Πρώτος και πάλι στον Έβρο ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος – Οι επιδόσεις στους Δήμους

Πρώτος και πάλι στον Έβρο ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος – Οι επιδόσεις στους Δήμους

Πρώτος ήταν και πάλι, έστω και πολύ οριακά, στο νομό Έβρου, τον τόπο καταγωγής του αντιπάλου του Χριστόδουλου Τοψίδη, ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Αυτή την φορά βέβαια, επικράτησε μόνο σε δυο απ’ τους πέντε δήμους του νομού μας, αφού στην Ορεστιάδα όπου είναι και το χωριό του, η Νέα Βύσσα και την Σαμοθράκη όπου και την πρώτη Κυριακή ήταν πρώτος, προστέθηκε και η περιοχή του Διδυμοτείχου. Κατάφερε όμως και κέρδισε την Περιφέρεια, απέναντι σε ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επιχειρηματιών που ήθελαν να ελέγξουν τα κονδύλια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στον δήμο της Αλεξανδρούπολης, όπου ζει και δραστηριοποιείται ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο κ.Τοψίδης, επικράτησε όμως και πάλι ο Χρήστος Μέτιος.

Το ίδιο συνέβη και στο Σουφλί, όπου ο απερχόμενος πλέον δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός είχε συνταχθεί φανερά με εναντίον του νυν και νέου Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, αλλά η παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Δελησταμάτη και άλλων παραγόντων, έφεραν και πάλι… δεύτερο τον Χριστόδουλο Τοψίδη.

Στην περιοχή του Διδυμοτείχου, απ’ όπου κατάγεται ο μοναδικός βουλευτής του νομού αλλά και της Θράκης για τη Νέα Δημοκρατία, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, πρώτος ήταν χθες ο κ.Τοψίδης.

Στην Ορεστιάδα όπως αναμενόταν, είχε και πάλι σημαντική διαφορά υπέρ του ο ηττημένος των περιφερειακών εκλογών, παρά το γεγονός ότι εκεί βρίσκεται το χωριό του Νέα Βύσσα, αλλά έκανε και τιτάνιο αγώνα ο κουμπάρος, φίλος και συνεταίρος του παλαιότερα σε επιχειρήσεις, ο Βασίλης Μαυρίδης. Πρέπει επίσης να αναφερθεί η στήριξη που παρείχε στον χαμένο και της χθεσινής “μάχης”, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά που κατάγεται από την περιοχή, αν και η συγκεκριμένη, μαζί με τον καταρρέοντα ΣΥΡΙΖΑ έκανε τεράστια προσπάθεια από την πρώτη Κυριακή ακόμα υπέρ του και δεν στήριξε τον Κώστα Κατσιμίγα που είχε λάβει στήριξη από το κόμμα της, σχεδόν καθόλου.

Τέλος, στην Σαμοθράκη προφανώς(όπως και την πρώτη Κυριακή), οι ευθύνες που καταλόγιζαν στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς ο απερχόμενος πλέον δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και οι συνεργάτες του για τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών στο νησί, είχαν ως αποτέλεσμα να είναι πρώτος ο κ.Τοψίδης.

Ο πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο του Χρήστου Μέτιου στην Κομοτηνή δεν είχαν εξαλλοσύνες και… επίδειξη νεοπλουτισμού όπως ίσως θα συνέβαινε αν κέρδιζε ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ ο ίδιος ήταν πολύ σοβαρός και μετρημένος στις δηλώσεις του.

-Ο Χρήστος Μέτιος νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!!! (BINTEO)

-ΒΙΝΤΕΟ δηλώσεις Μέτιου: “Είναι μια ημέρα ικανοποίησης και ευθύνης – Συνεχίζουμε αποφασιστικά”