Αυτή είναι η αλήθεια: Μειώθηκε η δύναμη του Μειονοτικού κόμματος και εμείς το “διαφημίζουμε”

Αυτή είναι η αλήθεια: Μειώθηκε η δύναμη του Μειονοτικού κόμματος και εμείς το “διαφημίζουμε”

Οι επιδόσεις και η παρουσία του Μειονοτικού μουσουλμανικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ.) στη Θράκη στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, εξακολουθούν να κυριαρχούν στα ρεπορτάζ και σε αναλύσεις πολλών ΜΜΕ, κυρίως της Αθήνας.

Δημοσιογράφοι που δεν γνωρίζουν το παραμικρό για την περιοχή και τις συνθήκες που επικρατούν, προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν μιλούν για… θρίαμβο και δυναμική παρουσία σε Κομοτηνή και Ξάνθη και παράλληλα δίνουν… βήμα και την ευκαιρία στην προκλητική Πρόεδρο του Τσιγδέμ  Ασάφογλου, να υποστηρίζει πως η ίδια είναι “Τουρκάλα” και το κόμμα της… τουρκικό. Οι ευθύνες του ελληνικού Κράτους και όλων των Κυβερνήσεων του είναι σοβαρές και διαχρονικές, αφού επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο ξοδεύει πολλά εκατομμύρια για να δημιουργεί κλίμα και καταστάσεις που εξυπηρετούν τον σχεδιασμό της γειτονικής χώρας.

Πέρα από το γεγονός ότι με όλα αυτά τα προκλητικά που δηλώνει ανεξέλεγκτα η συγκεκριμένη κυρία, δεν… συγκινείται κανένας Εισαγγελέας σε τοπικό ή πανελλαδικό επίπεδο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όσοι παίρνουν συνέντευξη και προβάλλουν τις απόψεις της, ουσιαστικά “διαφημίζουν” όλα τα απαράδεκτα, προκλητικά και αντεθνικά για την χώρα μας υποστηρίζει.  «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους».

Όλα αυτά μάλιστα, την στιγμή που σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2014, το ΚΙΕΦ έχει μείωση της δύναμης του και στους τρεις νομούς της Θράκης. Συγκεκριμένα:

  1. Στην Ξάνθη όπου οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες αποτελούν το 45% του πληθυσμού, το Μειονοτικό κόμμα πήρε 15.391 ψήφους το 2014 και τώρα πήρε 14.972 και ποσοστό 25%. Δεν το ψήφισαν δηλαδή σχεδόν οι μισοί μουσουλμάνοι (20%) και συνολικά το 75% του πληθυσμού στο νομό Ξάνθης. Άρα καμιά πλειοψηφία.
  2. Στο νομό Ροδόπης, όπου το 55% είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες, το 2014 είχε πάρει 26.042 και στις 26 Μαίου συγκέντρωσε 23.069 και πήρε το 38%. Άρα δεν το ψήφισαν το 17% των μουσουλμάνων και συνολικά το 62% του πληθυσμού στο νομό.
  3. Ακόμα και στο νομό Έβρου, όπου το ποσοστό του είναι πολύ μικρό και συγκεκριμένα στις Ευρωεκλογές του 2014 είχε πάρει 1220 και ποσοστό 1,45%, τώρα το 2019 συγκέντρωσε ποσοστό 1,30% και πήρε 1050 ψήφους. Από αυτούς, στον δήμο Αλεξανδρούπολης το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ.) πήρε 442 ψήφους και συγκεκριμένα στον Κόμαρο (εκλογικό τμήμα 98ο ) ήρθε πρώτο με 206 ψήφους και ποσοστό 66,88% !!! Στα εκλογικά τμήματα 94ο και 95ο (Μάκρη/Δίκελλα) πρώτο με 40 ψήφους και ποσοστό 25,64% και 83 ψήφους και ποσοστό 38,60% αντίστοιχα.

Ασφαλώς και δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας ανησυχούν αυτά τα ποσοστά και επίσης πως δεν πρέπει η ελληνική Πολιτεία στο σύνολο της, το υπουργείο Εξωτερικών, η ΕΥΠ και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση. Από την άλλη όμως, καλό είναι να αποφεύγονται οι δημοσιογραφικές υπερβολές για εντυπωσιασμό σε τόσο… λεπτά εθνικά ζητήματα και κυρίως να ασχολούνται και να τα χειρίζονται άνθρωποι που δεν τα γνωρίζουν και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει στην Θράκη.