Επισκέψεις και συναντήσεις σε όλο το νομό ο Σταύρος Κελέτσης

Επισκέψεις και συναντήσεις σε όλο το νομό ο Σταύρος Κελέτσης

Οι εθνικές εκλογές μπορεί να μην έχουν προκηρυχθεί ακόμα επίσημα, αλλά μετά την χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν 7 Ιουλίου.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων της για το νομό Έβρου, αλλά κάποιοι προετοιμάζονται ήδη εδώ και καιρό. Ανάμεσα τους και ο πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, που όλα δείχνουν πως θα είναι ένας από τους έξι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχει ξεκινήσει λοιπόν πολλούς μήνες τώρα, επισκέψεις, συναντήσεις και επαφές σε όλο το νομό Έβρου, επιβεβαιώνοντας και επικαιροποιώντας τις γνωριμίες και την παλαιότερη συνεργασία που είχε με κάποιους ανθρώπους τα προηγούμενα χρόνια. Τόσο ως βουλευτής, αλλά και υποψήφιος στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Ο κ.Κελέτσης που διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2009 επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, αλλά έχει και άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη αφού εργάστηκε στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επί Πρωθυπουργίας του, αποφάσισε το 2015 να μην είναι υποψήφιος στις δύο εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν και της έχασε η Ν.Δ. Τώρα, δέκα χρόνια μετά την λήξη της τότε βουλευτικής του θητείας, ελπίζει ότι θα καταλάβει μία από τις τρεις ή τέσσερις έδρες, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος του, που όχι απλά κέρδισε πρόσφατα τις Ευρωεκλογές, αλλά σάρωσε πάνω από εννέα μονάδες διαφορά τον καταρρέοντα ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος είναι ο Σταύρος Κελέτσης

  • Ο Σταύρος Κελέτσης γεννήθηκε το 1965 στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ζει με την οικογένειά του.
  • Είναι δικηγόρος και δικηγορεί στην Αλεξανδρούπολη.
  • Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μιλά Αγγλικά.
  • Εργάστηκε ως Ειδικός Συνεργάτης για δύο χρόνια (1990 – 1992) στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
  • Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνος Ιδεολογικού και Πολιτικού Σχεδιασμού με Πρόεδρο τότε τον Κωστή Χατζηδάκη, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
  • Υπηρέτησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου την περίοδο 1994-1998.
  • Το 2007 η Νομαρχιακή Παράταξη «Συνεργασία για τον Τόπο μας», της οποίας ήταν επικεφαλής ως υποψήφιος Νομάρχης, ήρθε πρώτη στον Έβρο με ποσοστό άνω του 50%, πλην όμως δεν εξελέγη λόγω του εκλογικού συστήματος και του αποτελέσματος στο νομό Ροδόπης.
  • Θήτευσε βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004 – 2009.
  • Είναι παντρεμένος με την Όλγα Μπίκου και έχουν τέσσερα παιδιά: την Κωνσταντίνα, τον Δημήτρη, τον Αλέξη και τον Μανόλη.