Λαμπάκης: Πέντε απ’ ευθείας αναθέσεις χθες, δυο μέρες μετά την συντριπτική ήττα του στις εκλογές

Λαμπάκης: Πέντε απ’ ευθείας αναθέσεις χθες, δυο μέρες μετά την συντριπτική ήττα του στις εκλογές

Δυο ημέρες μετά την συντριπτική του ήττα στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 2 Ιουνίου και την πανηγυρική εκλογή του Γιάννη Ζαμπούκη ως νέου δημάρχου Αλεξανδρούπολης από τους πολίτες, ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης άρχισε τις απ’ ευθείας αναθέσεις.

Την ώρα που με ανακοίνωση του, σε μια αποθέωση… μικροψυχίας, αλαζονείας και εγωισμού… κουνάει το δάχτυλο στη νέα δημοτική αρχή που την εξέλεξε η πλειοψηφία των δημοτών και ενώ ο ίδιος και ενώ βρίσκεται σε αποδρομή, με ανακοίνωση του μίλησε “για ασφυκτικό έλεγχο της οικονομικής υπόστασης του δήμου σε όλες τις εκφάνσεις του και σε συνδυασμό με πρόσωπα που βρίσκονται τυπικά ή ουσιαστικά στο επιτελείο του νέου δημάρχου”.

Την ίδια στιγμή όμως ο ίδιος έκανε 5 απ’ ευθείας αναθέσεις, οι τρεις μάλιστα είναι Ετήσιες Συνδρομές, δεσμεύοντας έτσι τον “διάδοχο” του κ.Ζαμπούκη που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΜΠΑΚΗ

  1. Έγκριση απευθείας ανάθεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσίας για την συνδρομή της συνεργατικής διαδικτυακής πλατφόρμας για τη διευκόλυνση των εργασιών των Συλλογικών Οργάνων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 3.100,00

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

2)  «Έγκριση απευθείας ανάθεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσίας για ανανέωση σύμβασης ετήσιας συνδρομής για την χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας που αφορά την ηλεκτρονική διαχείριση αιτημάτων πολιτών &
ψηφιακής πόλης, προϋπολογισμού 2.945,00 €»

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

3)  «Έγκριση απευθείας ανάθεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσίας για την ετήσια συνδρομή του “ Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού”, για το έτος 2019, προϋπολογισμού 100,00 €»

Ετήσια συνδρομή “ Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού”

4) Την απευθείας ανάθεση προμήθειας «προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού (Η/Υ και συναφή)» των ΟΜΑΔΩΝ Α & Γ

Απευθείας ανάθεση προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού

5) Την απευθείας ανάθεση προμήθειας «προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού (Η/Υ και συναφή)» ΟΜΑΔΑΣ Β

Άλλη απευθείας ανάθεση προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού

Διεξοδικό οικονομικό έλεγχο στον δήμο Αλεξανδρούπολης από

κορυφαία εταιρεία θα ζητήσει ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης

Την ίδια στιγμή που ο απερχόμενος πλέον δήμαρχος κ.Λαμπάκης μιλάει με ανακοίνωση του για ασφυκτικό έλεγχο της οικονομικής υπόστασης του δήμου σε όλες τις εκφάνσεις της, οι πληροφορίες από την παράταξη “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ”, αναφέρουν ότι ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης θα ζητήσει λεπτομερή, διεξοδικό και αναλυτικό έλεγχο της οικονομικής κατάστασης που θα παραλάβει τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Θα ανατεθεί σε κορυφαία εταιρεία που έχει μεγάλη εμπειρία σε παρόμοιους ελέγχους, γιατί θέλει να καταγραφούν τα πάντα και ο τρόπος διαχείρισης που έγινε από την δημοτική αρχή Λαμπάκη που θα αποτελέσει παρελθόν σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ανακοινωθούν μάλιστα δημόσια τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά παράλληλα θα ενημερωθούν και οι πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης, ώστε να γνωρίζουν σε ποια κατάσταση θα τον παραδώσει αποχωρώντας ο κ.Λαμπάκης. Επίσης, ήδη συγκροτούνται ομάδες που θα παρακολουθούν λεπτομερώς τις καθημερινές δραστηριότητες του δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, ώστε να μην… παραδώσουν “καμένη γη” για να δυσκολέψουν το έργο τους. Όπου μάλιστα διαπιστώνονται παρόμοιες… κουτοπόνηρες ή “περίεργες” αποφάσεις, θα καταγγέλονται αμέσως στους δημότες.