Παραδοχή ΣΟΚ-δικαίωση Evros-news.gr: Ο δήμαρχος Θ.Βίτσας γνώριζε για την υγειονομική “βόμβα” με τα σκουλίκια – Εισαγγελέας υπάρχει;

Παραδοχή ΣΟΚ-δικαίωση Evros-news.gr: Ο δήμαρχος Θ.Βίτσας γνώριζε για την υγειονομική “βόμβα” με τα σκουλίκια – Εισαγγελέας υπάρχει;

Παραδοχή-ΣΟΚ και πανηγυρική δικαίωση του Evros-news.gr για τα συνεχόμενα ρεπορτάζ μας τον Μάιο και μάλιστα με επίσημο έγγραφο του δήμου Σαμοθράκης, στο θέμα της υγειονομικής “βόμβας” με σκουλίκια που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των επιβατών, μαζί με τους οποίους υποχρέωσαν την εταιρεία SAOS Ferries να τα μεταφέρει.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που απέστειλε χθες στην εταιρεία και τον πλοιοκτήτη της Φώτη Μανούση ο δήμος Σαμοθράκης, υποβάλλει αίτημα για έκτακτο δρομολόγιο προκειμένου να μεταφερθούν τα απορρίμματα την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Σε αυτό, παραδέχεται ότι εδώ και ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ γνώριζε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας ότι βρέθηκαν ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ στο γκαράζ του πλοίου και συγκεκριμένα στο απορριμματοφόρο-κοντέινερ του δήμου Σαμοθράκης  στις 9 Μαίου, κατά την αυτοψία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδρονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΘΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑΝΑΣΗ ΒΙΤΣΑ

Το Evros-news.gr σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ στις 21 Μαίου, ρωτούσε: “Σαμοθράκη: Γιατί σταμάτησε η μεταφορά των σκουπιδιών; Αληθεύει ότι η Υγειονομική Υπηρεσία βρήκε σκουλίκια στο πλοίο;(BINTEO)” και ζητούσε απαντήσεις από τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα και τους συνεργάτες του. Αυτός όμως αντί να απαντήσει, μας έκανε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά την ομιλία του στα Αλώνια.

-Σαμοθράκη: Γιατί σταμάτησε η μεταφορά των σκουπιδιών; Αληθεύει ότι η Υγειονομική Υπηρεσία βρήκε σκουλίκια στο πλοίο;(BINTEO)

Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι πως ενώ η δημοτική αρχή Σαμοθράκης γνώριζε ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ το σοβαρό αυτό πρόβλημα και τα αποτελέσματα της αυτοψίας που βρήκε σκουλίκια στο απορριμματοφόρο του δήμου, εντούτοις ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ  την εταιρεία να δέχεται στα δρομολόγια της Πέμπτης την ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ “ΒΟΜΒΑ” που είναι επικίνδυνη για την υγεία των επιβατών και του πληρώματος, να ταξιδεύει μαζί με αυτούς, επειδή ο κ.Βίτσας  και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς, ήθελαν να κάνουν τον… τσαμπουκά στον πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση.

Ο δήμαρχος Θ.Βίτσας γνώριζε εδώ και ένα μήνα

για την υγειονομική “βόμβα” με τα σκουλίκια

Μόλις χθες και αφού μεσολάβησε νέα αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας και του Λιμενικού και συγκεκριμένα την Πέμπτη 23 Μαίου, στην οποία μάλιστα το Evros-news.gr παρέστη και έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ, βρέθηκαν και πάλι ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας έστειλε έγγραφο στην εταιρεία και ζητάει να υπάρξει ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ για την μεταφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

-ΒΙΝΤΕΟ: Άνθρωποι και σκουλίκια, μπόχα, βρωμόνερα και σήμερα στο πλοίο απ’ το κοντέινερ του δήμου Σαμοθράκης

Αυτό δηλαδή που από πέρυσι το καλοκαίρι είχε προτείνει ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης ότι πρέπει να γίνεται, να ταξιδεύουν δηλαδή χωριστά επιβάτες και σκουπίδια, έρχεται τώρα και αφού είναι βαρύτατα εκτεθειμένος ο κ.Βίτσας, να το ζητήσει. Πέρυσι όμως, αν και του είχε προταθεί από την εταιρεία να ζητήσουν μαζί την θέσπιση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αυτών των ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, όπως συμβαίνει και στα άλλα παρόμοια νησιά, ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Βίτσας που έχασε τις εκλογές από το Νίκο Γαλατούμο, δεν το είχε δεχθεί. Ο κ.Μανούσης αποφάσισε και όλο το καλοκαίρι σε ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ μετέφερε με το πλοίο ΔΩΡΕΑΝ τα σκουπίδια, αλλά αντί για συνεργασία (για ένα ευχαριστώ δεν γίνεται λόγος), ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και η ιδεοληπτική αριστερή παρέα του, απαίτησαν και πέτυχαν από τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο και τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, ΕΙΔΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ και ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που τελικά υποχρέωσε την SAOS Ferries να μεταφέρει τα σκουπίδια μαζί με τους ανθρώπους.

