Τζανακόπουλος: Να αποσυρθεί από υποψήφιος ο Δημοσχάκης,που έχει διορισμένο το γιο του στην Βουλή

Τζανακόπουλος: Να αποσυρθεί από υποψήφιος ο Δημοσχάκης,που έχει διορισμένο το γιο του στην Βουλή

Στον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιο Δημοσχάκη αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας όπως έκανε η Τασία Χριστοδουλοπούλου να μην είναι και αυτός υποψήφιος στις εκλογές, γιατί έχει τον γιο του διορισμένο στη Βουλή.

Ο κ.Τζανακόπουλος στην σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων επιτέθηκε στους βουλευτές της ΝΔ Τάσο Δημοσχάκη και Γιάννη Τραγάκη, επειδή όπως είπε, έχουν συγγενείς τους διορισμένους στη Βουλή. Οι περιπτώσεις βέβαια είναι εντελώς διαφορετικές, αφού η κόρη της κ.Χριστοδουλοπούλου αποσπάστηκε πριν λίγους μήνες στην Βουλή και τώρα έγινε προσπάθεια να μεταταχθεί.

Επιχείρησε έτσι να μοιράσει την ευθύνη για το τσουνάμι των ρουσφετιών και των κραυγαλέων μετατάξεων συζύγων και θυγατέρων στη Βουλή, σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του ζητήματος και υποστήριξε ότι η διαδικασία ξεκίνησε μετά από πρόταση του Γιάννη Τραγάκη της ΝΔ.

Όπως είπε, η διαδικασία των μετατάξεων αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή Γιάννη Τραγάκη. Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, είπε ο εκπρόσωπος.

“Η Τασία ζήτησε συγγνώμη, θα απολογηθούν και οι κύριοι Δημοσχάκης και Τραγάκης;
Αναρωτιόμαστε», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος, «αν τη στάση αυτή του πρωθυπουργού αλλά και της αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που τους αφορούν και ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής. Από τη δική μας πλευρά στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρνοντας τα παραδείγματα των κ.κ. Τραγάκη και Δημοσχάκη (ο πρώτος εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις, και έχει τρεις συγγενείς του, μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ ο δεύτερος έχει το γιο του μόνιμο υπάλληλο σε κοινοβουλευτική υπηρεσία, σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο).

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης συνέχισε: «Όμως το κρίσιμο σε αυτή τη φάση δεν είναι αυτό αλλά αν τουλάχιστον αυτοί οι δύο (σ.σ. οι κ.κ. Τραγάκης και Δημοσχάκης) θα έχουν την ευθιξία που επέδειξε η κυρία Χριστοδουλοπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αν όχι, αναρωτιέμαι, αν τουλάχιστον ο κύριος Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο πρωθυπουργός αποσύροντάς τους από τα ψηφοδέλτια».

Ο γιος του Σπύρος Δημοσχάκης έχει διοριστεί πριν

πολλά χρόνια ως γυμναστής στο γυμναστήριο της Βουλής

Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου να συμψηφίσει τις περιπτώσεις που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση, περιέχει πάντως μπερδεύει ανόμοια πράγματα. Πράγματι, ο γιος του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιου Δημοσχάκη έχει διοριστεί ως γυμναστής στο γυμναστήριο της Βουλής (εκτός ΑΣΕΠ φυσικά), αλλά αυτό έγινε πριν από πάρα πολλά χρόνια και συγκεκριμένα όταν ο ίδιος ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όταν μάλιστα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του ως Ευρωβουλευτής, το θέμα αυτό είχε γραφτεί και τότε υπήρξε οργισμένη αντίδραση του κ.Δημοσχάκη, ο οποίος είχε δηλώσει:

 “Ο γιος μου Σπύρος, για πολλά χρόνια αθλητής Κολύμβησης του Παναθηναϊκού και του Παλιού Φαλήρου, με πολλές διακρίσεις σε εσωτερικά πρωταθλήματα,  αριστούχος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα ΤΕΦΑΑ, με Μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Θράκης και Θεσσαλίας, με δύο ξένες γλώσσες,  έφεδρος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων-Αλεξιπτωτιστής, Χιονοδρόμος και  Ορεινός Καταδρομέας,πληρούσε όλες τις τυπικές εκ του νόμου προϋποθέσεις για να προσληφθεί στο Γυμναστήριο της Βουλής, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής”. 

Πηγή: protothema.gr