Ψάχνουν… άκρες με τη Ν.Δ Τοψίδης, Σταυράκογλου αν και ήταν απέναντι της – Τι επιδιώκουν

Ψάχνουν… άκρες με τη Ν.Δ Τοψίδης, Σταυράκογλου αν και ήταν απέναντι της – Τι επιδιώκουν

Δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα που υπέστησαν στις επαναληπτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης και οι συνεργάτες του.

Τα… έδωσαν στην κυριολεξία, προκειμένου να κερδίσουν τον Χρήστο Μέτιο, επίσημη επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά… ατύχησαν. Δεν κάθισαν όμως, όπως μαθαίνουμε, με σταυρωμένα χέρια και άρχισε να απεργάζονται και να καταστρώνουνντις γνωστές μηχανοραφίες και παρασηνιακές κινήσεις που συνηθίζουν εδώ και χρόνια. Ο ίδιος ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, ξεκίνησε ψάχνοντας… άκρες με τη Ν.Δ, αν και όπως επισημάναμε έκανε τα πάντα προκειμένου να ηττηθεί η επίσημη επιλογή της και προσωπική του του κ.Μητσοτάκη.
“Επιστράτευσε” λοιπόν τις γνωριμίες που έχει μέσα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιο ρόλο την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας. ο κ.Τοψίδης βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να επιδιώξει συνάντηση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και να υποσχεθεί συνεργασία με το Χρήστο Μέτιο. Να είναι δηλαδή… καλό παιδί, με ανταλλάγματα (γιατί όταν μιλάμε για τον Χριστόδουλο Τοψίδη τίποτα δεν κάνει χωρίς αντάλλαγμα) να εξασφαλίσει κάποια πράγματα που επιθυμεί. Μάλιστα διαδίδει πως τον κάλεσαν από το κόμμα και δεν ψάχνει τρόπο συνάντησης αυτός. Όπως διέδιδε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν έγινε συνάντηση Μητσοτάκη-Μέτιου πριν τις επαναλήπτικές ή πως θα είναι ο ίδιος υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο με τη Ν.Δ, για να… ψήσει κόσμο να τον ψηφίσει.
Ένα από τα ανταλλάγματα, είναι και η πρότασή του να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του εθνικών εκλογών η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου, η οποία ήρθε τρίτη και εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος πίσω από τους τους δύο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Σταύρο Βαβία και Νίκο Βουλγαρίδη. Σε αυτούς άλλωστε δόθηκε προτεραιότητα από το “σύστημα” Τοψίδη  και συγκεκριμένα τον στενό του συνεργάτη Λάκη Κιτσικίδη. Προτείνει λοιπόν την κ.Γκουλιάμα ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, αν και αυτή όπως και όλος ο συνδυασμός της της πήγε όπως είπαμε κόντρα στον επίσημο υποψήφιο και προσωπική επιλογή του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι επειδή δύο είναι οι θέσεις για τις γυναίκες στο νομό Έβρου και η Έλενα Σώκου θεωρείται σίγουρη, αν γινόταν δεκτή μια τέτοια πρόταση, θα έμενε έξω η συγχωριανή του κ.Τοψίδη, η Χρύσα Μπαχαρίδου.
Όλα αυτά όμως έχουν και άλλο, τον πρώτο, στόχο. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συζητούνταν από τους ανθρώπους τους κόμματος και πολύ περισσότερο γινόταν αποδεκτό, όλο το σύστημα Τοψίδη θα στήριζε την συγκεκριμένη υποψηφιότητα ώστε να εκλεγεί. Οπότε θα ήταν υποχρεωμένη να παραιτηθεί από περιφερειακή σύμβουλος και έτσι τη θέση της θα πάρει ο Κώστας Εξακουστός που ήρθε τέταρτος αλλά δεν εκλέγεται. Κι αυτό γιατί την έδρα του θα την πάρει ο αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, μια και στην Περιφερειακή Ενότητα που έχει τις περισσότερες ψήφους η παράταξη του την πρώτη Κυριακή και ήταν ο Έβρος, καταλαμβάνει την έδρα.