Όλα αυτά προφανώς έπαθε… αμνησία και δεν τα θυμάται ο ηττημένος και μέχρι τις 31 Αυγούστου δήμαρχος κ.Βίτσας, που χθες με επιστολή του στον Φώτη Μανούση ζητάει “γόνιμη για το δημόσιο συμφέρον συνεργασία που εμείς επιδιώκουμε μαζί σας”. Πότε την επεδίωξε, αφού 5 χρόνια τώρα μονίμως… κυνηγάει την εταιρεία και τον πλοιοκτήτη της, επειδή η αριστερή, μπολσεβίκικη ιδεολογία του ίδιου και των συνεργατών του αυτά πρεσβεύει; Τώρα θυμήθηκε την συνεργασία, όταν “ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ” όλη την Κυβέρνηση για να… κατατροπώσει τον κακό Μανούση;

Ο Κώστας Παππάς, αδερφός του Προέδρου του Δ.Σ

υπέγραψε ότι το απορριμματοφόρο δεν έχει πρόβλημα!!!

Μετά την επιστολή που ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΗΘΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα, ο κ.Μανούσης με ανακοίνωση του αναφέρει:

ΟΥΤΕ Ο ΓΥΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΑΜΕ !!!

Γενικά δεν μου αρέσει να “χτυπάω” ηττημένο, πολύ δε περισσότερο τον ηττημένο των εκλογών μετά από την πρόσφατη ετυμηγορία των κατοίκων της Σαμοθράκης στις προχθεσινές εκλογές.
Είμαι όμως υποχρεωμένος να καταθέτω όλα εκείνα τα στοιχεία που δικαιώνουν τόσο την απόφαση των συνδημοτών μου για αλλαγή σελίδας στον Δήμο, όσο και εμένα προσωπικά που τόσο συκοφαντήθηκα!
Θα θυμίσω πως η συκοφάντηση μου έφθασε σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας κατά την τελευταία επίσκεψη του στο νησί, δημόσια με αποκάλεσε “εκβιαστή” – έχοντας βέβαια την ανάλογη πληροφόρηση, προτροπή από την Δημοτική Αρχή- κάτι που επανέλαβε πριν μερικές ημέρες και ο Δήμαρχος Βίτσας σε δημόσια ομιλία του στα Αλώνια.
Τους “εκβίαζα” με την άρνηση μου να μεταφέρω τα σκουπίδια μαζί με τους ανθρώπους γιατί “ψευδόμενος” πάντα έλεγα πως αυτά βρωμάνε , έλεγα πως είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία με τα σκουλίκια και τα βρομόνερα που τρέχουν, έλεγα πως τα απορριμματοφόρα είναι ακατάλληλα, έλεγα πως σε άλλα νησιά γίνονται με επιδοτούμενα δρομολόγια από το κράτος.
Τούς “εκβίαζα” ακόμη και όταν επιβαρύνθηκα όλο το κόστος δρομολόγησης πλοίου για όλο το καλοκαίρι που μετέφερε σκουπίδια χωρίς επιβάτες προκειμένου να βοηθήσω το νησί.
Ήθελα -έλεγαν- να κερδοσκοπήσω από την μεταφορά των απορριμμάτων και αυτό θα είχε συνέπεια τον τριπλασιασμό των δημοτικών τελών και την χρεωκοπία του Δήμου.
Όσο και αν οι λύσεις που τους πρότεινα, και που εφαρμόζονται σε άλλα νησιά, θα επέφεραν μείωση στα δημοτικά τέλη αυτοί επέμεναν!
-Τα Απορρίμματα δεν βρωμάνε και αν βρωμάνε φταις εσύ που δεν τα μεταφέρεις όσο είναι ακόμη φρέσκα !!!
-Τα απορριμματοφόρα μας είναι πιστοποιημένα, σφραγίζονται αεροστεγώς δεν εκλύουν μυρωδιές και τοξικά αέρια πολύ περισσότερο δεν στάζουν ούτε σταγόνα.!!

ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΑΕΙ Η ΔΙΚΗ  ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑ!!!

