Μαυρίδης: Κατηγορεί και ειρωνεύεται άλλους για την επανακαταμέτρηση, ενώ μετέχει προσωπικά και με δυο δικηγόρους!!!

Μαυρίδης: Κατηγορεί και ειρωνεύεται άλλους για την επανακαταμέτρηση, ενώ μετέχει προσωπικά και με δυο δικηγόρους!!!

Την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης κατηγορεί ή ειρωνεύεται τους άλλους για την αίτηση επανακαταμέτρησης, που με βάση το νόμο είχαν δικαίοωμα να υποβάλλουν μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ότι εκλέχθηκε απ’ την πρώτη Κυριακ’ή για μόλις… 4 ψήφους, μετέχει ο ίδιος προσωπικά στην διαδικασία και έχει επίσης δύο δικηγόρους να την παρακολουθούν!!!

Συγκεκριμένα, ο κ.Μαυρίδης βρίσκεται πολλές ώρες στο Πρωτοδικείο αυτές τις ημέρες που γίνεται επανακαταμέτρηση, παράλληλα με τους δικηγόρους Παραπαγγίδη και δαρβούδη που τον εκπροσωπούν. Φαίνεται ότι η… θριαμβευτική επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου Ορεστιάδας από την πρώτη Κυριακή, όπως έγραφαν και παρουσίαζαν κάποια  φιλικά του ΜΜΕ τα ο[ποία χρηματοδοτεί με απ’ ευθείας αναθέσεις όπως παρουσιάσαμε στο Evros-news.gr με συγκεκριμένα στοιχεία, δεν ήταν τελικά τόσο… θριαμβευτική. Έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αγχώδης, αφού αρχικά το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει πως αυτή ήρθε με μόλις τέσσερις ψήφους και ακολούθησε ένα μπαράζ πληροφοριών εκ μέρους του ίδιου του κ.Μαυρίδη και της παράταξης του, πως η διαφορά πότε ήταν 48 ψήφοι και μετά 50 και ούτω καθ εξής.

Οπότε η επανακαταμέτρηση την οποία ζήτησε όπως έχει δικαίωμα από το νόμο ηδεύτερη σε ψήφους παράταξη της μαρίας Γκουγκουσκίδου και προς στιγμή ν ακολούθησαν και οι υπόλοιπες, δηλαδή αυτές των Σάκη Παπανδρέου, Χρήστου Καζαλτζή και Παναγιώτη Σιανκούρη, θα δείξει τι ακριβώς ισχύει. Την στιγμή λοιπόν που ο Βασίλης Μαυρίδης δήλωνε σίγουρος, δεν έχει κανέναν λόγο να ξημεροβραδιάζεται προσωπικά στο Πρωτοδικείο Ορεστιάδας, μην γίνει καιά… στραβή και προκύψει δεύτερη Κυριακή. Είδε τι έπαθαν εξάλλου οι συνάδερφοι του βαγγέλης Λαμπάκης, Βαγγέλης Πουλιλιός και Θανάσης Βίτσας που είχαν την ίδια καθεστωτική νοοτροπία με αυτόν.

Δυστυχώς με τις ειρωνείες του ταυτίστηκαν και στελέχη άλλων παρατάξεων, όπως ο Χάρης Κανταρίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του Χρήστου Καζαλτζή, ο συνδυασμός του οποίου, όπως και των Παπανδρέου, Σιανκούρη, τελικά βοήθησαν έμμεσα και άθελα τους, τον Βασίλη Μαυρίδη να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Γιατί ψήφους από την κ.Γκουγκουσκίδου έκοψαν, μια και όλοι από τον κεντροαριστερό χώρο πήραν ψήφους και σίγουρα προβληματίζει το γεγονός ότι αποχώρησαν με τόση ευκολία από την επανακαταμέτρηση.

‘Έγραψε λοιπόν ο δήμαρχος, νομίζοντας(όπως και άλλες φορές) πως κάνει χιούμορ και συμφώνησε μαζί του ο κ.Κανταρίδης:

Μόνο που ο ίδιος ο Χάρης Κανταρίδης, είχε καταγγείλει από την προσωπική του σελίδα, μεταφορά με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου από την παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, μεταφερόμενους ψηφοφόρους ειδικής κατηγορίας πολιτών, Ρομά δηλαδή για να μην κρυβίομαστε πίσω από το δάχτυλο μας, που όλοι γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο επιλέγουν να ψηφίσουν.

Στην Ορεστιάδα άλλωστε και στα χωριά, όλοι συζητούν για τους τροπους που χρησιμοποιήθηκαν και “επιστρατεύθηκαν”, προκειμένου να μην πάει σε δεύτερη Κυριακή η ψηφοφορία για την ανάδειξη του δημάρχου, γιατί ο Βασίλης Μαυρίδης κινδύνευε να χάσει την θέση του. Τελικά αυτή η συμμαρχία ετερόκλητων δυνάμεων, πρώην βουλευτών ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματιών που στήριξαν με διάφορους τρόπους την υποψηφιότητα Μαυρίδη, σε συνδυασμό με αυτήν του Χριστόδουλου Τοψίδη για την Περιφέρεια, ιδιαίτερα στα χωριά του Τριγώνου που θεωρούνταν πριν τιςε 26 Μαίου προνομιακός χώρος της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, έφερε αποτέλεσμα. Επίσης ασφαλώς σημαντικό ρόλο και η πολυδιάσπαση των ψήφων του κεντροαριστερού χώρου, από την παρουσία των Παπανδρέου, Καζαλτζή, Σιανκούρη. Το θέμα είναι ότι ο δήμος Ορεστιάδας και η περιοχή, με Μαυρίδη δήμαρχο κινδυνεύει να… χάσει άλλα τέσσερα πολύτιμα χρόνια, όπως ΄ςεγινε και με την προηγούμενη π5ετία. Αλλά είπαμε. Ότι πει ο λαός, έστω και… μεταφερόμενος, όπως κατήγγειλε ο Χάρης Κανταρίδης.

3 Σχόλια

  1. Τσάμπα το κουράζετε το θέμα.Στην Ορεστιάδα έβγαινε και θα βγαίνει Πάντα Δεξιός Δήμαρχος είτε με την Πρώτη είτε με την Δεύτερη Κυριακή.Μια φορά μόνο βγήκε Πασοκτσης και κείνο από λαδια που έκανε Πρώην Δεξιός Δήμαρχος και το πλήρωσε με Εξαφάνιση.Τωρα το αν αξίζει σαν Δήμαρχος είναι μια άλλη Ιστορία.

  2. Ένας αντικειμένου πολίτης

    καλημέρα, πρέπει να δεχτειτε το αποτέλεσμα και να σεβαστητε την γνώμη των πολιτών, στις δημοκρατίες πρέπει να ξέρεις να χάνεις, πριν ακόμα σβήσει το μελάνι των εκλογών κάνετε αντιπολιτευση

    • Ένα πραγματικό κι αντικειμενικό γεγονός αναφέρουμε φίλε μου. Φυσικά κι θα κάνουμε κριτική στην εκάστοτε δημοτική αρχή. Αυτή είναι η αποστολή των ΜΜΕ και όχι να γλύφουν και να λιβανίζουν. Τι σημασία έχει πότε θα επισημανθούν κάποια πράγματα. Επειδή ο λαός τον ψήφισε κατά 50%, δεν θα του ασκούμε κριτική; Υπάρχει ένα άλλο 50% που τον αποδοκίμασε

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*