Οπότε θα έχει ρόλο ο κ.Εξακουστός, που στις 31 Αυγούστου θα πάψει να είναι Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου και μέλοε της Οικονομικής επιτροπής της ΑΜ-Θ, θέσεις για τις οποίες αποζημιώνεται οικονομικά και δεν έχει παραιτηθεί αν και κατηγορούσε για ανικανότητα την περιφερειακή αρχή και προσωπικά τον κ.Μέτιο. Μια ζωή άλλωστε κομματικοδίαιτος και κρατικοδίαιτος, που να… τρέχει τώρα να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά πάντως έγιναν γνωστά στην Αλεξανδρούπολη και σε όλο το νομό Έβρου και οι απλοί ψηφοφόροι, τα μέλη, οι υποστηρικτές και τα στελέχη του κόμματος που… έβαλαν πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα υπέρ του επίσημου υποψηφίου Χρήστου Μέτιου, στηρίζοντας τον αφού ήταν και προσωπική επιλογή του κ.Μητσοτάκη, έγιναν-απόλυτα δικαιολογημένα- έξαλλοι. Γ ιατί λοιδορήθηκαν, κάποιοι εκβιάστηκαν, άλλοι κυνηγήθηκαν και απειλήθηκαν για την επιλογή τους αυτή και μόνο στη σκέψη πως όλοι αυτοί που συνασπίστηκαν σε ένα ευκαιριακό συνοθύλλευμα ετερόκλητων συμφερόντων, μπορούν ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΘΟΥΝ από το κόμμα.
Κάτι τέτοιο φυσικά θα ήταν τεράστιο λάθος και θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν 7 Ιουλίου. Εξάλλου αν ήθελε και έπρεπε να επιβραβεύσει η Ν.Δ κάποια γυναίκα που αγωνίστηκε και στήριξε την προσπάθεια Μέτιου και ήρθε η νίκη του επίσημου υποψήφιου της στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα μπορούσε να το κάνει επιλέγοντας κάποια από τις πολύ καλές υποψηφιότητες που είχε στο νομό Έβρου ο κ.Μέτιος. Γιατί αν και εμφανίστηκαν πρώτη φορά (όπως η κ.Γουλιάμα), είχαν καλή παρουσία και πήραν αρκετές ψήφους,. Κι αναφέρομαι στην δικηγόρο Μαργαρίτα Γουδετσίδου και στην καθηγήτρια Κατερίνα Φωτιάδου-Παυλάκη.
Άκρες με τη Νέα Δημοκρατία ψάχνει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου και βασικό στέλεχος του προεκλογικού αγώνα του κ.Τοψίδη, ο Σταύρος Σταυράκογλου. Η αποτυχία του συνδυασμού να εκλεγεί, τον άφησε ξεκρέμαστο μια και εδώ και λίγο διάστημα έπαψε να είναι και Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, την οποία όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της τα τελευταία χρόνια (πρώτος και καλύτερος ο Χριστόδουλος Τοψίδης) κατάφεραν να την “εξαφανίσουν” και να αφομοιωθεί από την αντίστοιχη Τράπεζα Δράμας. Επειδή λοιπόν οι σχέσεις του με το κόμμα της Ν.Δ είχαν διαρραγεί, ψάχνει τρόπο για να τις αποκαταστήσει. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ζήτησε τη μεσολάβηση γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα του Έβρου, συγγενικό πρόσώπο του οποίου… ευεργέτησε ως Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Ο συγκεκριμένος παράγοντας έχει σχέσεις με μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου που είναι πολύ κοντά στον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρείται πως έχει δυνατότητα παρέμβασης στο κόμμα, προκειμένου στην επόμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ ο κ.Σταυράκογλου να πάρει κάποιο πόστο. Να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ήταν διορισμένος Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*