Η Βόμβα όμως που θα τους οδηγήσει αυτεπαγγέλτως ενώπιον της δικαιοσύνης για όσες ποινικά κολάσιμες πράξεις διέπραξαν σε βάρος την δημόσιας υγείας.
Σήμερα λοιπόν έφτασε στα χέρια μου έγγραφο του Δημάρχου με το οποίο μας ζητάνε ΣΗΜΕΡΑ ειδικό δρομολόγιο για μεταφορά απορριμμάτων!!!!!
Τι αποδεικνύεται όμως με το σημερινό τους έγγραφο;
Α) Ο έλεγχος του απορριμματοφόρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η εξακρίβωση της ακαταλληλότητας του, η ύπαρξη σκουλικιών που πέφτουν από αυτό, διαπιστώνεται στις 9 Μαΐου και εγγράφως στις 15 Μαίου.
Β) Παρά την ύπαρξη του εγγράφου που διαπιστώνει όλα τα παραπάνω ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η αποστολή απορριμμάτων και αποσιωπάτε εγκληματικά η επικινδυνότητα της ταυτόχρονης μεταφοράς Ανθρώπων, σκουλικιών, απορριμμάτων, τοξικών αερίων και με την ανάλογη δυσωδία.
Γ) Ξαναγίνεται έλεγχος για δεύτερη φορά μετά από μια εβδομάδα, οι υπηρεσίες εξακριβώνουν τα ίδια προβλήματα αλλά το θέμα όχι απλώς ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ, αλλά επιπλέον κάποιος μηχανικός με το όνομα ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣ εκδίδει πιστοποιητικό καταλληλότητας του απορριμματοφόρου προκειμένου να συνεχιστεί η μεταφορά των …σκουλικιών!!
Δ) Για Τρίτη φορά γίνεται έλεγχος μετά από μία εβδομάδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Σκουλίκια, δυσωδία, υγειονομική βόμβα!
Ε) Στις 25 Μαΐου ο ίδιος μηχανικός ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣ εκδίδει και νέο ψευδές πιστοποιητικό για την ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ.
ΣΤ) Παρά την γνώση του Δημάρχου για όλα τα παραπάνω, αυτός αντί να δώσει λύση, συνεχίζει να κατηγορεί δημόσια εμένα σε όλη την προεκλογική περίοδο ψευδόμενος και αποκρύπτοντας όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία.
Σήμερα λοιπόν αποδεικνύεται γιατί διατηρήθηκε σε όλη την προεκλογική περίοδο αυτή η λυσσαλέα κατασυκοφάντηση μου.
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.
Το ερωτήματα όμως που ανακύπτουν μετά από όλα αυτά είναι:
Ζούμε σε ευνομούμενη Πολιτεία?
Οι Αρχές που διαπίστωσαν όλα αυτά γιατί δεν επενέβησαν?
Εισαγγελείς υπάρχουν ?
Η αυτόφορες διαδικασίες είναι μόνο για τους απλούς πολίτες?

Αμήχανος ο Θανάσης Βίτσας προσπαθεί να

αποποιηθεί τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας φανερά αμήχανος και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απάντησε στις δηλώσεις του Φώτη Μανούση με… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Μανούση

Κύριε Μανούση,
προκαλεί απορίες η επιμονή σας να μειώνετε προσωπικά τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ επί ένα τουλάχιστον χρόνο.
Πέρα από τον αυτονόητο σεβασμό στους δημόσιους ρόλους μας που έπρεπε να έχετε αλλά και το δικαίωμα της κριτικής που αυτονόητα έχετε όπως κάθε δημότης, το ερώτημα είναι γιατί συνεχίζετε με προσωπικού τύπου επιθέσεις;

Στο θέμα των απορριμμάτων συνεχίζουμε να προστατεύουμε το συμφέρον των δημοτών και τη δημόσια υγεία, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.
Για το θέμα των εκλογών όλοι έχουμε καταλάβει, κι επιτέλους η παράταξή σας νίκησε. Η επιμονή σας να συντηρείτε εντάσεις δεν εξυπηρετεί την ηρεμία και τη γόνιμη για το δημόσιο συμφέρον συνεργασία που εμείς επιδιώκουμε μαζί σας.

Παρακαλώ πολύ να μη συνεχίσετε με αυτό το ύφος. Συνεργαστείτε μαζί μας στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος όλων των κατοίκων του νησιού και της εταιρεία σας. Σας το έχω ζητήσει πολλές φορές σε συναντήσεις μας και δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να το κάνω και δημόσια κατά τη δική σας συνήθεια.

Εισαγγελείς στην Αλεξανδρούπολη δεν

υπάρχουν για Βίτσα, Παππά και άλλους;

Όπως αποκάλυψε ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης, ο δήμαρχος κ.Βίτσας και η δημοτική αρχή Σαμοθράκης, γνώριζαν από τις 9 Μαίου ότι βρέθηκαν σκουλίκια κατά την αυτοψία στο γκαράζ του πλοίου και είχαν βγει από το απορριμματοφόρο του δήμου. Όμως επέμεναν να γίνεται η μεταφορά και μάλιστα ο Κώστας Παππάς, αδερφός του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Παππά, που έχει προσληφθεί από τον δήμο Σαμοθράκης και όλους αυτούς τους μήνες επιτίθεται με υβριστικές και χυδαίες εκφράσεις εναντίον όσων κάνουν κριτική στην δημοτική αρχή, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ότι το απορριμματοφόρο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και είναι ΣΤΕΓΑΝΟ, ενώ η αυτοψία απέδειξε το ακριβώς αντίθετο.

ΙΔΟΥ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΠΑΠΠΑ 

Μετά από όλα αυτά, ενώνουμε και εμείς την φωνή μας με αυτή του κ.Μανούση και ρωτάμε:

  • ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει;
  • Δεν έπρεπε να είχε ήδη παρέμβει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ αφού αποδεδειγμένα και σύμφωνα με τις αυτοψίες των αρμόδιων αρχών οι επιβάτες και το πλήρωμα ταξιδεύουν με ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΙΤΣΑ αλλά και του ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΠΑ που υπέγραψε, με την υγειονομική “βόμβα” των σκουλικιών και των διαρροών βρωμόνερων;