Δημοσκόπηση αθηναϊκής εταιρείας και στο νομό Έβρου – Ερωτήματα και… ευρήματα για κόμματα, υποψήφιους βουλευτές

Δημοσκόπηση αθηναϊκής εταιρείας και στο νομό Έβρου – Ερωτήματα και… ευρήματα για κόμματα, υποψήφιους βουλευτές

Δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας αθηναϊκής εταιρείας (γνωρίζουμε το όνομα της αλλά δεν το γράφουμε μην της κάνουμε τζάμπα διαφήμιση) εν όψει των εθνικών εκλογών, που σύμφωνα με δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα διεξαχθούν 7 Ιουλίου, “έτρεξε” στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε και στο νομό Έβρου.

Μάλιστα τα αποτελέσματά της έγιναν ήδη γνωστά στα επιτελεία των κομμάτων στην Αθήνα, ενώ την διεξαγωγή της μας επιβεβαίωσαν κάποιοι από τους ερωτώμενους σε διάφορες περιοχές τοπυ νομού μας, οι οποίοι δέχθηκαν τηλεφωνικά κλήσεις από στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσκοπήσεων και ρωτήθηκαν. αφού επιβεβαίωσαν ότι κατάγονται από το νομό Έβρου, για το κόμμα που ψήφισαν ή θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές και τους βουλευτές του κόμματος που θα επιλέξουν.
Αν και δημόσια δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στο νομό Έβρου και σε σχέση με τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου, η Ν.Δ φαίνεται να αυξάνει ακόμα περισσότερο το ποσοστό της, που να θυμίσουμε στις Ευρωεκλογές ήταν 35,65%, ενώ κάποια μικρή άνοδο έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝ.ΑΛ, το οποίο όμως κινδυνεύει να χάσει τη θέση από την “ΕλληνικήΛύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, που βρίσκεται μία “ανάσα” πίσω. Κάτι άλλλωστε που υπήρξε και στις Ευρωεκλογές όπως βλέπετε μια και η διαφορά ήταν λιγότερο από μία μονάδα (7,31 με 6,37).
Με δεδομένο ότι η ενέργεια της Προέδρου Φώφης Γεννηματά να δείξει ουσιαστικά την έξοδο στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει σημαντικούς υποστηρικτές και ερείσματα στο νομό μας, σε συνδυασμό με την δυναμική της “Ελληνικής Λύσης” του κ.Βελόπουλου δεν αποκλείεται στις εθνικές εκλογές να την δούμε τρίτο κόμμα στο νομό Έβρου. Ακολουθεί η “Χρυσή Αυγή” που όπως και σε όλη την Ελλάδα έχει χάσει σημαντικές δυνάμεις και στον Έβρο και τα υπόλοιπα κόμματα με ποσοστά που δεν τους δίνουν είσοδο στη Βουλή και μάλιστα φαίνεται να έχουν ουσιαστικά “εξαφανιστεί” όπως οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Όσον αφορά τους βουλευτές, οι ερωτήσεις αφορούσαν τα πρόσωπα που έχουμε γράψει ότι έχουν “κλειδώσει” για υποψηφιότητα στη Νέα Δημοκρατία και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Δηλαδή του νυν βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και πρώην Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, του Χρήστου Δερμεντζόπουλου, γιου του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Αλέξανδρου Δερμντζόπουλου, του πρώην βουλευτή Σταύρου Κελέτσητης δημοσιογράφου Έλενας Σώκου και της Χρύσας Μπαχαρίδου. Αυτά τουλάχιστον μας ανέφεραν όσοι ρωτήθηκαν και πουθενά δεν υπήρχε του εκ Κεφφαλονιάς απόστρατου στρατηγού Παναγιώτη Φαραντάτου που ισχυρίζεται πως θα είναι υποψήφιος ή κάποιου άλλου.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για όσους έγραψε πρόσφατα το Evros-news.gr, δηλαδή τους νυν βουλευτές Γιώργο Καίσα, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, τους οποίους μάλιστα δεν γνώριζαν ονομαστικά αρκετοί εκ των ψηφοφόρων του κόμματος, του καταγόμενου από το Νεοχώρι Ορεστιάδας, δημιουργού των εταιρειών YTONG και “Θράκων” στην περιοχή μας νυν Προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασίλη Τσολακίδη, του αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαου Μαλτέζου και της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ και τώρα διευθύντριας του γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη, της Ελένης Τσιαούση.