνδούρου, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Η κ.Γκαρά φυσικά θα είναι και πάλι υποψήφια, παρ’ ότι έπαθε τεράστιο στραπάτσο χθες, αφού η ίδια στήριξε πάρα πολύ την υποψηφιότητα Τοψίδη, ακόμα και από την πρώτη Κυριακή που το κόμμα της είχε επιλέξει τον Κώστα Κατσιμίγα. Κι αυτό το διαπιστώνει κανείς βλέποντας τα ποσοστά του τελευταίου στην περιοχή της Ορεστιάδας απ’ όπου κατάγεται η νεαρή βουλευτής. Θα είναι λοιπόν και πάλι υποψήφια, ενώ για τη θέση της δεύτερης γυναίκας του ψηφοδελτίου, ακούγεται έντονα το όνομα της Ελένης Τσιαούση. Ξέρετε, της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ η οποία από τα τέλη Απριλίου έγινε διευθύντρια του συναγωνιστή της της από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη. Δεν πήγε προφανώς για λίγους μήνες αποσπασμένη εκεί, άλλος ήταν ο στόχος της.

Μπορεί η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου να… κλωτσάει σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά σιγά μην την λάβουν υπόψη τους ο Πάνος Σκουρλέτης και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι επιλογές της στην περιοχή μας… πάτωσαν. Με πρώτο και καλύτερο τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Λαζόπουλο. Φτάνουμε Λοιπόν στα τέσσερα άτομα με την κ.Τσιαούση. Πέμπτος επιθυμεί να είναι και εκτός απροόπτου θα είναι, ο αναπληρωτής συντονιστής Μενέλαος Μαλτέζος, αν και τα έχει κάνει… θάλασσα με ενέργειες, αποφάσεις και κινήσεις που έχει κάνει.  Από τη στιγμή που θα είναι όμως εισήγηση Νομαρχιακής, θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο.

Για την 6η θέση ακούγεται το όνομα του καταγόμενου από τον Έβρο και συγκεκριμένα το χωριό Νεοχώρι Ορεστιάδας, Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασίλη Τσολακίδη. Πρόκειται για μία αξιόλογη υποψηφιότητα, αφού ο κ.Τσολακίδης έχει παράξει έργο στον τομέα του, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων,  των συνθέσεων, αποφεύγει τις κόντρες και τις συγκρούσεις, δεν έχει την παραμικρή αλαζονεία σε αντίθεση με κάποιους άλλους από τους “συναγωνιστές” του και καμιά καθεστωτική νοοτροπία. Συνεργάζεται με όλους και θα ήταν σίγουρα μια πολύ καλή υποψηφιότητα.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί να μην συμμετέχει τιλικά ο κ.Ρίζος, στη θέση του πολύ θα ήθελε να είναι ο στενός του συνεργάτης Νίκος Αργυρίου, ενώ για το ψηφοδέλτιο ενδιαφέρονταν από παλιά και ο πρώην Νεοδημοκράτης, διορισμένος στο εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας από τις κυβερνήσεις της δεξιάς Πέτρος Χασανίδης, νυν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας. Από το 2015 έγινε φανατικός Συριζαίος και έφτασε στο σημείο ακόμα και να υπογράψει χωρίς ίχνος ντροπής ακόμα και δήλωση στήριξης της κατάπτυστης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών που παραχώρησε την Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

Συζητάμε βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποκλείεται να μην βγάλει καμιά έδρα στο νομό Έβρου και είτε να τις πάρει και τις 4 η Ν.Δ με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, είτε να μπει “σφήνα” και να κερδίσει μια έδρα η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου που στις πρόσφατες Ευρωεκλογές “άγγιξε” το 7% στο νομό μας και παραλίγο να είναι τρίτο κόμμα μπροστά και από το ΚΙΝ.ΑΛ.